Manipulare - Cum poti influenta o persoana

Afla ce usor este sa manipulezi persoanele din jurul tau. Cu siguranta iti vei da seama ca si tu esti manipulat la randul tau.

Oct 21, 2020 - 13:20
 0  4672
Manipulare - Cum poti influenta o persoana

Acum o saptamana am avut o discutie cu o persoana despre obligatia de a purta masca peste tot. Eu spuneam ca nu esti obligat acesta putin agresiv in stilul de a vorbi spunea ca esti conform legii si trebuie sa o porti. In fine... nu ziceam ca trebuie eu ma refeream doar la modul legal si ca politia nu te poate amenda daca te prinde fara.
Va imaginati ca nu am ajuns nicaieri pentru ca o tinea pe a lui, indiferent ce spuneam.

Azi am aplicat alta tactica, se foloseste mult de cei din vanzari pentru a te manipula in ceea ce doresc ei, insa merge la orice.

Cum am inceput?

 1. salut, ce faci?
 2. auzi, am si eu intrebare, te vad baiat destul de smart si sunt sigur stii legile de aici, cel putin mai bine decat mine.
 3. am citit aseara un articol unde un ''avocat' spunea ca nu suntem obligati sa le purtam atat inauntru cat si afara. Acesta spune ca nu exista temei legal si tot ce poate face guvernul este s aiti recomande, dar nu iti poate impune sa o porti, etc. Acesta chiar a oferit exemple de legi care stau la baza celor spuse de el.

Nu am scris ce a raspuns el de fiecare data, ce este uimitor e faptul ca discutia a fost total diferita, aceiasi la baza ca cea de acum o saptamana, dar rezultat diferit.
Era calm, a raspuns chiar bine si la un moment dat a spus, Eu o port pentru ca vreau. Si la final a zis ca este posibil sa fie adevarat si trebuie sa se informeze pentru ca nu detine informatiile necesare.

I-am mai spus, chiar daca ar putea sa te oblige guvernu, acesta ar trebui sa iti ofere, recomande un produs care este omologat pentru acest tip de virus, amenintare, pe cand orice masca care este in comert nu te protejeaza impotriva unui virus, oricarui virus.

Raspunsul lui a fost putin mai dur aici, zicand ca nu este adevarat. I-am raspuns calm ca poate verifica singur.
Orice producator de masti este obligat sa specifice pe masca impotriva la e te protejeaza. Daca te uiti pe eticheta la masca ta, vei vedea ca scrie clar, A u se utiliza ca protectie impotriva virusilor sau Nu te protejeaza de virusi.

L-am mai intrebat daca are cu ale ambalajul de la masca si a spus ca este in masina. A mers sa vericie si surpriza, scria ce am spus eu.
A ramas perplex si a zis cand ajunge acasa se va informa mai mult.


Ideea.

Cand discutam cu cineva care este un fanatic sa zic asa, nu crede nimic, trebuie sa discuti pe nivelul sau la nivelul lui, sau mai bine spus pe intelesul lui.
Aici pentru a intelege mai bine va dau un exemplu.
In scoala aveam un coleg de clasa care daca nu vorbeai urat cu el, adica sa iti bag, sa te bag, injuraturi din alea naspa, pur si simplu nu te auzea, plus trebuia sa folosesti un ton dur. Cum vorbeai asa cu el te auzea si discuta cu tine.

Tema
Am discutat aceiasi tema dar pusa intr-o alta forma plus n-am folosit de cateva trucuri la care cadem cu totii in plasa.

Hai sa vedem care sunt acestea.

