Firmele românești se confruntă cu dificultăți foarte mari. 

Firmele românești se confruntă cu dificultăți foarte mari. 

May 2, 2022 - 13:44
 0  425
Firmele românești se confruntă cu dificultăți foarte mari. 

Firmele românești se confruntă cu dificultăți foarte mari. 

Accesul dificil la capital și scumpirea creditului, reducerea competitivității ca urmare a creșterii absurde a costurilor cu energia și cu combustibilul, dificultăți în aprovizionare, creșterea dramatică a prețurilor la materialele de construcție, procedurile birocratice excesive pentru aproape orice activitate, controalele agresive și rău intenționate ale instituților statului, accesul extrem de dificil la finanțări europene sau guvernamentale.

În loc să pregătească măsuri care să vină în sprijinul capitalului autohton, dar nu numai, coaliția mai inventează o taxă nouă. Prea mulți parlamentari din coaliția de guvernare au inițiat un proiect de lege prin care vor să oblige toate firmele ( societăți pe acțiuni, societăți cu răspundere limitată, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate ) să plătească o taxă anuală către Camera de Comerț și Industrie a României, cu valoare între 20 și 100 de Euro.

Chiar dacă este înființată prin lege, CCIR are statut de organizație neguvernamentală. Orice firmă este liberă să decidă dacă vrea sau nu vrea să se înscrie. Dacă vrea să își mărească numărul de firme care aderă sau apelează la serviciile Camerei, conducerea acesteia trebuie să furnizeze servicii utile către companii. Impunerea prin lege a acestei taxe, plătibile de toți, este un abuz grav și un precedent periculos.

Sunt categoric împotriva acestei noi forme de băgat mâna în buzunarul întreprinzătorului român. Vom vota împotriva proiectului și vom pregăti o sesizare a Curții Constituționale, în cazul în care majoritatea guvernamentală va impune adoptarea proiectului de lege. Suntem alături de orice întreprinzător sau organizație a mediului de afaceri care va lua poziție contra acestei noi aberații marca PSD-PNL.

Acest articol este parte din Arhiva Social media
Postare originala
https://www.facebook.com/ludovicorban.ro/posts/410533874230755

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.