MESERIA E BRĂȚARĂ DE AUR

MESERIA E BRĂȚARĂ DE AUR - În urmă cu aproximativ 20 de ani, PSD a condamnat învățământul tehnic și profesional să devină Cenușăreasa

Apr 9, 2022 - 04:08
 0  389
MESERIA E BRĂȚARĂ DE AUR

MESERIA E BRĂȚARĂ DE AUR


În urmă cu aproximativ 20 de ani, PSD a condamnat învățământul tehnic și profesional să devină Cenușăreasa sistemului de educație românesc. Liceele tehnice și școlile profesionale au fost lăsate în paragină. 


  
Astăzi, simțim pe pielea noastră rezultatele nefaste ale acelei decizii. Firmele găsesc foarte greu meseriași cu pregătire tehnică de calitate. Noi trebuie să căutăm mult și bine până să găsim electricieni, zidari, faianțari, mecanici auto, zugravi, instalatori, tâmplari etc. Ratăm localizarea unor investiții foarte mari în România pentru că investitorii nu găsesc mână de lucru calificată. În același timp sunt sute de mii de tineri care au abandonat școala sau au terminat liceul, nu și- au luat bacalaureatul și nu se pot integra pe piața muncii pentru că nu au nicio calificare.

Revitalizarea învățământului tehnic și profesional este indispensabilă pentru dezvoltarea României și pentru oferirea unei șanse în viață foarte multor tineri. Este nevoie de investiții masive în liceele tehnice și în școlile profesionale, trebuie îmbunătățită legislația pentu organizarea sitemului dual, astfel încât companiile să fie stimulate mai mult să se implice în dezvoltarea sau viabilizarea de unități școlare de profil, fondurile europene trebuie utilizate prioritar către această formă de învățământ.


Și părinții trebuie să înțeleagă că pentru a reuși în viață, pentru a avea asigurat un venit considerabil nu trebuie neapărat să colecționezi diplome și titluri. Un meseriaș bine pregătit este un om respectat și un om care poate dobândi o situație materială foarte bună prin practicarea meseriei învățate. Și care poate oricând, dacă dorește, să își continue studiile în paralel cu activitatea profesională.

Acest articol este parte din Arhiva Social media
Postare originala

 https://www.facebook.com/ludovicorban.ro/posts/395617775722365

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.