 1. ne-am salutat si am folosit un ton care s-ai arate ca nu vin agresiv. Lumea nu raspunde bine cand simte agresivitate in voce. Spre norocul meu sa zic asa, multi mi-au spus ca am vocea lui morgan freeman cand vreau. Tare asta.
 2. auzi - este modul prin care percepem lumea si tot ce este in jurul nostru. Perceptia se imparte in 3 categorii: Auditiva, Senzitiva si Vizuala. In aceste caz este auditiva care mi-a permis sa stabilesc o conexiune cu acesta si sa fie deschis la sugestiile mele.
 3. am si eu o intrebare - vedeti ca nu m-am dus s-ai spu ci m-am dus ca si cum as avea nevoie de ajutor. Se spune ca una din metodele cele mai bune prin care cineva poate avea incredere in tine si a stabi o conexiune este sa-i ceri sfatul, ajutorul.
 4. te vad baiat destul de smart si sunt sigur stii legile de aici, cel putin mai bine decat mine- Aici am facut apel orgoliu si mandria de sine. I-am spus ca il vad ca o persoana smart, metoda care functioneaza 9.99/10 cazuri si pe orice individ il face sa se simta bine. Acum daca te gandesti inapoi vei realiza ca si altii au folosit aceiasi metoda cu tine si imediat ti-ai schimbat aitudinea sau ai fost mai deschis. Apoi i-am spus ca este mai smart ca mine pe acel domeniu, lucru care l-a facut sa se simta si mai bine, in putere, ca el conduce discutia si este imposibil ca eu sa-l pot convinge de ceva.Lumea are o cu totul alta atitudine cand au impresia ca sunt la conducere, ca ei decid, etc.
 5. am citit aseara un articol unde un ''avocat' - Am citit, denota ca ma informez si el nu poate fi mai prejos decat mine, asta ii va deschide porii neurali la maxim. Nimeni nu vrea sa para prost in fata alcuiva. Deci daca citesc, inseamna ca trebuie sa am ceva informatii si nu spun din capul meu. Se vede ca am folosit ''citesc'' si nu ''am auzit' pentru ca discutia ar fi mers pe alta parte, e posibil. Apoi am folosit ''avocat'' un nume care denota putere, autoritate, care stie legile.
 6. Acum am aruncat informatia care voiam ca acesta sa o prinda, sa o intelega, ca maine sau peste ceva timp sa fie tot acolo. Rezultatul fiind unul bun, informatie primita, receptionata, depozitata.
 7. pentru a intari cele spuse de avocat am m-am folosit de ''oferit exemple de legi''. Nimeni nu cunoaste legile sau ce nume au, deci este aproape imposibil sa te intrebe care sunt acestea pentru ca odata ce i-ai facut smart si mai smart ca tine, nu vor sa para prosti ca nu stiu numele la lege si ce contine aceasta.
 8. aici am pulsat cand am spus faza cu mastile ca nu sunt bune. Nu era nevoie dar am vrut sa-i infing ideea bine in cap, sa nu existe indoieli pe moment sau mai tarziu. M-am folosit de un lucru care stiam sigur ca este adevarat si chiar daca nu avea amabalajul la masca in masina, stiam ce termen pe google sa caute, sau unde se vand masti si ce scrie. Aici trebuie sa folositi ceva dur, care este 100% real, ca este ultimul ciocan la cui, daca ma pot exprima asa.

Telul/ rezultatul

 1. Persoana respectiva mi-a accepta ideea. - in prima discutie nici nu voia sa auda - reusit
 2. a recunoscut ca nu este destul de informat - in prima discutie el spunea si credea ca stie tot, iar eu nimic - reusit
 3. a acceptat ideea ca trebuie sa se informeze si a spus ca o va face - in prima discutie el stia tot si nu era nevoie sa se informeze mai mult - reusit
 4. informatie livrata si facut persoana in cauza sa aiba indoilei in ceea ce credea ca este real si nevoia sa se informeze.
 5. persoana arata disponibilitate de a se informa

Ce se va intampla pe viitor?

 1. cand vei incerca sa ai o discutie cu el va fi mai atent pentru ca are impresia ca esti informat, deci nu va mai reactiona ca un badaran
 2. in cele mai multe cazuri va incerca sa se informeze, sa stea informat pentru a nu parea prost in fata ta
 3. in unele cazuri va merge acasa si se va informa doar sa iti dea peste nas, insa nu este nici o problema chiar daca reuseste, asta daca desigur tel tau este ca userul sa se informeze, buna sau rea, acesta ramana cu informatia. Plus daca reuseste sa iti dea peste nas, se va simti bine si de fiecare data cand vrei ca el sa prinda/invete ceva, faci acelasi lucru si el la randul lui va face acelasi lucru, adica va merge si se va informa, iar la final ramane cu informatia.

Fara sa isi dea seama l-ai facut mai smart, mai informat, mai bun, poate lua decizii mai bune si in cunostinta de cauza, chiar daca el peste tot ma spune cat de prost esti, ca el mereu are dreptate, insa tu stii care este realitatea si ca ar trebui sa iti multumeasca.


Nota finala.

Daca vrei sa mergi mai departe sa testezi si mai mult abilitatea celui din fata ta, istetimea, etc, poti strecura in orice discutie o minciuna uneori mare, alte ori mica si vezi daca o prinde, sau dupa ce s-a informat, vezi daca face referire la ea.

Cu asta se pulseaza foarte mult si nu e recomandat la inceput, ci mai tarziu cand poti manevra metoda bine si deja este o legatura intre tine si individ.

Dupa cum vedeti metoda nu este grea si se poate utiliza pentru orice, sa faci o persoana sa se indoiasca si de ceea ce vede in fata ochilor si odata ce conexiunea este facuta, poti induce orice idee, informatie.

Ca de la asta pleaca totul, induci cuiva ideaa, care nu mai poate fi scoasa si lasi lucrurile sa mearga singure, desigur cu putin ajutor din partea ta, pe ici pe colo, pentru a ajunge la destinatia dorita de tine.

Cat de sigur te simti?

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.