NFT - Unde poti face NFT gratis, vinde si alte trucuri care ar putea sa te ajute

Un tutorial complet despre NFT care te va ajuta sa incepi sa faci bani cu NFT.

Jan 26, 2022 - 23:41
Jan 26, 2022 - 23:58
 0  2251
NFT - Unde poti face NFT  gratis, vinde si alte trucuri care ar putea sa te ajute

Ce este un NFT

Un jeton nefungibil (NFT, după termenul englezesc non-fungible token) este o unitate de date unică dintr-un registru contabil informatic denumit blockchain. Jetoanelor nefungibile le corespund fișiere de diverse formate, în funcție de natura procesului de creație: fotografii, înregistrări audio, videoclipuri etc. Deși fișierele în sine pot fi copiate, jetoanele nefungibile care le sunt asociate sunt consemnate și monitorizate în permanență în registrele blockchain din care fac parte, oferindu-le cumpărătorilor dovada dreptului de proprietate.  Registrele folosite la scară largă, precum Ethereum, Bitcoin Cash, Flux etc., au fiecare câte un ansamblu de standarde ce reglementează utilizarea NFT-urilor.

Jetoanele nefungibile pot fi folosite pentru comercializarea creațiilor digitale, cum ar fi arta digitală, articolele din jocurile video și muzica. Totuși, atât fișierul ce conține creația originală, cât și orice copie a sa pot fi accesate de oricine, nu doar de proprietarul jetonului. Primele NFT-uri au apărut în 2015 în registrul blockchain Ethereum. Ulterior, pe măsură ce a crescut interesul pentru piața NFT-urilor, a crescut și numărul de tranzacții ilicite, întrucât investitorii care anterior vânduseră criptomonede la suprapreț au început să tranzacționeze NFT-uri în număr din ce în ce mai mare.

Jetoanele nefungibile apar de obicei în registrele blockchain de tip „dovada muncii”, care sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât registrele blockchain de tip „dovada mizei”, ceea ce a atras critici cu privire la amprenta de carbon a tranzacțiilor de NFT-uri.

Ok, acum ca stim ce este,  sa trecem la ce ne intereseaza mai mult.

1. Unde pot face un NFT

2. Unde poti vinde NFT

3. Cum primesc banii?

4. Cum poti face bani fara sa vinzi un NFT

5. Unde gasesc NFT gata facute gratis?

6. Pot fura un NFT?

7. Alte lucruri de stiut despre NFT

1. Unde pot face un NFT

Un  NFT poate fi orice si nu doar acele maimute care le vezi peste tot. Vezi exemplu de aici care se poate vinde ca un NFT.

Orice desen, caricatura, combinatii din mai multe imagini poate trece ca un NFT si s epoate vinde.

Site pe care-l folosesc eu pentru a face NFT este nightcafe care este atat gratis cat si cu plata. Daca doriti 5% reducere folositi codul ROFORUM-5. Eu nu am pachet platit, pentru ca se pot face destule credite zilnic fara a fi nevoie sa cumperi.

Poti da like la creatiile de pe site, sau pur si simplu sa te loghezi zilnic. Spre exemplu, daca te loghezi intr-o zi, primesti 5 credite si cu acestea poti face un NFT la cea mai buna calitate si nu cred ca va face nimeni 10 pe zi. :D

Aici aveti unul chiar acum facut si m-a costat 20 credite pentru ca am ales mai multe imagini, ceva mai complex.

Vezi opera de arta. :D

Aceasta platforma nu este folosita doar de mine ci si de multi care sunt in acest domeniu, se pare ca este una foarte populara.

Are si sistem de afiliare care este pe baza de invitatie si trebuie sa utilizati codul meu ( ROFORUM-5 ) pentru a te putea inregistra. Link pentru afiliare aici.

Dupa ce ai terminat de facut nft-ul la publicare iti permite sa pui si link catre platforma unde o ai la vanzare.

