Cum faci Wildcards htaccess redirects

Ai migrat site-ul pe alt server sau ai schimbat domeniul si vrei ca toate link-urile vechi sa duca catre o anumita pagina.

Cum faci Wildcards htaccess redirects

Din când în când, poate fi necesar să vă mutați site-ul. Acest lucru s-ar putea datora unei reproiectări, rebranding-uri, testarea paginii de destinație A / B în scopul marketingului, schimbării domeniului și redirecționării traficului către conținut actualizat.

 

Cum faceți acest proces perfect? Cum vă asigurați că experiența dvs. de utilizator este neschimbată sau chiar mai bună? Cum vă asigurați că performanța site-ului dvs. în rezultatele motorului de căutare nu este afectată? Ultimul lucru de care aveți nevoie atunci când vă mutați site-ul este că aveți utilizatorii în permanență afectați de erori 404.

 

În acest articol, explorăm modalități de a vă migra site-ul fără probleme, cu o privire mai atentă la redirecționarea utilizând wildcard.

Ce este o redirecționare wildcard?

Denumită și subdomeniu wildcard sau subdomeniu catch-all, această opțiune de redirecționare permite browserelor să ajungă la site-ul dvs., în ciuda accesari utilizatorilor a unui subdomeniu/pagina, chiar dacă directoarele nu sunt configurate. Uneori, utilizatorii vor scrie greșit subdomeniile/paginile sau chiar vor solicita un subdomeniu/pagina aleatoriu care este inexistent. O captură completă vă va ajuta utilizatorii să acceseze o pagină validă de pe site-ul dvs., indiferent de ce solicită.

 

Un catch-all vă permite să redirecționați subdomenii care nu sunt încă create către o anumită pagină de pe noul dvs. site sau chiar pe o altă pagină web de pe internet. Acest lucru se face, de obicei, printr-o înregistrare DNS wildcard sau htaccess redirects. Această înregistrare ajută la potrivirea cererilor utilizatorilor pentru domenii inexistente. Înregistrările DNS sunt de obicei eticheta din stânga unui nume de domeniu și sunt precedate de un asterisc și urmate de un punct ca în * .abc.com.

Ce este redirecționare 301?
 

În acest moment, s-ar putea să vă întrebați, ce este redirecționare 301? Nu ar trebui să folosesc asta în schimb? Ei bine, o redirecționare 301 este utilizată cel mai bine în cazurile în care adresa site-ului web s-a mutat permanent, de exemplu într-un domeniu nou. De asemenea, va fi la îndemână dacă pot fi utilizate adrese URL diferite pentru a accesa aceeași pagină web. În astfel de cazuri, este selectat un domeniu, iar restul redirecționează către acesta. Dacă doriți să îmbinați 2 site-uri, un 301 este o idee bună.

 

Totuși, un 301 nu ia în considerare lucruri precum domeniile greșite sau aleatorii.

 

Aceasta înseamnă că, pentru un transfer eficient de nume de domeniu, poate fi necesar să utilizați atât un 301, cât și un catch-a.

Ce este .htaccess?
 

Motoarele de căutare necesită de obicei timp pentru a descoperi un 301. Acesta este motivul pentru care Google vă sfătuiește să vă testați mutarea utilizând un singur subdomeniu sau director înainte de a muta întregul site.

 

Includerea unui 301 în fișierul .htaccess va „avertiza” motoarele de căutare pentru a le informa că există un nou link în locul celui vechi. Iată scenarii în care .htaccess ar fi viabil:

 

Pentru a „forța” să fie utilizată o versiune de domeniu www sau non-www
Pentru a redirecționa fișiere individuale pe același domeniu
Pentru a redirecționa fișiere cu o anumită extensie
Pentru a redirecționa un domeniu nou către unul nou

Exemple code .htaccess

Inainte de a face orice modificare in fisierul htaccess este recomandat sa faceti o copie de siguranta in calculator sau chiar pe server. Pe server doar adaugati inainte de .htaccess orice litera,cifra, cuvant gen bk-htaccess.

1.  Wildcards htaccess redirects articole sau daca contine un anume element

Sa spunem ca dorim sa redirection orice accesare care are forma domeniu.com/watch-orice-altceva pe o pagina anume din site sau chiar homepage. 301 este redirectare permanenta.

RedirectMatch 301 ^/watch.*$ https://sitenou.com/pagina-noua

2. Wildcards htaccess redirects intreg domeniul

Aceasta redirectare functioneaza ca cea de mai sus, doar ca face redirect la orice este dupa domeniu.com . Daca cineva acceseaza domeniu.com nu va fi redirectionat

RedirectMatch 301 ^/* https://sitenou.com

Daca folosesti cloudflare este si mai usor pentru a face redirect.

1. intri in contul cloudflare

2. alegi site care vrei sa faci redirectionare

3. click pe page rules

4. click create page rules

5. alegi forward si completezi ce vrei sa redirectioneze si unde.

6. 301 este permanent si 302 este temporar