Filmelor românești care se găsesc și pot fi vizionate pe Netflix

În momentul de față există un număr total de 132 de filme românești pe Netflix, fiecare dintre acestea fiind regăsit în lista creată de Raftul cu Filme. Atunci când vom vedea că vor apărea și alte producții locale noi, acestea vor fi verificate și adăugate în lista pe care o poți parcurge mai jos.

Jan 22, 2021 - 00:33
 0  991
Filmelor românești care se găsesc și pot fi vizionate pe Netflix

De când Uniunea Europeană a hotărât să impună platformelor de streaming online să ofere 30% conținut local pentru vizionare, românii se pot bucura de filme românești pe Netflix. Platforma a început de la un timp să cumpere drepturile de difuzare pentru tot mai multe producții din țara noastră, fapt pentru care poți viziona în mod legal filme românești pe Netflix din confortul casei tale.

1. 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007)

Otilia și Găbiță împart aceeași cameră dintr-un cămin studențesc. Amândouă sunt colege la universitatea dintr-un oraș din România, în timpul ultimilor ani ai regimului comunist. Otilia închiriază o cameră într-un hotel ieftin, iar după-masă ea și Găbiță se vor întâlni cu un anumit domn Bebe. Găbiță este însărcinată, avortul este ilegal și niciuna dintre ele nu a mai trecut prin așa ceva până acum.

2. 5Gang: Un altfel de Crăciun (2019)

De Crăciun, Selly, care tocmai l-a cunoscut pe Corneliu Carafă, dispare subit. Colegii lui, care întâi se gândesc să îl înlocuiască, își dau seama că ar putea fi în pericol, așa că pleacă să îl caute. La puțin timp după ce îl găsesc, ajung și ei împotmoliți într-o situație precară. Polițiștii încearcă să rezolve misterul dispariției, iar Pain și Mădălin intră într-o situație romantică destul de complicată.

3. 6,9 pe scara Richter (2016)

Un tânăr actor de teatru navighează cu greu între un rol complicat într-un musical, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator anunțat ca iminent de toți experții. Însă adevăratul cutremur se dovedește a fi apariția propriului său tată după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului și îi confiscă cu totul existența.

4. A fost sau n-a fost? (2006)

Întreaga țară a privit în direct la televizor cum mulțimi furioase l-au determinat pe Nicolae Ceaușescu să părăsească Bucureștiul într-un elicopter. Într-un orășel liniștit de lângă capitală, la 16 ani de la această dată istorică, Jderescu, patronul unui post de televiziune, are doi invitați cu care împărtășește amintirile gloriei lor de revoluționari. Unul este Piscoci, un bătrân pensionar, iar celălalt, Mănescu, este un profesor de istorie care tocmai ce și-a plătit datoriile pe băutură cu tot salariul.

5. Acasă la tata (2015)

Robert este un scriitor tânăr care trece printr-o criză. Decide să se întoarcă acasă în satul natal pentru prima dată după trei ani de la moartea mamei sale. Nici înainte nu își vizita părinții prea des și asta se reflectă în relația distantă pe care o are cu tatăl lui. Ajuns acasă, îi întâlnește doi dintre foștii colegi de clasă, pe Petrică, prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat, și pe Paula, fosta sa iubită.

6. Afacerea Est (2016)

Filmul prezintă povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian, un intelectual de provincie, și Petru, un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a își îndeplini visurile. Marian vrea să se căsătorească cu Veronica, iar Petru își dorește o macara pe care să o închirieze. Cei doi bărbați hotărăsc să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la planul genial de a vinde un vagon plin cu potcoave pentru cai.

7. Al doilea joc (2014)

Selectat în secțiunea Forum a Berlinalei, acest documentar românesc are o formă neconvențională. Împreună cu tatăl său, regizorul Corneliu Porumboiu urmărește o veche partidă de fotbal înregistrată pe o casetă VHS, în care tatăl acestuia a fost arbitrul oficial al meciului. Între tată și fiu se naște o discuție interesantă care trece peste tema fotbalului, ajungând la politică, represiuni și diverse amintiri din trecut.

