Marketing digital - Locuri de Munca si ce este

Marketing digital - Locuri de Munca si ce este, tot ce ai nevoie sa stii despre Marketing digital.

Apr 20, 2022 - 02:58
 0  718
Marketing digital - Locuri de Munca si ce este

Marketing digital - Locuri de Munca si ce este

Se spune ca daca stai mai mult de 3 ore pe zi online atunci trebuie neaparata sa muncesti sa iti gasesti un loc de munca in Marketing digital.

Daca stii deja ce este Marketing digital vrei sa treci direct la cautarea unui loc de munca, acceseaza link de mai jos, daca nu, atunci citeste intreg articolul.

https://m.2target.net/A34H2MKPgl 

Marketing digital

Orice marketing care folosește dispozitive electronice și poate fi folosit de specialiștii în marketing pentru a transmite mesaje promoționale și pentru a măsura impactul acestora pe parcursul călătoriei clienților. În practică, marketingul digital se referă de obicei la campaniile de marketing care apar pe un computer, telefon, tabletă sau alt dispozitiv. Poate lua multe forme, inclusiv video online, reclame grafice , marketing pentru motoarele de căutare, reclame sociale plătite și postări pe rețelele sociale. Marketingul digital este adesea comparat cu „marketingul tradițional”, cum ar fi reclame în reviste, panouri publicitare și poștă directă . În mod ciudat, televiziunea este de obicei combinată cu marketingul tradițional.

Ce este marketingul digital?


Marketingul digital , numit și marketing online, este promovarea mărcilor pentru a intra în legătură cu potențialii clienți folosind internetul și alte forme de comunicare digitală. Aceasta include nu numai e-mailul , rețelele sociale și publicitatea bazată pe web, ci și mesajele text și multimedia ca canal de marketing.

În esență, dacă o campanie de marketing implică comunicare digitală, este marketing digital.

Inbound marketing versus marketing digital

Marketingul digital și marketingul inbound sunt ușor de confundat și din motive întemeiate. Marketingul digital folosește multe dintre aceleași instrumente ca și inbound marketing - e-mail și conținut online, pentru a numi câteva. Ambele există pentru a capta atenția potențialilor prin călătoria cumpărătorului și pentru a-i transforma în clienți. Dar cele 2 abordări au opinii diferite asupra relației dintre instrument și scop .

Marketingul digital ia în considerare modul în care fiecare instrument individual poate converti clienții potențiali. Strategia de marketing digital a unei mărci poate folosi mai multe platforme sau își poate concentra toate eforturile pe o singură platformă.

Inbound marketing este un concept holistic. Se ia în considerare mai întâi obiectivul, apoi se uită la instrumentele disponibile pentru a determina care vor ajunge efectiv la clienții țintă și apoi în ce etapă a canalului de vânzări ar trebui să se întâmple.


Cel mai important lucru de reținut despre marketingul digital și marketingul inbound este că, în calitate de profesionist în marketing, nu trebuie să alegeți între cele 2. De fapt, funcționează cel mai bine împreună. Inbound marketing oferă structură și scop pentru marketing digital eficient pentru eforturile de marketing digital, asigurându-se că fiecare canal de marketing digital funcționează către un obiectiv.

Marketingul digital B2B versus B2C


Marketingul digital funcționează atât pentru companiile B2B, cât și pentru companiile B2C, dar cele mai bune practici diferă semnificativ între cele 2 .


Clienții B2B tind să aibă procese de luare a deciziilor mai lungi și, prin urmare, canale de vânzare mai lungi . Strategiile de construire a relațiilor funcționează mai bine pentru acești clienți, în timp ce clienții B2C tind să răspundă mai bine la ofertele și mesajele pe termen scurt.


Tranzacțiile B2B se bazează de obicei pe logică și dovezi , care este ceea ce prezintă specialiștii în marketing digital B2B. Conținutul B2C este mai probabil să fie bazat pe emoție, concentrându-se pe a face clientul să se simtă bine în legătură cu o achiziție.


