Cazul Theranos (The Dropout) - Ce s-a intamplat in realitate?

Cazul Theranos (The Dropout) - Ce s-a intamplat in realitate?

Apr 11, 2022 - 01:58
Apr 11, 2022 - 02:13
 0  1441
Cazul Theranos (The Dropout) - Ce s-a intamplat in realitate?

Cazul Theranos (The Dropout) - Ce s-a intamplat in realitate?


Tocmai am terminat de vizionat serialul Cazul Theranos (The Dropout) care este facut dupa experienta si viata lui Elizabeth Holmes.


Elizabeth Anne Holmes este o antreprenoare americană, fondatoarea și conducătoarea firmei Theranos din Palo Alto, California, care avea ca domeniu de activitate analiza probelor sanguine.


La 19 ani, a renunțat la studiile pe care le urma la Universitatea Stanford pentru a-și lansa propria afacere, punând bazele companiei Theranos. A susținut că a reușit să introducă o nouă metodă, mult simplificată, de efectuare a analizelor sanguine.

În 2015, revista "Forbes" a declarat-o ca fiind cea mai tânără femeie miliardar din lume. De asemenea, în același an, "Time" a inclus-o pe lista celor mai puternice 100 persoane influente ale planetei. Tot în 2015 a primit premiul Horatio Alger Award, fiind cel mai tânăr laureat cu o astfel de distincție. Revista Glamour i-a acordat titlul de "Femeia Anului".

In 2018 compania pe care o conducea a fost declarată falimentară, iar Elizabeth Holmes a fost anchetată pentru înșelăciune. Aparatele de analiză a sângelui promise de companie nu au fost niciodată dezvoltate. Holmes a fost amendată cu 500.000 de dolari și i s-a interzis să conducă o companie americană timp de 10 ani.

Deci cam asta este scrurta introducere.

Dupa ce vezi serialul si esti la curent cu procesul acesteia, nu poti sa nu te intreba, ce s-a intamplat mai exact in cazul lui Elizabeth Anne Holmes si invetia sa?

Inventia sa daca se realiza punea in pericol o afacere de foarte multe miliarde de dolari cu foarte multe implicatii si de aici ne intrebam daca într-adevăr e esuat sau pur si simplu a fost sabotata si inventia i-a fost furata pentru a nu pune in pericol o afacere veche si foarte profitabila controlata de doar firme.

In serial (daca e facut dupa faptele reale) se arata ca a avut intentii bune, a muncit din greu sa aduca ceea ce a promis insa nu mereu este sa faci peste noapte ceva ce nimeni nu s-a gandit vreodată sa faca.

Acum daca totul a fost o simpla inselatorie de miliarde de dolari, chiar daca a fost prinsa, acuzata si gasita vinovata, in final a castigat pe langa faima o grama de bani. Pe langa banii care sigur i-a castigat de pe urma acestei ''invetii'', mai castiga si de pe urma acestui serial o suma foarte frumoasa, va scrie o carte (asta daca nu a scris una pentru ca nu m-am informat).

Acesta este stilul de afaceri american, promiti ceva, te faci super bogat, o gramada de oameni isi pierd banii si la final iesi basma curata si cu buzunarile pline.


Un lucru il vei simti cand vizionezi acest serial.

Daca cand erai mic ai avut un vis care au crezut ca este imposibil de realizat, acest serial te va face sa te gandesti la el si chiar iti va da acel implus pentru a incerca iar, indiferent de varsta care o ai.

Recomand sa vizionati Cazul Theranos (The Dropout) si cred ca o sa va placa si cine stie, poate chiar veti incepe o afacere dupa.

Ne gasiti si pe Google News unde va puteti abona si primi notificare de fiecare data cand postam ceva nou.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.