Credibilitatea - Ce facem cand nu exista, cand nu mai credem nimic?

Credibilitatea - Cum se creaza si cum poti testa daca a functionat

Mar 29, 2022 - 19:08
 0  376
Credibilitatea - Ce facem cand nu exista, cand nu mai credem nimic?

Credibilitatea - Ce facem cand nu exista, cand nu mai credem nimic?

Credibilitatea este un lucru mare mai ales in aceste zile si face diferenta intre mesajul livrat, adevart sau minciuna. Problema este ca minciuna devine adevar si adevarul devine minciuna, in functie de interesul celui care livreaza mesajul si credibilitatea care o are.

Daca esti un nimeni, atunci nu conteaza ce spui si totul va fi considerat o minciuna, indiferent ca aduce dovezi care sa suporte ceea ce spui. Lumea pur si simplu nu este interesata de cea ce spui, daca nu este sustinuta de cel putin o persoana cu credibilitate.

Vedem acest lucru in aceste zile cand ni se livreaza tot felu de mesaje care le prima vedere pare o fi o minciuna pentru instictul si ceea ce stim ne spune asta, dar apoi vin expertii cu mare credibilitate care ne spune ca este real totul si trebuie sa credem, asa ca o facem.

Cum se creează o persoana cu credibilitate mare?

1. prima data se cauta o persoana idealista si putin oportunist dar nu prea mult#
2. i se acorda atentie si suport fara ai cere nimic in schimb
3. in timp acesta creste si prinde popularite, lucru care ii place si pe zi ce trece prinde gustul
4. cu atat popularitate si atentie il face sa se simta foarte important, lucru care duce la greseli si care duc la control din partea celor care-l suporta din spate
5. din cand in cand persoane deja au ceva credibilitate vor iesi public unde vor lauda cat de bun este si cata dreptate are
6. dupa un timp i se va cere sa minta putin despre un lucru. Normal idealistul nostru va refuza dar i se va aduce aminte ca fara suportul lor nu isi va putea continua misiunea. Asa ca va accepta, pentru ca misiunea lui este mult prea importanta pentru a se impiedica un o chestie atat de mica.
7. aceste favoruri micute vor continua pana va veni cel mare. Toate aceste il pregatesc pentru favorul cel mare si sa se obișnuiască cu minciuna si desigur sa-l aiba la mana si putea controla
8. acum omul nostru are o credibilitate foarte buna, de necontestat si acesta va face orice sa o mentina si sa isi continuie misiunea. Minciuna este acum ceva normal pentru el si oricand se gandeste sa nu joace dupa cum vor ei, i se aduce aminte de lucrurile care le au impotriva lui.

Daca intr-o zi omul nostru chiar nu mai vrea sa continuie, imediat se va da publiciatii cateva lucruri despre care a mintit sau ca a ridicat tonul la un pisca, apoi ceilalti din gasca cu credibilitate mare vor iesi public unde il vor distruge pur si simplu.

Am vazut acest scenariu de foarte multe ori.

Pentru ce sunt folositi cei cu credibilitate mare?

1. a distrage atentia de la lucruri care intradevar conteaza, adica vor sa ascunda ceva
2. vor sa crezi o minciuna foarte gogonata
3. vor sa promoveze ceva foarte controversat care lumea in mod normal nu ar accepta
4. schimbare guverne
5. acceptare restrictii sau legi care in mod normal nu sunt acceptate de mase
6. multe altele ...


Mai mult ca sigur nu vei crede absolut nimic din ce am scris si e normal, dar iti recomand ca de acum sa acorzi putina atentie la ceea ce vezi si auzi si poate vei ramane surprins.

Pentru a aduce putina ''credibilitate'' la text iti recomand urmatorul test.


1. in fiecare grup de amici/cunostinte avem o persoana cu credibilitate zero, mai pe romaneste, prostul grupului
2. tu si inca cativa sustineti aceasta persoana si de fiecare data cand spuen ceva oricat de nebunesc suna, voi sa-l sustineti
3. faceti acest lucru o perioada
4. veti vedea ca dupa o vreme din prostul grupului care nu era crezut de nimeni, acum este o persoana credibila si lumea va crede orice spune, ba chiar il va urma

E un test simplu care-l poate face oricine.

Acum sa te gandesti ce ai putea face daca ai avea resurse nelimitate, atat materiale cat si umane, ce ai putea realiza si cum ai putea controla totul din jurul tau.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.