Ce se întâmplă în orașul unde refugiații ruși și cei ucraineni le cer socoteală lui Putin și lui Stalin

Ce se întâmplă în orașul unde refugiații ruși și cei ucraineni le cer socoteală lui Putin și lui Stalin

Mar 28, 2022 - 14:23
Mar 28, 2022 - 14:24
 0  474
Ce se întâmplă în orașul unde refugiații ruși și cei ucraineni le cer socoteală lui Putin și lui Stalin

Corespondență din Tbilisi – Georgia. Ce se întâmplă în orașul unde refugiații ruși și cei ucraineni le cer socoteală lui Putin și lui Stalin 


O echipă a Libertății a ajuns în Georgia, locul unde au fugit peste 30.000 de ruși, majoritatea declarându-se ostili războiului pornit de Vladimir Putin. Dar tot aici sunt și refugiații ucraineni. 
de Ada Constanda și Alexandra Șerban

Steagurile Ucrainei flutură pe la multe ferestre și balcoane în Tbilisi, capitala Georgiei și oraș cu 1,5 milioane de locuitori.


Restaurantele de pe ambele maluri ale râului Kura, care străbate Capitala, își invită musafirii sub deviza „Slava Ukraini”. Unele instituții publice - cum e Banca Națională a Georgiei și Teatrul Național Rustaveli, una dintre cele mai vechi instituții de cultură din Tbilisi - au arborat semnul solidarității. 


”În ciuda războiului, nu mi-am schimbat părerea despre ruși”


Imediat după ce Rusia a atacat Ucraina, chiar în seara de 24 februarie, georgienii au fost primii care au protestat, cu zecile de mii, în stradă. 


Restul lumii era încă buimac, iar președintele Macron mărturisea uimit că primea lungi lecții de istorie de la Vladimir Putin. Pentru georgieni însă, istoria era deja cunoscută și încasată.

 
Chiar lângă Piața Libertății, epicentrul unde mulțimile au venit necontenit la manifestații, găsești Muzeul de Artă contemporană al Georgiei. Galeria se află în sediul fostului Seminar teologic unde pe vremuri a învățat Stalin. Ce ironie pentru destinul relației dintre conducători și popoare să vezi astăzi steagul îndepărtat al Ucrainei fluturat în sudul fostului Imperiu, chiar împotriva Moscovei.

Acest articol este parte din Arhiva Social media
Postare originala

https://www.facebook.com/catalintolontan/posts/534488648038343

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.