Întrebări frecvente: livrarea și urmărirea pachetului Aliexpress în timpul pandemiei

Întrebări frecvente: livrarea și urmărirea (shipping and tracking) pachetului Aliexpress în timpul pandemiei

Feb 10, 2022 - 19:23
 0  534
Întrebări frecvente: livrarea și urmărirea pachetului Aliexpress în timpul pandemiei

Pe scurt, aceast articol Întrebări frecvente: livrarea și urmărirea pachetului Aliexpress în timpul pandemiei : multe pachete au întârzieri foarte mari, acesta este noul normal. Garanțiile de rambursare sunt acum între 90 și 120 de zile de la livrare. Extindeți protecția cumpărătorului la 120 de zile, dacă este necesar. Nu încercați să deschideți un litigiu/disputa înainte de expirarea protecției cumpărătorului, faceți-o în perioada de 15 zile după.

Cât va dura până când coletul meu va ajunge în ?


Transportul maritim este foarte afectat din cauza pandemiei Covid-19. Timpii de expediere variază foarte mult în funcție de locul în care locuiți și de metoda de expediere utilizată.

Mulți cumpărători raportează că pachetele lor durează în prezent de la 90 la 120 de zile pentru a ajunge. Dar chiar și 120 de zile nu este atât de neobișnuit.

Ignorați termenele de livrare estimate sau termenele de livrare garantate pe care le vedeți pe site-ul Aliexpress înainte de a comanda. Sunt incorecte și probabil ar trebui să fie înmulțite cu un factor 3 sau 4.

Vânzătorul nu a expediat folosind metoda de transport pe care am plătit-o. Ce pot face?


Din păcate, mulți vânzători livrează coletul cu o metodă de transport mai ieftină decât cea pe care ați selectat-o. După ce pachetul este expediat, nu mai puteți face nimic pentru a schimba acest lucru, după ce pachetul a fost deja expediat.

După livrare, puteți deschide o dispută pentru a recupera diferența dintre costurile de expediere.

Important: aveți o singură dispută pentru fiecare comandă. Nu deschideți o dispută imediat după livrare, deoarece ați putea avea nevoie de acea dispută atunci când există ceva în neregulă cu articolul dvs. sau dacă acesta nu este livrat deloc.

Protecția cumpărătorului  este aproape terminată, dar nu pot deschide un litigiu?


Datorită pandemiei și a întârzierilor de expediere, Aliexpress recomanda în prezent să așteptați  expirarea protecției cumpărătorului înainte de a putea deschide o dispută. Deci, așteptați cu răbdare. Aveți 15 zile după expirarea protecției pentru a deschide un litigiu/disputa.

Protecția cumpărătorului s-a încheiat, ar trebui să deschid o dispută?


Este recomandat să solicitați vânzătorului să vă extindă protecția cumpărătorului cu 30 de zile înainte de expirarea acestuia. Majoritatea pachetelor ajung în cele din urmă, deci acest lucru va permite mai mult timp pentru a ajunge pachetul. Puteți extinde protecția cumpărătorului la maximum 120 de zile.

Dacă deschizi prea multe litigii, poți fi interzis pe Aliexpress, deci trebuie să eviți cât mai mult posibil litigiile.

Am deschis o dispută, acum îmi cer să aștept și mai mult?


Dacă ajungeți în această situație, așteptați perioada sugerată și actualizați-vă reclamația pentru dispută pentru a spune că încă nu a sosit. Este posibil să repete acest lucru de mai multe ori, cerând să mai aștepte x zile.

Aliexpress dorește cu adevărat să așteptați 120 de zile înainte de a accepta o rambursare pentru pachetele care nu sosesc. Deci, este mai bine să vă extindeți singur protecția cumpărătorului și să deschideți o dispută numai după ce nu o mai puteți extinde.

Unde pot vedea câtă protecție pentru cumpărător îmi mai rămâne?


Cel mai bun loc este pe site. Accesați detaliile comenzii dvs., ar trebui să existe un contor care coboară. Aceasta este protecția cumpărătorului dvs. Nu îl mai vedeți după deschiderea unei dispute.

Am primit o rambursare după o dispută și acum pachetul meu a sosit. Ce ar trebuii să fac?


În primul rând, cel mai bine este să evitați această situație prin extinderea protecției cumpărătorului, așa cum s-a descris anterior.

Dacă ați primit o rambursare, nu ar trebui să vă simțiți presat să rambursați vânzătorul. Majoritatea vânzătorilor își pot solicita asigurarea pentru pachetele pierdute, așa că, dacă le plătiți, câștigă de două ori.