8. Alice T. (2018)

Alice Tarpan are, la cei aproape 17 ani ai săi, o adolescență destul de complicată. Nu este vorba doar de problemele pe care le are la școală sau că nu este sigură cu care bărbat din viața ei a rămas însărcinată, ci și de faptul că mama sa adoptivă începe să îi afle adevăratele probleme cu care se confruntă în viață.

9. Aliyah DaDa (2015)

Acum mai bine de 130 de ani, o comunitate mică din Moinești pleca spre Țara Sfântă pentru a înființa una dintre primele colonii evreiești din Palestina. De atunci și până azi drumul evreilor către Israel se împletește cu istoria României moderne printr-o relație de iubire și ură ale cărei influențe nu le vom putea cuantifica prea curând. Povestea istoriei este decupată vizual, în stil dadaist, ca un tribut adus inițiatorilor curentului, evreii Tristan Tzara și Marcel Janco.

10. Alt Love Building (2014)

Acțiunea este amplasată la munte, în plină iarnă, cu câteva zile înainte de Revelion și la șase luni distanță de prima ediție a Taberei Love Building de reparat relații. La noua ediție a taberei participă nouă cupluri cu probleme, de care se ocupă trei terapeuți cu probleme și mai mari care se luptă cu demonii lor interiori și cu problemele trecutului atunci când nu se șicanează între ei.

11. America, venim! (2014)

Cinci actori, un regizor, un băiețel și ursul său imens de pluș pleacă din Târgoviște și traversează oceanul pentru a susține un spectacol la New York. Nu totul merge conform planului și actorii hotărăsc, pentru câțiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român și stabilit în Statele Unite ale Americii de ceva vreme, care le promite un turneu de amploare.

12. Amintiri din epoca de aur: dragoste în timpul liber (2009)

La ușa Crinei sună Bughi și cere o sticlă goală. Este tânăr și arătos, dă video la bairamuri și Crina începe să viseze din cauza filmelor cu Bonnie și Clyde. În partea a doua, nevasta lui Grigore ține post, iar el, șofer la o cooperativă, trage de fiecare dată la hanul lui Ildiko fără să îi treacă prin gând ce avere poartă cu el.

13. Amintiri din epoca de aur: tovarăși, frumoasă e viața! (2009)

La primăria dintr-un sat sună telefonul, iar un politruc de la centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să îi fie respectate. Curentul electric nu ajunge la Adâncatele, dar activistul sosit de la București insistă că este o datorie de partid să îl aducă la școală și pe ultimul cioban din munți pentru că învățătura îi ferește de pericole.

14. Ana, mon amour (2017)

Pelicula reprezintă o analiză a unei povești de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate și delicate momente din evoluția unui cuplu. Toma și Ana se cunosc din facultate, se apropie rapid și încep o relație de iubire care devine în scurt timp o luptă împotriva tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie Ana are atacuri de panică, iar Toma își asumă rolul de protector.

15. Aniversarea (2017)

La aniversarea lui Radu Maligan cu ocazia împlinirii a 94 de ani, familia și foștii colegi se întâlnesc la petrecerea organizată cu această ocazie. Situația devine complică în momentul în care jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaților consideră că nu poți forța pe cineva să acționeze contra voinței sale.

16. Arest (2019)

În luna august 1983, arhitectul Dinu Neagu și soția sa, alături de cei doi copii, un băiețel și o fetiță, se află pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști care îl iau la București pentru o declarație despre care nu îi oferă prea multe detalii. Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către Securitate în schimbul unor favoruri, iar lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă.

17. Aurora (2010)

Apartamentul de bloc în a cărui bucătărie un bărbat și o femeie discută despre bunica Scufiței Roșii, având grijă să nu o trezească pe fetița care doarme în camera alăturată. Remorcile abandonate pe terenul viran aflat între casele de la marginea orașului din spatele cărora bărbatul pândește ceea ce pare a fi o familie. Orașul pe care îl traversează același bărbat după ce a recuperat cele două percutoare artizanale necesare armei de vânătoare pe care o are acasă.

18. Autoportretul unei fete cuminți (2015)

Cristiana are 30 de ani, se trage dintr-o familie bună și își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex și Michelle, și întâlnirile rare, dar mult așteptate, cu un bărbat căsătorit cu care are o relație. După mutarea părinților la curte, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament cu patru camere și se hotărăște să își ia un câine.