Deciziile B2B tind să necesite contribuția mai mult de o persoană . Materialele de marketing care conduc cel mai bine aceste decizii tind să fie partajate și descărcabile. Clienții B2C, pe de altă parte, preferă conexiunile unu-la-unu cu o marcă.

Desigur, există excepții de la fiecare regulă. O companie B2C cu un produs de mare preț, cum ar fi o mașină sau un computer, ar putea oferi conținut mai informativ și serios. Strategia dvs. trebuie să fie întotdeauna orientată către propria bază de clienți, indiferent dacă sunteți B2B sau B2C

Tipuri de marketing digital

Există atât de multe specializări în marketingul digital câte modalități de a interacționa folosind media digitală. Iată câteva exemple cheie.

Optimizare motor de căutare


Optimizarea pentru motoarele de căutare sau SEO, este din punct de vedere tehnic mai degrabă un instrument de marketing decât o formă de marketing în sine. The Balance îl definește ca „arta și știința de a face paginile web atractive pentru motoarele de căutare”.


Partea „artă și știință” a SEO este cea mai importantă. SEO este o știință pentru că vă cere să cercetați și să cântăriți diferiți factori care contribuie la obținerea celui mai înalt clasament posibil. Astăzi, cele mai importante elemente de luat în considerare atunci când optimizați o pagină web includ:

Calitatea conținutului
Nivelul de implicare a utilizatorului
Utilitate pentru mobil
Numărul și calitatea linkurilor de intrare
Utilizarea strategică a acestor factori face din SEO o știință, dar imprevizibilitatea implicată îl face o artă.


În SEO, nu există o rubrică cuantificabilă sau o regulă consecventă pentru clasarea superioară. Google își schimbă algoritmul aproape constant , așa că este imposibil să faci predicții exacte. Ceea ce poți face este să monitorizezi îndeaproape performanța paginii tale și să faci ajustări în consecință.

Marketing de conținut


SEO este un factor major în marketingul de conținut , o strategie bazată pe distribuirea de conținut relevant și valoros către un public țintă .

Ca în orice strategie de marketing, scopul marketingului de conținut este atragerea de clienți potențiali care în cele din urmă se transformă în clienți. Dar o face diferit de publicitatea tradițională. În loc să atragă clienții potențiali cu valoare potențială a unui produs sau serviciu, oferă valoare gratuit sub formă de material scris.


Marketingul de conținut contează și există o mulțime de statistici care să demonstreze acest lucru:

84% dintre consumatori se așteaptă ca companiile să producă experiențe de conținut distractive și utile
62% dintre companiile care au cel puțin 5.000 de angajați produc conținut zilnic
92% dintre marketeri cred că compania lor apreciază conținutul ca pe un bun important

Pe cât de eficient este marketingul de conținut, poate fi dificil. Scriitorii de marketing de conținut trebuie să fie capabili să se claseze foarte bine în rezultatele motoarelor de căutare, în timp ce implică oameni care vor citi materialul, îl vor împărtăși și vor interacționa în continuare cu marca. Atunci când conținutul este relevant, acesta poate stabili relații puternice pe tot parcursul conductei.

Marketing pe rețelele sociale

Marketingul pe rețelele sociale înseamnă generarea traficului și a conștientizării mărcii prin implicarea oamenilor în discuții online. Cele mai populare platforme de marketing pe rețelele sociale sunt Facebook , Twitter și Instagram , LinkedIn și YouTube nu fiind departe.

Deoarece marketingul pe rețelele sociale implică participarea activă a publicului, a devenit o modalitate populară de a atrage atenția . Este cel mai popular mediu de conținut pentru agenții de marketing B2C la 96% și câștigă teren și în sfera B2B. Potrivit Institutului de marketing de conținut , 61% dintre agenții de marketing de conținut B2B și-au crescut utilizarea rețelelor sociale în acest an.


