De ce are SUA neapărat nevoie de un război cu Rusia?

De ce are SUA neapărat nevoie de un război cu Rusia?

Apr 18, 2022 - 03:31
 0  452
De ce are SUA neapărat nevoie de un război cu Rusia?

De ce are SUA neapărat nevoie de un război cu Rusia?

Nu există bătălie pentru Ucraina.  Există un război împotriva Rusiei.  Războiul împotriva Rusiei este un război împotriva Europei.


De ce duc Statele Unite acest război?  Din dragoste pentru democrație și drepturile omului?  Din cauza preocupării altruiste pentru viitorul Europei și al lumii?  Pentru a răspândi pacea și prosperitatea pe tot globul ?
Răspunsul este dezgustător de cinic. 


Din cauza celor 17 trilioane de dolari pe care îi datorează lumii,  din cauza comerțului de 500 de miliarde de dolari dintre Rusia și Europa pe care vor să le fure, pentru a păstra dolarul ca monedă mondială, pentru că yuanul a venit din Est și nu e bine, iar țările BRICS tocmai și-au înființat propria bancă și propriul fond valutar.

Ia să vedem ce ne spune Paul Christie, director executiv al Institutului pentru Perspective Globale de la Universitatea Columbia și, mai ales, un angajat al Agenției Naționale de Securitate (NSA).
Cum arată cele 17 trilioane $? 


Iată: „17.000.000.000.000 (1 trilion echivalează cu o mie de miliarde).  Datoria SUA crește cu 3,5 miliarde de dolari pe zi.  Fiecare american datorează personal 148.000 de dolari statelor creditoare. 


Cei mai mari creditori ai SUA sunt:

1. China (2 trilioane USD)
2. Japonia (1,14 trilioane USD)
3. Brazilia (256,4 miliarde USD)
4. Taiwan (185,8 miliarde USD)
5. Elveția (178, 2 miliarde USD)
6. Belgia (167,7 miliarde USD)
7. Marea Britanie (156,9 miliarde USD)
8. Luxemburg (146,8 miliarde USD)
9. Rusia (131,6 miliarde USD)
10. Hong Kong (120 miliarde USD).


Pentru ca Statele Unite să facă față datoriilor, a explicat Paul Christie, a trebuit să organizeze cataclisme care să nu aibă consecințe devastatoare pentru Statele Unite (consecințele sunt întotdeauna pentru alții, doar pentru europeni, de preferință ruși),  fără a scădea standardul propriei populații, adică totul pe cheltuiala altcuiva și a întregii lumi, adică fiecare țară să participe la rezolvarea dificultăților financiare ale Americii.

Acum că nenea Paul Christie ne-a lămurit, să descriem obiectivele Statelor Unite:

Să provoace o ruptură ireparabilă între Europa și Rusia, să creeze un haos gestionabil în Ucraina pentru a opri resursele energetice ale Rusiei și ca Europa să fiarbă de indignare împotriva Rusiei, să fiarbă până dă în clocot și atunci ea însăși va provoca o ruptură ireversibilă a relațiilor cu Rusia. Apoi Europa va fi obligată să se reorienteze către aprovizionarea cu energie din SUA.

Și atunci să vezi….


…cum Statele Unite, cu gazele lor de șist, vor fi din nou în rolul de binefăcător al Europei, dotați cu un fel de baghetă magică energetică.  Asta va duce la investiții uriașe în producția americană de gaze de șist, la crearea unei infrastructuri puternice pentru procesarea și livrarea acestuia în Europa.

Iar bătrâna doamnă, rămasă fără gaz rusesc, nu va comenta, ceea ce va permite Statelor Unite să-și elimine rapid problemele financiare.
Astfel, „binefăcătorul” va câștiga, iar Europa „favorizată” va plăti de două ori sau de trei ori mai scump gazul de șist american, iar de consolare, va sărbători și va cânta fericită pentru eliberarea de opresiunea energetică rusească, de cizme, de budyonka și de vatniki.

Cele mai mari zăcăminte de gaze de șist sunt în Lugansk și Slaviansk.  În Slaviansk, pe același tărâm în care a fost înmormântat băiatul de 12 ani, împușcat pe data de 9 mai, de neonaziști  pentru că avea panglica cu Sfântul Gheorghe și deci era separatist.  Un preț nesemnificativ pentru dominația șistului…Nu ?


Să preia piața europeană, obligându-i pe europeni să-și lege interesul economic de furnizarea de energie americană.


De fapt, (atenție!) vorbim despre ,,cele două economii care se vor contopi literalmente într-una singură”.  Nu este vorba de contopire, ci de înghițire. 

Trebuie (obligatoriu!) ca cele 500 de miliarde de dolari, cifra de afaceri comerciale dintre Europa și Rusia, să devină cifra de afaceri comerciale dintre Europa și America.

Pentru a intimida Europa, pentru a insufla în europeni o groază teribilă de „pericolul și agresiunea rusă”, pentru a inunda Europa în fiecare secundă cu minciuni despre „atrocitățile  rusești”, despre „venirea hoardelor de tancuri rusești”, despre ,,armata  navelor de război rusești”, folosește manipularea în toate modalitățile, trebuie să țină Europa în isterie până leșină, iar Rusia să fie provocată să escaladeze conflicte, exemplu cel din Ucraina.

Și „să se înfioare europenii de posibila invazie rusă”!

Cu cât apar mai multe neînțelegeri între Rusia și Europa, cu atât mai mult planurile SUA vor fi realizate în curând.

Și uite cum în acest fel America „va păstra pacea pe planetă și va da cel mai puternic impuls posibil progresului” (american, desigur).  Bine, și Europa va ,,câștiga” ceva: renunțând la livrările rusești, Europa și-ar păstra titlul de apărător al valorilor europene, al drepturilor omului și ar ajuta Statele Unite să-și rezolve problema datoriei.

Prezidentul Vladimir Vladimirovich Putin a numit odată Statele Unite „parazit mondial”. După cum vedem noi, e cam așa:

„Ne dorim foarte mult să returnăm banii pe care vi-i datorăm, abia așteptăm să-i luăm, dar în felul nostru.  Vom organiza „revoluții de culoare”, „primăveri arabe” și „lovituri maidan”;  vom pune stăpânire în felul cel mai democratic  pe pământurile, apele și pădurile voastre, petrolul, gazele, aurul, diamantele și ce mai aveți pe acolo (pentru că trebuie să trăim, nu?);  vă vom distruge industria, armata, cultura, istoria, memoria și spiritualitatea în cel mai civilizat și valoros mod; vă vom jefui și jefuim în cel mai nobil și precis mod, până la os. Totuși, dacă aveți îndrăzneala să nu vă supuneți, vă vom extermina, incinera și bombarda în cel mai uman și pașnic mod, vă vom supune în stil euro-atlantic și vom organiza un masacru teribil.  


Și, desigur, nu vă vom returna nimic pentru că nu avem astfel de intenții, dar vă vom lua totul drept recompensă.”


Acest articol este parte din Arhiva Social media
Postare originala

 https://www.facebook.com/darius.moldovanu.73/posts/681892469614776

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.