19. Bacalaureat (2016)

Pelicula, cunoscută în perioada de pregătire sub numele de „Fotografii de familie”, prezintă povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care este cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi care nu garantează niciun viitor tinerilor.

20. Balanța (1992)

Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei aflat pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local, care nu acceptă compromisurile și este plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor, dar vor reuși să facă față provocărilor vieții.

21. Breaking News (2017)

După moartea cameramanului său, un reporter lucrează la un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, Alex Mazilu pune laolaltă un puzzle al existenței sale, totul văzut prin ochii încercatei sale fiice adolescente, iar în încercarea de a compensa moartea fostului său coleg, Alex ajunge să îi ia locul pe nesimțite.

22. București NonStop (2015)

Pelicula ilustrează povestea unui cartier din București, iar filmul este o noapte din viața unui magazin aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru povești diferite legate între ele de un personaj cheie, Achim, cunoscut ca băiatul de la Non-Stop. Fiind ieșite din comun, toate cele patru povești nu fac decât să radiografieze un microclimat din orașul în care trăim cu toții.

23. București, unde ești? (2014)

După 23 de ani de la Revoluție, oamenii se întorc în stradă și recuceresc spațiul public. Vlad Petri le urmărește poveștile pentru o perioadă de un an, de la primele zile ale protestelor și până în zilele unui referendum pentru demiterea actualului președinte. Acesta nu este un film didactic despre un fenomen politic, ci o analiză a străzii pornind de la poveștile oamenilor, de la revendicări, dorințe și viziuni.

24. Bună! Ce faci? (2010)

După 20 de ani de căsnicie fericită, Gabriel și Gabriela nu mai simt nicio atracție unul față de celălalt. După ce își petrec câteva nopți comunicând pe internet cu un necunoscut, amândoi se îndrăgostesc, fără să știe că de fapt s-au găsit tot unul pe celălalt. Atracția pasională pentru necunoscut se amestecă cu sentimentul de vinovăție pentru că fiecare își înșală partenerul de o viață.

25. Caisă (2018)

Într-o sală de antrenament de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box aflat la sfârșitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori la box. Perseverent, antrenorul își pune speranțele într-un puști talentat de 13 ani, poreclit Caisă. Fiind o poveste emblematică pentru lumea în care trăim, pelicula vorbește despre perseverență și supraviețuirea celui mai puternic într-un mediu incapabil să te sprijine.

26. Cap și pajură (2019)

În urma unui incident nefericit care se petrece într-un bar, Laurențiu ajunge să fie lovit în zona capului, însă refuză tratamentul și așteaptă întoarcerea fratelui său din Germania căruia trebuie să îi mărturisească ceva extrem de important. O perspectivă intimă asupra ultimei zile din viața lui Laurențiu, care încearcă să recompună piesele de puzzle privind temerile și deciziile care au dus la acest final.

27. Capace (2017)

Pelicula prezintă povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur, care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule. Concurența îl atacă pe bursă și bărbatul își amintește de un joc din copilărie. Un joc cu capace de bere. O criză de inimă și vestea că este posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întâlnește marea, cu oameni simpli.

28. Cardinalul (2019)

Conducătorii Bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și a unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu care, prin curaj și verticalitate, devine o călăuză pentru ceilalți preoți.

29. Charleston (2017)

La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește vârsta de 42 de ani, Alexandru are parte de un cadou cel puțin bizar, și anume vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni de zile, mai mult sau mai puțin. Pelicula reprezintă o poveste amară a unui triunghi amoros absurd format din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o.

30. Coborâm la prima (2018)

Un metrou se blochează între stații în dimineața de după incendiul din clubul Colectiv. Fiecare în drumul său, călătorii se află împreună și încep să interacționeze. Suntem străini până când ceva ne aduce împreună. Dacă ne deschidem, observăm că avem ce împărtăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese schimbat în felul său. Suntem unii lângă alții în lume așa cum suntem și într-un vagon de metrou.

31. Comoara (2015)

Costi lucrează la primărie și duce o viață liniștită. Seara obișnuiește să îi citească povești fiului său. Într-o seară un vecin îl roagă să îi împrumute niște bani. Este disperat pentru că banca i-a scos apartamentul la vânzare, dar Costi ezită. Vecinul revine și îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă cu privire la o comoară îngropată în curtea unei case înainte de venirea comuniștilor la putere și promite că o va împărți frățește dacă îl ajută să o găsească.