Marketingul pe rețelele de socializare oferă valori de implicare încorporate , care sunt extrem de utile pentru a vă ajuta să înțelegeți cât de bine ajungeți la publicul dvs. Tu poți decide ce tipuri de interacțiuni înseamnă cel mai mult pentru tine, indiferent dacă asta înseamnă numărul de distribuiri, comentarii sau clicuri totale pe site- ul tău .

Achiziția directă poate să nu fie nici măcar un obiectiv al strategiei tale de marketing pe rețelele sociale . Multe mărci folosesc marketingul pe rețelele sociale pentru a începe dialoguri cu publicul, mai degrabă decât pentru a le încuraja să cheltuiască bani imediat. Acest lucru este obișnuit în special în cazul mărcilor care vizează un public mai în vârstă sau care oferă produse și servicii care nu sunt adecvate pentru cumpărături impulsive . Totul depinde de obiectivele companiei tale.


Pentru a afla mai multe despre cum vă poate ajuta Mailchimp cu strategia de socializare, consultați comparația dintre instrumentele noastre gratuite de gestionare a rețelelor sociale față de altele.


Marketing cu plata pe clic


Pay-per-click, sau PPC, este postarea unui anunț pe o platformă și plătirea de fiecare dată când cineva face clic pe el.

Cum și când văd oamenii anunțul este ceva mai complicat. Atunci când un loc este disponibil pe o pagină de rezultate a motorului de căutare , cunoscută și sub numele de SERP, motorul umple locul cu ceea ce este în esență o licitație instantanee. Un algoritm prioritizează fiecare anunț disponibil pe baza unui număr de factori , inclusiv:

Calitatea reclamelor
Relevanța cuvintelor cheie
Calitatea paginii de destinație
Suma licitată

Fiecare campanie PPC are 1 sau mai multe acțiuni vizate pe care spectatorii trebuie să le finalizeze după ce fac clic pe un anunț. Aceste acțiuni sunt cunoscute ca conversii și pot fi tranzacționale sau non-tranzacționale. Efectuarea unei achiziții este o conversie, dar la fel este și o înscriere la un buletin informativ sau un apel efectuat la biroul dvs. de acasă.

Indiferent ce alegeți ca conversii țintă, le puteți urmări prin platforma aleasă pentru a vedea cum merge campania dvs.


Marketing afiliat


Marketingul afiliat permite cuiva să câștige bani prin promovarea afacerii unei alte persoane. Ai putea fi fie promotorul, fie afacerea care lucrează cu promotorul, dar procesul este același în ambele cazuri.


Funcționează folosind un model de partajare a veniturilor. Dacă ești afiliat, primești un comision de fiecare dată când cineva cumpără articolul pe care îl promovezi. Dacă sunteți comerciant, plătiți afiliatului pentru fiecare vânzare pe care vă ajută să faceți.


Unii agenți de marketing afiliați aleg să revizuiască produsele unei singure companii, poate pe un blog sau pe un alt site terță parte. Alții au relații cu mai mulți comercianți.


Indiferent dacă vrei să fii afiliat sau să găsești unul, primul pas este să faci o conexiune cu cealaltă parte . Puteți utiliza o platformă concepută pentru a conecta afiliații cu comercianții cu amănuntul sau puteți începe sau vă puteți alătura unui program cu un singur comerciant.


Dacă sunteți comerciant cu amănuntul și alegeți să lucrați direct cu afiliații, există multe lucruri pe care le puteți face pentru ca programul dvs. să fie atrăgător pentru potențialii promotori. Va trebui să oferi acelor afiliați instrumentele de care au nevoie pentru a reuși. Aceasta include stimulente pentru rezultate excelente, precum și suport de marketing și materiale prefabricate.

Publicitate nativă


Publicitatea nativă este marketing deghizat. Scopul său este să se îmbine cu conținutul din jur, astfel încât să fie mai puțin evident ca publicitate.

Publicitatea nativă a fost creată ca reacție la cinismul consumatorilor de astăzi față de reclame. Știind că creatorul unei reclame plătește pentru a-l difuza, mulți consumatori vor concluziona că anunțul este părtinitor și, în consecință, îl vor ignora.


