Squid Game - Jocul Calamarului - Unde poti viziona online dublat in limba romana

Squid Game - Jocul Calamarului - Unde poti viziona online dublat in limba romana

Mar 28, 2022 - 14:45
 0  1429
Squid Game - Jocul Calamarului - Unde poti viziona online dublat in limba romana

Squid Game - Jocul Calamarului - Unde poti viziona online dublat in limba romana


Squid Game sau cum e cunoscut in Romania si alte tari Jocul Calamarului este un serial care a prins foarte bine si daca nu l-ai vazut te face lumea nebun. Personal nu l-am vazut dar stiind ca este la cautare, am gasit versiunea dublata in limba romana si am postat online.


Jocul calamarului este un serial TV sud-coreean thriller de groază de supraviețuire din anul 2021 produs de către Netflix. Este scris și regizat de Hwang Dong-hyuk, cu Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, O Yeong-su, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi și Kim Joo-ryoung în rolurile principale.

Sezonul 1 din Jocul calamarului are 9 episoade si toate sunt dublate in limba romana. Pare putin ciudat dublat in limba romana, cel putin pentru mine care sunt obisnuit sa vad orice serial sau film in limba originala.

De ce suntem fascinați de Squid Game?


„De ce o lume întreagă are nevoie să vadă așa ceva?” și „Cum de s-au prins tocmai sud-coreenii de rețetă?”: acestea au fost întrebările la care am încercat să aflu un răspuns din partea unor specialiști.

Alexandru Bălășescu, antropolog și lector asociat la Universitatea “Royal Roads” din Canada, a răspuns acestei provocări, iar punctul de vedere este unul argumentat și bine articulat. 

„Succesul miniseriei Jocul Calamarului poate fi explicat prin simpla constatare că oferă o oglindă destul de cristalină a societății actuale, de fapt a sistemului economic bazat unic pe valoarea monetară. Cu alte cuvinte, etica, morala ca valori colective sau calități individuale care nu intră într-un posibil calcul financiar pe termen scurt, nu sunt valorizate. Dimpotrivă, ele sunt văzute ca impediment în cursa pentru câștig și recompensă finală. Atenție, mă refer la societatea curentă, nu la Jocul Calamarului.

Formula pe care merge filmul este deja clasică, de la Batoru Royaru a lui Takeshi Kitano, la Jocurile Foamei, cel din urmă fiind inspirat de cel dintâi.

Fascinația acestui film cred însă că vine și din artificiul artistic extraordinar: totul poate fi o joacă de copil. Toată șarada unei vieți sub semnul spiralei sărăciei poate fi prezentată metaforic pe ecrane, iar tragicul ei poate fi atenuat prin comicul jocului. Jocurile de copii sunt fără mize mari, pentru că ele sunt de fapt metode de învățare. Îmbrăcând jocul vieții în veștmântul unui joc de copil, miza - adică viața - este și ea minimizată. Aici constă de fapt critica subtilă pe care filmul o aduce sistemului actual și care atrage, pentru că ea este percepută conștient sau subconștient de public: viețile individuale nu mai contează în goana după înavuțire, singura măsură morală validă astăzi. Ele devin miza mică a unui joc de copil. Iar mulți dintre noi se simt în această situație, alternativa fiind deprimarea. Cum spunea un filosof francez acum 20 de ani, în societățile de consum ai două șanse: fie te victimizezi, fie te infantilizezi. Jocul Calamarului propune a treia cale: devii victima unui joc de copii.


Va fi sezonul 2 din Jocul calamarului?

Conform producatorilor va exista cu siguranta al doilea sezon dar nu se stie inca data de lansare sau cand incepe productia. Conform unor surse se spune ca productia la Jocul calamarului sezonul 2 va incepe undeva prin toamna 2022, dar nu este nimic sigur.

Personal nu cred ca o sa para curand sezonul 2 pentru ca vor sa faca cat mai multi bani din sezonul 1 si abia apoi cand scade interesul sau nu se mai scoate multi bani vor produce sezonul 2. La fel a fost si cu Lucifer care dura mai bine de 1 an intre sezoane si impartea sezonul in doua parti pentru a profita la maxim.


Pana se lanseaza Jocul calamarului sezonul 2, te poti bucura de sezonul 1 dublat in limba romana.

Vizioneaza sezonul 1 Jocul calamarului dublat in limba romana.


Vizionare placuta. 

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.