32. Crulic, drumul spre dincolo (2011)

Pelicula spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ținut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că la data jafului nu se afla în țară și abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei, iar ministrul de Externe al României, Adrian Cioroianu, la vremea respectivă și-a prezentat demisia.

33. Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (2006)

Eva, fratele său mai mic, Lalalilu, și părinții lor locuiesc într-un cartier mărginaș din București. Viața Evei se schimbă în ziua în care ea și Alexandru sparg din greșeală, la școală, bustul lui Nicolae Ceaușescu. Cei doi sunt prinși și li se cere să își facă autocritica în fața adunării școlare. Obligat de tatăl său, Alexandru se umilește și scapă, însă Eva refuză, este exmatriculată și transferată la o școală profesională.

34. Câinele japonez (2013)

Bătrânul Costache Moldu și-a pierdut soția, casa și agoniseala de o viață în urma unei inundații. Întoarcerea neașteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soția sa și copii, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să învețe să comunice și să redevină o familie. Costache învață să devină un bunic adevărat pentru nepotul său de șapte ani, iar Ticu își repară greșelile din trecut.

35. Câini (2016)

Acțiunea peliculei este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare, iar o senzație generală de amenințare plutește în aer.

36. Când se lasă seara peste București sau metabolism (2013)

Ne aflăm în mijlocul filmărilor. Paul, regizorul, are o relație amoroasă cu Alina, o actriță dintr-un rol secundar. A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina, iar Paul se hotărăște să filmeze o scenă nud cu ea. Se trezește de dimineață, plin de îndoieli, și își schimbă planurile, iar în loc să filmeze scena îi spune producătorului că are o criză de ulcer și își ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina.

37. Câteva conversații despre o fată foarte înaltă (2018)

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete construiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste, dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart. Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc, și anume tinerii din marile orașe care sunt prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate înțepenită în reverii despre o presupusă tradiție.

38. Cărturan (2019)

Viața lui Cărturan, un bărbat în vârstă de 60 de ani care trăiește într-o comună izolată, este dată peste cap în momentul în care află că din cauza unei boli incurabile despre care nu știa mai are de trăit foarte puțin timp, iar situația sa este cu atât mai complicată cu cât îl are în grijă pe nepotul său de 12 ani, pe care bărbatul îl crește singur de când aceste era mic, fiind și singura rudă a copilului.

39. De ce eu? (2015)

Pelicula spune povestea lui Cristian, un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social și politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals și uz de fals, dar și de sustragere de documente. Ancheta are implicații la nivel înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiție.

40. Deja Vu (2013)

Lungmetrajul prezintă povestea lui Mihai, un bărbat care trece prin criza vârstei de mijloc. După 15 ani de căsătorie, încearcă să își recâștige personalitatea și începe o aventură amoroasă. Deși Mihai este personajul principal, el nu este niciodată văzut. În schimb, personalitatea sa este dezvăluită prin amanta, mama și soția lui.

41. Departe de tine (2017)

Grant și Sofia formează un cuplu proaspăt căsătorit și își doresc să își formeze o familie. Schimbările din viața profesională a Sofiei îi fac să se mute din America la București, iar un an mai târziu relația lor ajunge în impas, fiind bântuită de promisiunile făcute, dar nerespectate. Sofia este o ființă sigură pe ea și ambițioasă, iar Grant încearcă fără succes să își ducă la final propriul său roman.

42. Despre oameni și melci (2012)

Fabrica ARO a dat faliment și urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenționează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3.000 de muncitori pe care fabrica îi are doar 300 își vor păstra locul de muncă. George, liderul de sindicat, trăiește cu o sumă modică. Neputând să doarmă, într-o noapte vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă și îi vine ideea de a salva fabrica și locurile de muncă ale colegilor.

43. Dimineața care nu se va sfârși (2016)

Emigrația este una dintre cele mai pronunțate probleme cu care se confruntă societatea românească de după ieșirea din perioada comunistă. Cu un scenariu inspirat din viața românilor din Cipru, pelicula spune o poveste dureroasă, într-un timp în care emigrația, prostituția și suferința sunt exprimate doar în statistică.

