???? Medici pentru satele României

???? Medici pentru satele României - Tocmai a fost promulgată o lege care repară una dintre problemele acelea mari despre care se vorbește întotdeauna prea puțin - lipsa asistenței medicale la sate.

Mar 26, 2022 - 03:23
 0  467
???? Medici pentru satele României

Medici pentru satele României 


Tocmai a fost promulgată o lege care repară una dintre problemele acelea mari despre care se vorbește întotdeauna prea puțin - lipsa asistenței medicale la sate. 


Totul a plecat de la câțiva medici tineri care au înțeles cât de gravă este situația și cât de este afectată calitatea vieții oamenilor care trăiesc în mediul rural pentru că, din varii motive, nu pot ajunge la timp la un doctor. Sunt sute de localități în România în care nu există nici măcar un medic de familie.


Voluntariatul și bunătatea nu sunt însă suficiente pentru rezolvarea unei probleme sistemice. Fără un sprijin concret al statului, situația nu ar fi rezolvată decât într-o măsură mult prea mică față de nevoi. 
Colegul meu, Tudor Rares Pop - Deputat USR, a pus această problemă pe masa parlamentului și, din fericire, a reușit să convingă și celelalte partide că e nevoie urgentă de o rezolvare. 


Legea prevede că în sate (și nu numai) vor putea fi amenajate ambulatorii mobile de specialitate în care oamenii vor beneficia de un control medical general pe an, controale de specialitate, analize medicale, medicamente din programele naționale de sănătate pentru bolnavii cronici și programe de educație pentru sănătate.


Actul normativ are beneficii și pentru medicii care își vor desfășura activitatea în aceste ambulatorii: acum vor fi plătiți pentru munca lor. Finanțarea va fi asigurată anual de către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Acest articol este parte din Arhiva Social media
Postare originala

https://www.facebook.com/DanBarnaUSR/posts/522406389242109

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.