Dacă totuși simțiți că trebuie să le rambursați, comandați din nou articolul dvs., dar trimiteți un mesaj vânzătorului că nu trebuie să livreze.

Ajutor, urmărirea coletului meu este foarte ciudată și acum sunt confuz.


Urmărirea este adesea de neînțeles și vă va lăsa total confuz și îngrijorat. De exemplu. când urmărirea spune „predat companiei aeriene”, acest lucru nu înseamnă că pachetul dvs. este deja pe un zbor. Înseamnă doar că este depozitat într-un depozit mare, care așteaptă săptămâni până când poate lua un zbor.

Și acesta este doar un exemplu pentru care urmărirea va face confuză.

Deci, cel mai bine este să nu vă uitați în mod constant la urmărirea dvs., nu vă va ajuta în niciun fel.

Vă rugăm să vă uitați la codul meu de urmărire, va ajunge coletul meu?


Mulți oameni își postează detaliile de urmărire pe internet și se întreabă dacă și când își vor primi pachetul.

Cel mai bun lucru este să ai răbdare. Este perfect normal ca urmărirea să spună că pachetul a fost expediat în străinătate, predat companiei aeriene, a ajuns în țara de destinație etc ... și apoi nu se actualizează timp de o lună sau mai mult. Urmărirea de multe ori nici măcar nu se actualizează înainte de sosirea pachetului.

Aplicația spune că comanda mea a fost livrată cu succes sau comanda este terminată / finalizată, dar nu am primit nimic?


Termometrul verde din aplicație cu micul avion verde nu are deloc legătură cu realitatea. Atunci când timpul de livrare estimat inițial este depășit, se presupune că comanda a fost livrată și este terminată.

Deci, ignorați aplicația și verificați starea comenzii pe site. Verificați mai ales temporizatorul de protecție al cumpărătorului în detaliile comenzii, este singurul lucru care contează cu adevărat.

Dacă comanda este încă activă pe site, continuați să așteptați până când pachetul dvs. ajunge sau protecția cumpărătorului se termină.

Dacă nu mai există un cronometru activ, este posibil ca comanda dvs. să se fi finalizat automat. Acest lucru se întâmplă atunci când protecția cumpărătorului se termină și nu ați confirmat recepția în câteva zile. În acest caz, trebuie să deschideți imediat un litigiu.

Ar trebui să comand acum sau să aștept?


Nimeni nu știe când lucrurile se vor îmbunătăți, darămite să revină la normal. Dacă sunteți conștienți de timpii mari de expediere și puteți aștepta, nu există niciun motiv să nu comandați acum (cu excepția țărilor care și-au închis propriile frontiere).

Vânzătorul îmi cere să anulez comanda din cauza . Ar trebui să anulez sau nu?


Pur și simplu nu puteți reacționa deloc, majoritatea vânzătorilor vă vor expedia comanda după un timp. Dar unii vânzători fac o înșelătorie # 005, ceea ce poate aduce o mulțime de probleme. Așadar, s-ar putea să continuați și să anulați comanda pentru a evita probleme.

Prețurile produselor și costurile de expediere par să fi crescut semnificativ sau mă înșel?


Acesta este un lucru real. Expedierea era adesea gratuită, iar acum nu mai este. Este o chestiune de ofertă și cerere și costuri crescute pentru companiile de transport maritim.

De ce anume durează atât de mult până când sosesc coletele? Am crezut că pandemia sa terminat în China?


În prezent, vânzătorii își pot livra bunurile, dar problema se află în altă parte:

- marfa aeriană internațională este încă operațională, dar o mulțime de marfă este expediată și în burta avioanelor de pasageri. Deoarece călătoriile internaționale s-au prăbușit aproape complet, o modalitate majoră de a vă trimite pachetele nu mai este acolo. Acest lucru determină întârzieri pentru pachetul dvs. să părăsească China.

- odată ce pachetul ajunge în țara dvs., trebuie să treacă prin vamă. În multe țări există întârzieri majore datorate măsurilor de blocare care încetinesc operațiunile normale.

- apoi coletul dvs. trebuie să fie sortat și distribuit de serviciile poștale naționale. Din nou, există întârzieri majore, deoarece multe dintre serviciile poștale funcționează la o capacitate redusă în centrele lor de sortare.

- comerțul electronic a crescut în multe țări, provocând o presiune suplimentară asupra serviciilor de livrare.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.