Un anunț nativ ocolește această părtinire oferind informații sau divertisment înainte de a ajunge la ceva promoțional, minimizând aspectul „reclamă”.


Este important să etichetați întotdeauna anunțurile dvs. native clar . Folosiți cuvinte precum „promovat” sau „sponsorizat”. Dacă acești indicatori sunt ascunși, cititorii ar putea ajunge să petreacă mult timp interacționând cu conținutul înainte de a realiza că este publicitate.


Când consumatorii dvs. știu exact ce primesc, se vor simți mai bine în privința conținutului și a mărcii dvs. Anunțurile native sunt menite să fie mai puțin invadante decât anunțurile tradiționale, dar nu sunt menite să fie înșelătoare.

Automatizare de marketing


Automatizarea marketingului folosește software pentru a alimenta campaniile de marketing digital, îmbunătățind eficiența și relevanța publicității.


Conform statisticilor:

90% dintre consumatorii din SUA consideră personalizarea fie „foarte” fie „oarecum” atrăgătoare
81% dintre consumatori ar dori ca mărcile cu care interacționează să le înțeleagă mai bine
77% dintre companii cred în valoarea personalizării în timp real, dar 60% se luptă cu aceasta


Automatizarea de marketing permite companiilor să țină pasul cu așteptările de personalizare. Permite mărcilor să:

Colectați și analizați informații despre consumatori
Proiectați campanii de marketing țintite
Trimiteți și postați mesaje de marketing la momentele potrivite pentru publicul potrivit


Multe instrumente de automatizare a marketingului folosesc implicarea potențialului (sau lipsa acesteia) cu un anumit mesaj pentru a determina când și cum să contactați în continuare. Acest nivel de personalizare în timp real înseamnă că puteți crea eficient o strategie de marketing individualizată pentru fiecare client fără nicio investiție suplimentară de timp.


Marketing prin e-mail


Conceptul de marketing prin e -mail este simplu – trimiteți un mesaj promoțional și sperați că potențialul dvs. face clic pe el. Cu toate acestea, execuția este mult mai complexă. În primul rând, trebuie să vă asigurați că e-mailurile dvs. sunt căutate. Aceasta înseamnă să aveți o listă de înscriere care face următoarele :


Individualizează conținutul, atât în ​​corp, cât și în linia de subiect
Spune clar ce fel de e-mailuri va primi abonatul
Oferă o opțiune clară de dezabonare
Integrează atât e-mailurile tranzacționale, cât și cele promoționale
Doriți ca clienții potențiali să vă vadă campania ca pe un serviciu valoros, nu doar ca pe un instrument de promovare.


Marketingul prin e-mail este o tehnică dovedită și eficientă în sine: 89% dintre profesioniștii intervievați au numit-o drept cel mai eficient generator de clienți potențiali.

Poate fi chiar mai bine dacă încorporezi alte tehnici, cum ar fi automatizarea marketingului, care vă permite să segmentați și să programați e-mailurile astfel încât acestea să răspundă mai eficient nevoilor clienților dvs.


Beneficiile marketingului digital


Marketingul digital a devenit proeminent în mare parte pentru că ajunge la un public atât de larg de oameni, dar oferă și o serie de alte avantaje . Acestea sunt câteva dintre beneficii.


O acoperire geografică largă


Când postați un anunț online, oamenii îl pot vedea indiferent unde se află (cu condiția să nu fi limitat anunțul dvs. geografic). Acest lucru facilitează creșterea acoperirii pe piață a afacerii dvs.


Eficiența costurilor


Marketingul digital nu numai că ajunge la un public mai larg decât marketingul tradițional, dar are și un cost mai mic. Costurile generale pentru reclamele în ziare, spoturile televizate și alte oportunități tradiționale de marketing pot fi mari. De asemenea, vă oferă mai puțin control asupra faptului că publicul țintă va vedea acele mesaje în primul rând.


Cu marketingul digital , puteți crea doar o singură bucată de conținut care să atragă vizitatori către blogul dvs., atâta timp cât acesta este activ. Puteți crea o campanie de marketing prin e-mail care să livreze mesaje către listele de clienți vizați într-un program și este ușor să modificați programul sau conținutul dacă este necesar.


