Familiile din România trebuie ajutate să ducă un trai decent

Familiile din România trebuie ajutate să ducă un trai decent

Apr 9, 2022 - 19:46
Apr 9, 2022 - 19:50
 0  419
Familiile din România trebuie ajutate să ducă un trai decent

 Familiile din România trebuie ajutate să ducă un trai decent. 

 Creșterea prețurilor din ultimele luni afectează multe familii, iar efectele pot fi un dezastru pentru viitorul țării.

 Veniturile trebuie adaptate vieții de zi cu zi. O soluție ar fi actualizarea valorii coșului minim de consum pentru un trai decent. ????


Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, mi-a semnalat o situație de a cărei rezolvare depinde creșterea veniturilor a 1,5 milioane de români care lucrează pe salariul minim. Deci, familii întregi ar duce-o puțin mai bine. 

 
Salariul minim se calculează de mulți ani în funcție de coșul minim de consum pentru un trai decent.  În ultimii doi ani, Institutul Național de Statistică nu putut fixa această valoare din cauza unei erori materiale: o parte dintre componentele coșului lipsesc legea publicată în Monitorul Oficial, în august 2020.


 Această eroare trebuie corectată, mai ales acum când familiile trec printr-o perioadă grea.  La nivelul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lucrăm la  completarea legii cu datele lipsă. De asemenea, trebuie luate în calcul și alte tipuri de familii, nu doar pe cea cu doi părinți și doi copii. 


???? Discutăm proiectul în echipa guvernamentală pentru a găsi cea mai bună variantă. ???? În acest sens, voi discuta cu Marius Budăi, ministrul Muncii, și Adrian Câciu, ministru de Finanțe, pe baza acestei propuneri. 


???? Ne putem baza pe expertiza specialiștilor de la Institutul de Cercetare a Calității Vieții și de la Institutul Național de Statistică. 

Acest articol este parte din Arhiva Social media
Postare originala

 https://www.facebook.com/gabifirea/posts/540298160799319

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.