O alta metoda este sa transformati o imagine in cartoon si sunt multe site-uri care pot face acest lucru. Eu folosesc acest site cartoon.pho.to 

2. Unde poti vinde NFT

Cel mai cunoscut site si unde sunt majoritatea si firmele mari este opensea. Desi spune ca este gratis, in realitate nu este asa. Dupa ce publici un NFT si vrei sa-l pui la vanzare iti cere o taxa unica care este in valoarea de aproape 300$ si se plateste o singura data. Dupa asta iti va lua 2.5% din valoarea vanzarii.

Pentru foarte multi 300$ este foarte mult, mai ales daca nu stii cum functioneaza, daca vei reusi sa vinzi ceva, etc.

Asa ca pentru cei care nu doresc sa plateasca cei 300$ si sa poata publica cate NFT doresc exista un alt site aproape la fel de popular.  Acesta este rarible.com si e chiar mai usor in opinia mea, plus arata mult mai bine. Si ce este mai important , e faptul ca nu percepe nici o taxa, adica tu ca vanzator nu vei plati nimic,  ci doar cumparatorul va plati comisionul.

3. Cum primesc banii?

Pentru a face cont pe orice site din acest domeniu trebuie sa aveti cont pe coinbase sau metamask. Eu folosesc metamask care are extensie pentru chrome si este usor de folosit. Nu e recomandat sa folositi un cont / adresa in care detineti bani.

Odata vandut un NFT, banii vor intra in adresa ta din MetaMask sau contul prin care te-ai logat.

4. Cum poti face bani fara sa vinzi un NFT

Pe facebook spre exemplu sunt foarte multe grupuri zeci sau sute de mii de membrii si mereu sunt posturi unde X ofera NFT gratis. Tot ce trebuie sa faci este sa-i dai adresa si ti-o trimite. Ideea din spate este urmatoare.

Eu public la mine pe cont N NFT care apoi le ofer gratis la X useri. La fiecare setez un procent de 10% din vanzare, pentru ca eu sunt autorul. Asa ca eu stau linistit si las pe altii sa vanda, pentru ca eu voi primi automat 10% din valoarea de vanzare.

5. Unde gasesc NFT gata facute gratis?

Asa cum am spus mai sus, sursa cea mai buna este facebook.

https://www.facebook.com/groups/5219500788123614/ - 46k membri
https://www.facebook.com/groups/820791455457051/  - 126k membri
https://www.facebook.com/groups/1189536048193795/ - 124k membri
https://www.facebook.com/groups/285649478196718/  - 85k membri

Intr-o singura zi puteti face rost de 10 NFT gratis fara sa va stresati prea tare, plus puteti gasi mai multe info. Atentie mare si scameri.

6. Pot fura un NFT?

Desigura ca da si asta e una din probleme. Sunt multi care salveaza imaginea si apoi o baga la vanzare. Daca ai un canal mai bun si esti mai bun la vanzare tu o poti vinde mai repede ca mine, asa ca eu pierd si tu vei castiga prin munca mea.

Acum daca ar trebui sa o si faci, e doar problema ta. Eu nu as face asa ceva, insa nu va pot spune voua ce sa faceti.

7. Alte lucruri de stiut despre NFT

Atentie mare la marile afaceri care par prea frumoase sa fie adevarate.

Un scam care se foloseste foarte mult este urmatorul:

1. X pune un NFt la vanzare, sa spune 100k $

2. dupa scurt timp cineva il cumpara

3. cel care l-a cumparat il repune la vanzare la un pret redus, sa spunem 30k $. Se poate pune si fara pret iar tu oferi 30k$ si vazatorul accepta ofera ta. 

4. tu vezi aceasta si-l vei cumpara, bucuros ca ai facut o afacere buna,

Ce nu stii ca vanzatorul si cumparatorul este aceiasi persoana. Si-a cumparat propriul NFT si apoi l-a repus la vanzare si uite asa a facut 30$ fara mare stres. Ce este si mai tare, e faptul ca multi chiar se lauda cu acest scam.

Daca ai sugestii sau intrebari foloseste sectiunea comentarii sau in topicul de pe forum.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.