44. Dincolo de calea ferată (2016)

Radu se întoarce din Italia după o absență de un an și își găsește soția total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanța a creat neîncredere și confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată, iar toți prietenii petrec la nuntă.

45. Domestic (2012)

O poveste despre oameni obișnuiți și animalele alături de care își trăiesc viața. Un iepure, o găină, o pisică, un câine și un porumbel trec prin viața personajelor principale și le influențează evoluția. Filmul urmărește poveștile lui Lazăr, de meserie profesor, Mihăeș, de profesie taximetrist, și Toni, un tânăr de 25 de ani, și a animalelor lor, forțați să locuiască împreună în aceeași comunitate a blocului.

46. Două lozuri (2016)

Pelicula îi are în rolurile principale pe Vasile, Dinel și Pompiliu și spune povestea unor oameni disperați care recurg la soluția visată de toată lumea atunci când avem nevoie de bani repede și simplu, și anume că joacă la Loto. Dar nepriceperea le va juca feste pentru că nu este de ajuns numai să cumperi bilet și acesta să fie câștigător ca să câștigi la Loto, ci să știi să ai grijă de el și să nu îl rătăcești.

47. Dragoste și design (2014)

Pelicula o are în rolul principal pe Daniela, o româncă plecată la New York , unde devine redactor de modă pentru o revistă din Manhattan. Când șefa sa, Vivien, își însușește creația Danielei, aceasta își pierde locul de muncă, dar și partenerul de viață. Cu reputația distrusă, se întoarce acasă, în România, unde reia contactul cu familia, dar și cu pasiunea sa din adolescență, designul de modă.

48. Dragoste 1. Câine (2018)

Într-o dimineață, Simion găsește în pădure o femeie bătută. La început încearcă să afle cine a bătut-o, iar apoi încearcă să o iubească. Cu violență, cu disperare, cu mânie. Pelicula este povestea de dragoste viscerală între acest pădurar solitar și femeia abandonată în pădure. O poveste izolată în timp și spațiu, care explorează iubirea izvorâtă din frică și furie. Frica izvorâtă din stomac și legăturile ei cu dragostea. Frica și vulnerabilitățile unei relații care se desfășoară în sălbăticie, departe de oameni, unde binele și răul capătă proporții supradimensionate.

49. Dragoste 2. America (2018)

Acest film românesc prezintă ultimele 24 de ore ale unei povești de dragoste și spune povestea istoriei a două persoane aflate la mijlocul vieții și la sfârșitul dragostei, doi amanți care refuză să accepte că iubirea lor de o viață a ajuns, până la urmă, la final. Pelicula reprezintă partea a doua din Trilogia Dragostei.

50. Epava (2019)

La 30 de ani după revoluție, trei colegi de promoție, cu toții regizori de film, se întâlnesc într-o noapte pe malul Mării Negre. Proiecția celor trei filme studențești realizate de ei le animă iluziile de odinioară. Acești spectatori de weekend își ascund sentimentul ratării în spatele vechilor imagini filmate care au ruginit împreună cu epava lângă care cei trei s-au cunoscut în tinerețe.

51. Eu când vreau să fluier, fluier (2010)

După patru ani petrecuți într-o închisoare de lângă Dunăre, Silviu a avansat în ierarhia de dormitor și a devenit jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare primește o vizită neașteptată. Află că mama lui s-a întors acasă din Italia și vrea să îl ia pe fratele lui mai mic în grijă, iar Silviu are cinci zile la dispoziție pentru a găsi o rezolvare. Zilele devin o eternitate atunci când Silviu se îndrăgostește de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana, venită în practică la penitenciar.

52. Faci sau taci (2019)

Cu sprijinul autorităților spaniole, Poliția Română pune la cale un plan îndrăzneț și periculos pentru a demasca o organizație criminală și a-l captura pe lider. Comedia se instalează odată cu vizita unui oficial spaniol care îi pune în dificultate pe funcționarii români. O echipă formată din șase tinere din Forțele Speciale, miniștri, comisari, un șofer nedumerit, un infractor și un funcționar plin de pofte, cu toții încearcă să ducă la final această misiune.

