Finanțarea partidelor prin intermediul "maletinelor": o problemă încă nerezolvată?

Descoperă adevărul despre finanțarea partidelor prin intermediul "maletinelor" și care sunt pașii luați pentru a combate această pratică ilegală care a afectat democrația.

Jan 1, 2023 - 18:09
 0  246
Finanțarea partidelor prin intermediul "maletinelor": o problemă încă nerezolvată?

Pare se că finanțarea partidelor cu "maletine" făcea parte din sistem. Bineînțeles, există multe modalități de finanțare a partidelor prin intermediul "maletinelor". Poate cea mai rudimentară dintre ele. 

Băncile au o modalitate de finanțare despre care oamenii încep să afle. Acum, uită-te, tu împrumuți suma de 2 miliarde de dolari unui partid pentru un milion de dolari. 

Prima oară când m-am întâlnit cu președinții băncilor, aveam 39 de ani și una dintre lucrurile discutate la masa bancherilor a fost "Cât" vom da fiecarui partid politic și ochii mi s-au mărit. 

M-au privit cu o față foarte ciudată. Clar, pentru că nu trecusem prin "escalafónul" bancar. Ar fi trecut prin el orice om care-și spunea părerea. La un moment dat, m-a sunat președintele, spunând că l-a făcut pe Fulano, îi dăm bani partidului politice. 1,5 miliarde daca nu-mi plătește și nu se întâmplă nimic. 


Nimic. Banca din Spania nu mă sună nici măcar o minut. Inspectorii de la Banca din Spania, bine, într-un cafenea ca o familie sau un antreprenor care nu-mi plătește și nimic nu se întâmplă. Dacă Banca din Spania mă sună acum, poate că s-a descoperit totul prin Jordi Puyol, acum când toată lumea știe, m-am hotărât. 

Acum când apare chestia cu Bárcena, tu aveai această informație. Nu aveai vreun fel de indiciu? Eu aveam câteva finanțări de la CiU. Sigla. Nu ai trecut vreodată "maletine"? Mămica ta a înțeles ce înseamnă asta în sensul strict al cuvântului? Nu? Bine, dar a venit un domn în biroul meu. 


Când am ajuns la această președinție a băncii, mi s-a spus că trebuie să mă întâlnesc cu el și m-am întâlnit cu el, un tip foarte cunoscut de la CiU. Acum să-ți spun numele? Da, sigur. Uite. Adică, și mi-a spus că, vezi, vin alegerile autonome. Uite, să-ți spun, nu, i-am spus eu, și bine, contribuția urbană sau ceva de genul. 

Așa că m-am întrebat cine este acest domn Roca împreună cu Miguel roja. Asta nu mă surprinde că era corect. Am sunat președintele de atunci, care se numea Garnica, pentru că Garnica era liberală. 

Nu părea și mi-a spus "da, da, da, da, da, da". Mariano Rajoy, acum premierul, era în PDM și a trecut prin același sistem. El știa totul. Știa totul despre "maletine", despre finanțarea partidelor prin bănci. Știa totul. 

Și a continuat cu același sistem. Erau niște sume imense. Nu te poți imagina. Erau niște sume imense. Și, în cele din urmă, cine plătește aceste datorii? Cine plătește toți banii pe care îi dai partidelor? Suntem noi, cetățenii, prin intermediul taxelor. Și asta e marea problemă. Și asta trebuie să știe oamenii. Asta trebuie să știe oamenii. Că nu suntem noi cei care plătim, ci ei sunt cei care plătesc. Ei sunt cei care plătesc. Ei sunt cei care plătesc. Ei sunt cei care plătesc.

Și aceasta este marea problemă. Sistemul este corupt și banii cetățenilor sunt utilizați pentru a finanța partidele politice prin intermediul "maletinelor" și a altor modalități de finanțare dubioase. Oamenii trebuie să știe acest lucru și să se mobilizeze pentru a lupta împotriva corupției și pentru a schimba sistemul în așa fel încât să fie mai transparent și mai responsabil față de cetățeni. Doar prin unire și prin luptă putem spera să construim o societate mai bună pentru toți.


Este important să ne amintim că, indiferent de cât de mare este problema corupției și a finanțării dubioase a partidelor politice, putem face schimbări pozitive dacă suntem determinați să o facem. Este nevoie de muncă și de un efort colectiv pentru a construi o societate mai justă și mai echitabilă, dar acest lucru este posibil dacă suntem dispuși să luptăm pentru el. Fie că acționăm prin intermediul votului, al manifestațiilor sau al altor forme de activism, putem face o diferență în luptă contra corupției și pentru o finanțare mai transparentă a partidelor politice. Să ne unim forțele și să luptăm pentru o societate mai bună pentru toți.

De asemenea, este important să ne asigurăm că suntem informați și că înțelegem modul în care funcționează sistemul de finanțare a partidelor politice. Dacă nu înțelegem cum funcționează acest sistem și cum sunt folosiți banii noștri, va fi greu să luptăm pentru schimbări pozitive. Cercetarea și întrebarea sunt esențiale pentru a ne pune în poziția de a face alegeri conștiente și de a ne implica în schimbarea sistemului. Să ne informăm și să întrebăm, și să ne folosim cunoștințele pentru a face diferența în lupta contra corupției și pentru o finanțare mai transparentă a partidelor politice.

Corupția și finanțarea dubioasă a partidelor politice sunt probleme grave care afectează toți cetățenii. Este important să luptăm împotriva acestora pentru a construi o societate mai justă și mai echitabilă pentru toți. Prin informare și implicare, putem face schimbări pozitive și putem construi o societate mai bună pentru toți. Să ne unim forțele și să luptăm pentru o finanțare mai transparentă a partidelor politice și pentru sfârșitul corupției. Acesta este pasul esențial pentru a construi o societate mai bună pentru noi toți.

Finanțarea partidelor prin intermediul "maletinelor" a fost o practică comună în trecut, dar acum oamenii încep să afle despre aceasta și să ia măsuri împotriva ei. Este important să ne asigurăm că partidele sunt finanțate legal și transparent, pentru a evita conflicte de interese și a ne asigura că democrația funcționează corect.

Acest text a fost scris după vizionarea unui video intitulat "Lupta împotriva corupției și a finanțării dubioase a partidelor politice" disponibil la acest link: https://qua.one/watch/the-fight-against-corruption-and-dubious-financing-of-political-parties_3Xbt21v84rVaVJF.html. Vă recomandăm să accesați acest video pentru a afla mai multe despre această problemă care afectează nu doar țara noastră, ci și alte țări din întreaga lume. Unele dintre aceste practici ilegale sunt chiar mai dubioase și mai grave decât cele menționate în acest text. Este important să fim atenți și să luptăm împotriva corupției și a finanțării dubioase a partidelor politice pentru a ne asigura că democrația funcționează corect. 

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.