Angajații TMK- Artrom, fabrica de țevi de oțel din Slatina și Reșita, 2.350 de oameni și-au primit salariile

Angajații TMK- Artrom, fabrica de țevi de oțel din Slatina și Reșita, 2.350 de oameni și-au primit salariile

Mar 30, 2022 - 04:36
 0  513
Angajații TMK- Artrom, fabrica de țevi de oțel din Slatina și Reșita, 2.350 de oameni și-au primit salariile

Angajații TMK- Artrom, fabrica de țevi de oțel din Slatina și Reșita, 2.350 de oameni și-au primit, cum era și normal (pentru că nu au nicio vină) salariile. 


Dar și fostul lor patron, oligarhul rus Dimitri Pumpianski a fost lăsat de autoritățile române (servicii și instituții) să plece liniștit vânzându-și, la fix, acțiunile. Mi se pare de film cum și-a dat el demisia cu câteva zile înainte să apară lista oligarhilor împotriva cărora urmau să se aplice sancțiuni. Sub ochii lor. 

Nu cred că sunt mii, nici măcar sute de oligarhi ruși cu asemenea afaceri și poziții de conducere în România așa că îmi imaginez că, după începerea conflictului respectiv după ce Europa anunța sancțiuni, serviciile noastre (SRI) îi țineau pe aceștia sub observație. Așa cred eu că funcționează un serviciu de informații modern și profesionist (și sunt convinsă că sunt mulți acolo care așa și sunt), lucrează corect pentru binele României pe termen scurt dar și pe termen lung. Măcar acum ar putea să mai ia o pauză de la preocupările pentru binele soțiilor/rudelor și prietenilor șefilor. 


Faptul că acest oligarh rus a plecat liniștit din afacerile din România și cred că e bine-merci vânzându-și, sub ochii autorităților române, acțiunile unor terți (diverși, de paravan, oameni cărora nu li se aplică sancțiuni), lui neînghețându-i nimeni bunurile așa cum anunță americanii că au făcut pentru cei de la ei, te face să te întrebi ce se întâmplă, de fapt, cu România. Dincolo de declarațiile doar aparent curajoase. Este o problemă la servicii (se fac că lucrează) sau la șefii lor politici? Oricum ar fi, nu e bine. 


Este o situație concretă care a avut loc recent în România, una în care, în loc să se ia decizii arătându-se că nu se ezită în aplicarea sancțiunilor, s-au uitat în altă parte și nu au avut curaj. Față de cel pe care unii lideri ai politicii din România ultimilor mulți ani îl și însoțeau pe la diferite festivități. De altfel, mai există țări europene importante care par că nu prea au nici ele curaj dar pe mine mă interesează România. Serviciile fac ceea ce au de făcut funcție de ceea ce politicienii inteligenți și curajoși știu să le ceară. Așa ar fi normal. 


Trăim vremuri în care, sub aparenta liniște, lucrurile sunt prea amestecate. Ca idee, nu un ministru ci chiar Ciolacu, din afara Guvernului, anunță că dă salariile la oameni ...


Acest articol este parte din Arhiva Social media
Postare originala

https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial/posts/528080702015416

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.