53. Fals tratat de mântuire a sufletului (2018)

Toma este inspector la CNSAS. Aproape toată învățătura pe care o transmite celui mai tânăr ucenic al său este una a răzbunării și amenințărilor, sperând să facă din acest tânăr un vânător de securiști. Dar Radu, care nu a trăit pe vremea comunismului, îl pune la îndoială ori de câte ori are ocazia. Este momentul în care cei doi iau contact cu un dosar care pare să scoată la iveală nu doar colaborarea cu Securitatea a unei fețe bisericești, dar chiar și un act criminal.

54. Fixeur (2016)

Pelicula spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este greșită.

55. Fotbal infinit (2018)

Selecționat în secțiunea Forum din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, ediția din anul 2018, filmul aruncă o privire originală asupra lumii sportive, de data aceasta din România provincială, urmărind tentativa unui oficial de a lăsa lumii moștenire o versiune mai bună a acestui minunat sport, și anume fotbalul.

56. Funeralii fericite (2013)

Într-un cartier din București imigranții își îneacă amarul în cârciuma lui Samir. La o masă, Lionel, Kiril și Igor au pierdut șirul paharelor. Presați de iminența raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o șterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalți clienți. Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de țigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o țigancă să le ghicească viitorul.

57. Ghinionistul (2017)

Românii cred în noroc și ghinion, se bazează pe noroc în tot ceea ce fac și dau vina pe ghinion pentru toate eșecurile. Pelicula este despre haz de necaz. Despre un tip prea prins în grijile zilnice și prea convins că este urmărit de ghinion încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a își îndeplini visurile. Filmul este o comedie autentică, o cursă plină de imprevizibil pentru un tânăr chitarist care nu își dorește decât să ajungă la audițiile de care viitorul său depinde.

58. Hawaii (2017)

O poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să îți pierzi libertatea pe viață. Pelicula este un film de acțiune despre dragoste, dar și despre banii cu care îți poți cumpăra dacă nu fericirea, măcar libertatea de a alege să fii nefericit.

59. Heidi (2019)

Agentul Mihai Vișoiu, aflat în prag de pensionare, primește misiunea de a căuta două fete care trebuie să depună mărturie într-un proces care implică trafic de persoane și crimă organizată. Una dintre ele este de negăsit, însă Heidi, o moldoveancă de la munte, îi cade în mână destul de repede. Greul începe atunci când Mișu trebuie să își depășească toate limitele ca să o convingă să colaboreze.

60. Ilegitim (2016)

Filmul românesc prezintă povestea a doi frați, interpretați de actorii Alina Grigore și Robi Urs, și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic, interpretat de actorul Adrian Titieni, și o serie de denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată, nici măcar în cazul unui avort.

61. Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (2018)

Titlul reprezintă un citat. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri din vara anului 1941 de profesorul Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, fapt pentru care regizorul Radu Jude oferă profesorului un răspuns cinematografic. Pelicula prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă.

62. În pronunțare (2018)

Pelicula reprezintă o dramă suprarealistă despre un judecător de 40 de ani cu un tată suferind, o căsnicie în suferință și cazuri insignifiante de rezolvat. O pledoarie pentru cine deține puterea, Andi, partea animalică, sau K, partea rațională.

63. Între chin și amin (2019)

Un tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credință, supraviețuiește torturilor, iar după eliberare compune o odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.

64. Întâlniri încrucișate (2009)

Destinele a trei personaje, Gabi, Mirela și Andrei, la prima vedere fără nicio legături între ele, făcând parte din lumi diferite, ajung să se întâlnească și să se influențeze reciproc. Gabi este DJ și vedeta unui post de radio. Mirela este directorul al unei închisori, iar Andrei este un deținut care s-a eliberat de curând. Firele vieții sunt țesute haotic și leagă personajele și percutează ca o aducere aminte că oamenii sunt legați între ei mai mult decât vor să admită.

65. Kira Kiralina (2014)

Pelicula reprezintă o adaptare a unui roman scris de Panait Istrati și prezintă povestea unei frumoase și misterioase femei care, alături de mama sa, ajunge să își vândă farmecele mai multor bărbați. Ecranizarea, care are o aură orientală, aduce pe marile ecrane atmosfera magică întâlnită în „O mie și una de nopți”.