Când însumați totul, marketingul digital vă oferă mult mai multă flexibilitate și contact cu clienții pentru cheltuielile publicitare.


Rezultate cuantificabile

Pentru a ști dacă strategia dvs. de marketing funcționează, trebuie să aflați câți clienți atrage și câte venituri generează în cele din urmă. Dar cum faci asta cu o strategie de marketing non-digitală?

Există întotdeauna opțiunea tradițională de a întreba fiecare client: „Cum ne-ați găsit?”

Din păcate, asta nu funcționează în toate industriile. Multe companii nu pot avea conversații individuale cu clienții lor, iar sondajele nu au întotdeauna rezultate complete.

Cu marketingul digital, monitorizarea rezultatelor este simplă. Software-ul și platformele de marketing digital urmăresc automat numărul de conversii dorite pe care le obțineți, indiferent dacă aceasta înseamnă rate de deschidere prin e-mail, vizite la pagina dvs. de pornire sau achiziții directe.

Personalizare mai ușoară


Marketingul digital vă permite să culegeți date despre clienți într-un mod în care marketingul offline nu poate. Datele colectate digital tind să fie mult mai precise și mai specifice.

Imaginați-vă că oferiți servicii financiare și doriți să trimiteți oferte speciale persoanelor care s-au uitat la produsele dvs. Știi că vei obține rezultate mai bune dacă țintii oferta în interesul persoanei, așa că te decizi să pregătești 2 campanii. Una este pentru familiile tinere care s-au uitat la produsele tale de asigurări de viață, iar cealaltă este pentru antreprenorii mileni care s-au gândit la planurile tale de pensionare.

Cum adunați toate aceste date fără urmărire automată? Prin câte înregistrări telefonice ar trebui să treci? Câte profiluri de clienți? Și de unde știi cine a citit sau nu broșura pe care ai trimis-o?


Cu marketingul digital, toate aceste informații sunt deja la îndemână.


Mai multă legătură cu clienții


Marketingul digital vă permite să comunicați cu clienții în timp real. Mai important, le permite să comunice cu tine.

Gândește-te la strategia ta de social media. Este grozav când publicul țintă vă vede cea mai recentă postare, dar este și mai bine când o comentează sau o distribuie. Înseamnă mai multă zgomot în jurul produsului sau serviciului dvs. , precum și o vizibilitate sporită de fiecare dată când cineva se alătură conversației.

Interactivitatea aduce beneficii și clienților tăi. Nivelul lor de implicare crește pe măsură ce devin participanți activi la povestea mărcii dvs. Acest sentiment de proprietate poate crea un sentiment puternic de loialitate față de marcă .

Conversii ușoare și convenabile


Marketingul digital le permite clienților să ia măsuri imediat după ce vă vizualizează anunțul sau conținutul. Cu reclamele tradiționale, rezultatul cel mai imediat la care poți spera este un apel telefonic la scurt timp după ce cineva îți vede anunțul. Dar cât de des are cineva timp să contacteze o companie în timp ce face vasele, conduce pe autostradă sau actualizează înregistrările la serviciu?

Cu marketingul digital, aceștia pot face clic pe un link sau pot salva o postare pe blog și pot trece imediat de-a lungul canalului de vânzări. S-ar putea să nu facă o achiziție imediat, dar vor rămâne conectați cu dvs. și vă vor oferi șansa de a interacționa mai departe cu ei.

Marketingul digital creează creștere


Marketingul digital ar trebui să fie unul dintre punctele principale ale strategiei generale de marketing a oricărei afaceri. Niciodată până acum nu a existat o modalitate de a rămâne în contact atât de consistent cu clienții dvs. și nimic altceva nu oferă nivelul de personalizare pe care îl pot oferi datele digitale. Cu cât îmbrățișați mai mult posibilitățile de marketing digital, cu atât mai mult veți putea realiza potențialul de creștere al companiei dvs.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.