Free SSL Certificate pentru site tau

Metoda simpla prin care poti avea Free SSL Certificate pentru site tau, fara batai de cap , simplu si activ in 5 minute.

Free SSL Certificate pentru site tau

Exista multe oferte si variante pentru a avea SSL Certificate la site-ul tau, unele sunt simple, alte complicate,  scumpe sau gratis.  Oferta care o vei alege depinde de bugetul tau si cunostintele in domeniu.

Este nevoie in ziua de asta sa ai SSL Certificate pe site, pentru ca altfel la accesare browserul va afisa o avertizare ca site tau nu este sigur sau nu va permite accesul la site, nu mai spun ca google nu va include in rezultate site-uri care nu au SSL Certificate activ la site.

Deci cum poti avea SSL Certificate gratis pentru site tau?

1. trebuie sa iti faci cont pe https://cloudflare.com/ 

2. click adauga site care va fi de forma numesite.ro

3. schimbati NS oferite de cloudflare la registerul unde aveti domeniul inregistrat

4. asteptati intre 5 si 10 minute si apoi click pe check dns. La unii registeri e posibil sa dureze mai mult si anume 24 pana la 72 ore. Pe immdomain.com propagarea se face in medie la 5 minute de la schimbare.

5. la pasul urmator aveti inregistrarile dns gasite de cloudflare si in mode normal nu se face nimci aici, insa exista cazuri unde cloudflare nu poate detecta inregistrarile dns si trebuie sa le adaugati manual. Se adauga doua inregistrari, dar daca e nevoie se pot adauga mai multe, in fucntie de ceea ce utilizati.

- A record catre ip de la server/host

- CNAME www 

6. in mod normal cloudflare activeaza automat SSL Certificate varianta flexibil. Puteti activa SSL/TLS Recommender pentru ca cloudflare sa verifice si apoi sa sugereze ce varianta SSL Certificate este potrivita si functioneaza pentru site vostru. In maxim 24 ore cloudflare va trimite un email unde va indica setarea sau puteti accesa direct cloudflare la sectiunea ssl-tls si apoi vedeti unde scrie ''Recomand de Cloudlfare''.

Asta este tot si sper sa va ajute.

Daca aveti intrebari va rog folositi sectiunea comentarii.