66. La drum cu tata (2016)

Frații Mihai și Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun, și anume îngrijorarea pe care o simt față de tatăl lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare să se fi împăcat cu soarta în România ceaușistă, unde este medic și, cu inima îndoită, informator al Securității. Emil luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl poate salva, iar într-o zi sosește vestea că tatăl lor poate fi operat la Dresda.

67. La limita de jos a cerului (2013)

Viorel este un traficant de droguri care trăiește într-un orășel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăște în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să își găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubește urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest.

68. Lara Aribelle și mâna destinului (2019)

Aribelle este o adolescentă rătăcită într-o metropolă plină de pericole, Lost City, având doar hainele de pe ea și un medalion în formă de inimă. Aceasta îl întâlnește pe Hugo, un puști descurcăreț, care devine cel mai bun prieten al ei. Într-o situație destul de amuzantă, Ari împrumută numele de Lara din cauză că nu își poate aminti numele său real, iar cei doi trec prin tot felul de peripeții.

69. Legături bolnăvicioase (2006)

Scenariul filmului are la bază romanul omonim al scriitoarei Cecilia Ștefănescu, care este și scenaristă alături de Răzvan Rădulescu. Pelicula tratează un subiect incitant, o poveste de dragoste neobișnuită situată în lumea unor tineri debusolați care trăiesc sentimente contradictorii. Ei încep să exploreze misterele dragostei și învață să suporte rănile provocate de iubire, dar și de viața de zi cu zi.

70. Lemonade (2018)

Mara, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, se căsătorește cu Daniel, un cetățean american, în timp ce se află în Statele Unite ale Americii cu un job de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obține cartea verde ia o turnură neașteptată, Mara este silită să se confrunte cu un adevăr tot mai neplăcut.

71. Live (2015)

Ema este o prezentatoare TV de succes și gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Succesul emisiunii depinde major de rating, iar Ema este dispusă să își pună la bătaie sănătatea, dar și resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce în mijlocul unui scandal de proporții care îi va schimba dramatic viața. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriașe și periculoase mașinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.

72. Love Building (2013)

Filmul reprezintă o comedie dramatică a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să repare relațiile de cuplu ajunse într-un moment critic. Paisprezece cupluri ajunse în impas, ajutate de trei terapeuți și antrenori ai taberei, interpretați de Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, încearcă să își construiască poveștile de dragoste și participă la o serie de teme și exerciții.

73. Loverboy (2011)

Pelicula prezintă povestea lui Luca, un tânăr de 20 de ani care seduce femei pentru a le pasa unei rețele de prostituție. Dar când o întâlnește pe frumoasa și exuberanta Veli, Luca ajunge să se îndrăgostească. Este vară pe malul Dunării, la Hârșova. Muzica bubuie din mașinile luxoase, fetele sunt bronzate și Veli fuge de acasă în patul lui Luca, iar prima dragoste se dovedește a fi periculoasă.

74. Lumea e a mea (2015)

Lungmetrajul aduce în fața reflectoarelor povestea Larisei, o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață și își dorește să aibă bani, influență, popularitate și respect. Iar acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Pelicula este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta unei generații pentru care notorietatea se măsoară în aprecieri pe Facebook.

75. Luna verde (2010)

Lungmetrajul românesc reprezintă un road-movie despre generația tânără și problemele sale. Este o poveste contemporană cu tineri aflați în căutarea fericirii pe care și-o închipuie venind din întâlniri pe nevăzute cu persoane agățate pe internet, din achiziționarea de obiecte de artă, din conducerea unei mașini de lux, din muzica psihedelică, din piesele de teatru, din sumele de bani și din dragoste.

76. Lupu (2013)

Ce se poate întâmpla în mintea unui adolescent în vârstă de 16 ani atunci când se îndrăgostește pentru prima dată? Lupu trăiește cea mai stranie vară din viața sa. Mama lui are un nou iubit, fata care se lipește de el pe holurile întunecate ale blocului este posibil să nu existe și tatăl mort îi cere ajutorul din camera alăturată.

