Lovitură pentru NATO. Italia devoalează minciunile Occidentului 

Lovitură pentru NATO. Italia devoalează minciunile Occidentului 

Lovitură pentru NATO. Italia devoalează minciunile Occidentului 

Lovitură pentru NATO. Italia devoalează minciunile Occidentului 


Un înalt demnitar al Italiei face praf politica NATO 


Vincent de Luca,președintele Regiunii Campania,din Italia, o persoană cu mare greutate de pe scena politică a țării, a lansat, oficial,un atac extrem de dur împotriva NATO și a Occidentului. Acesta a devoalat ipocrizia Alianței Nord-Atlamtice și a occidentalilor în privința declanșării războiului din Ucraina, punând la îndoială și informațiile unidirecționale venite din zona frontului. 

Președintele Regiunii Campania, Vincenzo de Luca, care a refuzat propunerea de a candida la președinția Italiei, a criticat în termeni duri poziționarea Occidentului față de motivul declanșării invaziei rusești, cererea de aderare a Ucrainei la NATO. Acesta a cerut Europei să găsească de urgență un compromis pentru a pune capăt conflictului, arătând că interesele Europei sunt total diferite față de cele ale SUA.

Vincenzo de Luca a denunțat și campania de informare neverosimilă dusă de Ucraina, dar și de țările occidentale. 


" Am avut o lună cu o campanie de informații unidirecționale. Am asistat la o mare mistificare a binelui împotriva râului, a democrației împotriva dictatorilor și a altor prostii de acest gen. Nu cred că este o preocupare din partea cuiva pentru adevăr. A fost o campanie generală de dezinformare. Descrierea pe care o avem de câteva săptămâni a războiului din Ucraina nu a avut niciun trecut.

Ce a dus la acest război? 

Ce s-a întâmplat în plus față de ultimele șase luni?Care este elementul de noutate care i-a oferit Rusiei un alibi ca să invadeze Ucraina?Singurul element de noutate a fost punerea în funcțiune a cererii de aderare la NATO a Ucrainei. De la căderea Zidului Berlinului au intrat în NATO  practic toate țările riverane cu Rusia, cu excepția Ucrainei, care,ca stat,ar trebui să știm cu toții că, până acum 30 de ani, a fost parte integrantă a Uniunii Sovietice, care are o istorie milenară în comun cu Rusia. Deci, o țară care trebuia abordată cu o atenție deosebită", a afirmat Vincenzo de Luca, președintele Regiunii Campania, într-o declarație oficială. 


NATO nu este o alianță defensivă 

De Luca arată că, la cererea Ucrainei de a intra în NATO,răspunsul țărilor occidentale a fost că fiecare țară este liberă să facă alegerile pe care le dorește. 


"Aceasta este o mare prostie, pentru că țările occidentale însele au demonstrat că nu este adevărat că fiecare țară este liberă și că îi este respectată autodeterminarea. Este un nonsens sa spui că NATO este o alianță defensivă, iar să spui că toată lumea poate intra în NATO este o mare mistificare.

Nu este adevărat că este o alianță defensivă, pentru că în urmă cu câțiva ani  NATO, fără autorizația Organizației Națiunilor Unite, deci în totală ilegalitate, a bombardat Serbia timp de 75 de zile.Nu este adevărat că Occidentul respectă autonomia popoarelor. De ce s-a întreprins o acțiune militară împotriva Libiei? Pentru a aduce democrație. 

Gaddafi  a fost ucis și,după 10 ani, nu numai că nu există democrație, dar nu au putut alege un parlament. Au urmat intervenția militară în Siria apoi intervenția din 2003 în Irak,în totală ilegalitate internațională, în baza unor motivații false, și apoi în Afganistanului și, după 10 ani, au părăsit țara lăsând în urmă un Afganistan într-o stare mai proastă decât acum 10 ani, cu talibanii care au început să le taie capetele celor care au colaborat cu occidentalii. 

Neutralitatea Ucrainei, o situație rezonabilă 

Nu poți porni un război doar pentru a primi Ucraina în NATO, susține președintele Regiunii Campania, Vincenzo de Luca, care crede că este rezonabil să existe o situație neutră a acestei țări. "Există o diferență de interese între Europa și SUA. Sentimentul este că obiectivul principal al SUA este de a îngenunchea Rusia și de a determina prăbușirea Rusiei, probabil în interesul americanilor. Eu nu cred că este în interesul americanilor, nu cred că ne putem  imagina o lume unipolară, cu un singur centru de comandă, trebuie să ne gândim la o lume multipolară, dacă vrem să asigurăm pacea", a mai afirmat  Vincenzo de Luca. 
Preluat


Acest articol este parte din Arhiva Social media
Postare originala

https://www.facebook.com/liliana.mitrea.1/posts/3160399984178551