Motivația pentru a face ceva

Motivația pentru a lua măsuri

Oct 23, 2020 - 02:41
 0  840

De cate ori ai incercat sau ai vrut sa faci ceva si apoi te-ai resemnat pentru ca nu poti. Pur si simplu este imposibil de realizat si ai aruncat la gunoi ceea ce voiai sa faci.

Cum ai reactiona daca ti-as spune (nu este nou :D) ca toata treaba asta cu NU POT este doar in capul sau cum am zis in titlul esti doar lenes si atunci nu mai citi mai departe, pentru ca e posibil sa ai o comotie cerebrala.

Sa ne intoarcem in timp cand erai foarte mic, inainte de a face primii pasi.

Un copil mic cade uneori si de 50 ori pe zi inainte sa poata sa faca primul pas, dar de fiecare data se ridica si incearca. El nu stie prostia asta nu pot, nu vreau, el stie ca are un tel in venele lui, genetic si anume sa invete sa mearga. Nu conteaza de cate ori cade, uneori foarte naspa, dar se ridica si reuseste in final.

Suna cunoscut nu? Si tu te-ai aflat in acesta situatie ca si restul lumii.

Acum vei spune ca esti adult si ca lucrurile sunt mai complicate. E adevart, dar sunt complicate ca asa le vei tu, cand totul ar fi foarte simplu.

Incepe sa faci lucruri mici, simple care sa te faca sa iti regasesti curiozitatea. Curiozitatea (cea care a ucis pisica) este o curva mare si poate unul dintre cele mai puternice sentiment (cred ca spun bine) care odata intrata te pune sa faci lucruri care pana in acest moment le credeai inposibile.

Incearca pentru un moment sa nu te gandesti la realizari mari, la planurile tale sa ai o iubita sau iubit, masina de marca, casa, bani multi, afaceri, etc.

Inainte de a te gandi la toate acestea trebuie sa fii dispus sa incepi, asta e tot secretul si de asta e bine sa incepi cu lucruri mici pentru a veni curios .

Inceptul este cel mai greu, pentru ca de foarte multe ori iti faci prea multe griji si acest lucru te opreste sa realizezi ceea ce iti doresti.

Un mic exemplu si sper sa nu ma intind prea mult.

Acum multi ani un tip foarte timid nu avea prieteni, nu iesea din casa, nu putea discuta cu nimeni, cu o femeie nici nu mai spun.
Timp de o luna zi de zi pe chat cu el pana am reusit sa-l scot din casa si in final sa aiba si prietena.
Cu fiecare actiune care o faci, sansele tale cresc exponential sa ajungi acolo unde vrei tu.

  1. Te gandesti ca vei iesi din casa - sansele cresc
  2. iesi din casa - sansele cresc
  3. mergi pe strada - sansele cresc
  4. saluti lumea pe strada - sansele cresc
  5. mergi intr-o cafenea - sansele cresc
  6. intra intr-o discutie cu cineva - sansele cresc

Cred ca ati prins ideea. Asa am ajutat pe acest tip, zi de zi cate un pic pana a reusit. Am inceput cu lucruri mici pentru a prinde incredere, ai creea curiozitate sa vada daca maine poate face mai mult, daca reuseste ceea ce si-a propus. Cum am spus, curiozitatea e o curva mare, te poate face sa realizezi lucruri mari dar in același te poate ucide.

Incepe cu pasi mici, acest forum iti poate fi de ajutor, poate fi o platforma pentru tine a te ''deschide'' a prinde curaj. Fii deschis, scrie ce iti vine in minte fara sa te gandesti ce zice lumea, pentru ca indiferent ce ai face, bun sau rau, lumea tot te va vorbi.

Nu vrei aici, atunci incearca in alta parte. Primul pas conteaza si nu trebuie sa fie mare si nici locatia, aceasta poate fi oriunde.

Esti in dilema si nu stii ce vrei, unde vrei sa fii, daca poti, cum sa incepi, etc.

Mergi in fata oglinzii daca e posibil gol pusca si pur si simplu te uiti la tine insuti cu mintea limpede. E posibil ca prima data nu iti vina nimic, dar dupa cateva incercari iti va veni, mai ales dupa ce treci peste rusinea de tine insuti ca esti gol pusca ca un bou in fata oglinzii dupa ce ai ascultat sfatul lui @AlexH care acum sigur rade de tine ca te-a convins sa faci o prostie asa mare.

Cand vine, pur si simplu nu gandi, iesi afara, deschide laptopul sau telefon si incepe, mic ca atunci cand erai copil.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.