77. Marele jaf comunist (2004)

Șase foști membri ai nomenclaturii comuniste și colaboratori ai Securității fură o mașină a Băncii Naționale în care se aflau 1,6 milioane de lei. După arestarea lor, li se cere să reconstituie furtul și ancheta în fața aparatului de filmat, iar mai apoi sunt condamnați la moarte și împușcați. La mai puțin de un an, pe ecrane este prezentat filmul „Reconstituirea”, perceput ca o amenințare la adresa regimului.

78. Marfa și banii (2001)

Un tânăr din Constanța care deține propria afacere își dorește să se extindă și să își cumpere un chioșc, dar nu are mijloacele necesare. Un grangur local îi oferă o sumă de bani pentru un transport în aparență simplu. O geantă care trebuie dusă la București, iar geanta conține anumite lucruri care îi interesează și pe alții.

79. Marița (2017)

Pelicula este un road-movie care încearcă să surprindă un moment de trecere din existența unui tânăr, acela al desprinderii de tată. Miza este aceea ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el.

80. Marți, după Crăciun (2010)

Paul este căsătorit cu Adriana și au o fată de 8 ani, Mara. De șase luni, Paul are o relație extraconjugală cu Raluca, dentist de meserie. Bărbatul se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie și goana după cumpărături și hotărăște să își ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun, însă o schimbare în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeași încăpere pentru prima oară.

81. Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor (2017)

Pelicula spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care a avut-o în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune dosarul pentru asistență, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani, Doru este forțat să accepte să participe la o acțiune de braconaj.

82. Metrobranding (2010)

Dacă occidentalii erau obișnuiți să aleagă dintre sute de branduri, în România oamenii trăiau o cu totul altă experiență, existând pe piață o singură marcă pentru fiecare produs în parte. De aici și importanța pe care aceste monobranduri au avut-o în viața celor care le realizau, dar și a celor care le cumpărau și foloseau.

83. Miami Bici (2019)

Filmul prezintă povestea lui Ion și Ilie, doi tineri care pleacă la Miami în toiul iernii pentru a trăi visul american, dar și visul românesc de a se îmbogăți rapid. Odată ajunși, se regăsesc în mijlocul planului lui Mișu. Implicați involuntar în afacerile dubioase ale lui Mișu, dar fiind în secret sfătuiți de Gelu, mentorul lor, cei doi se luptă pentru a supraviețui în Statele Unite ale Americii.

84. Minte-mă frumos în Centrul Vechi (2016)

Pelicula spune povestea a cinci tineri actori care muncesc pentru a pregăti un spectacol într-un teatru din Centrul Vechi din București. Doru, Dora, Luci, Alecu și Freddy alcătuiesc un armonios pentagon amoros. Dora și Luci sunt îndrăgostite de Doru, dar Doru este îndrăgostit de jocurile de noroc. Alecu este îndrăgostit de Dora, dar se mulțumește cu Luci, iar ea se mulțumește cu toți.

85. Miracolul din Tekir (2015)

Mara este vraciul unui sat de pescari din Delta Dunării și se folosește de un nămol special pentru a trata sătenii. Când Mara rămâne însărcinată și povestește sătenilor că sarcina se datorează nămolului și nu unei persoane, sătenii o acuză de vrăjitorie și o alungă. Mara își ascunde sarcina și reușește să își găsească un loc de muncă într-un hotel de lângă lacul Techirghiol, care funcționează ca o clinică și centru spa pentru oamenii înstăriți, unde o întâlnește pe Lili, unul dintre clienți.

86. Moartea domnului Lăzărescu (2005)

Un bătrân locuiește într-un apartament cu pisicile sale. Soția sa a murit, iar fiica sa trăiește în Canada. Într-o zi se simte rău și cheamă salvarea, iar până la sosirea acesteia cere ajutorul vecinilor. Fiind suspect de cancer la colon, medicul decide să îl interneze, dar la spital intervin alte priorități și bătrânul este dus la un alt spital, iar mai apoi la un altul. Ceea ce părea o formalitate se transformă într-un coșmar.

87. Moon Hotel Kabul (2018)

Un cinic jurnalist de investigație combină abil adevărul cu ficțiunea în reportajele sale. Apoi vine o zi când ceva similar se întâmplă în propria lui viață. Filmul pune întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să îl plătim pentru ele.

88. Morgen (2010)

Nelu lucrează ca agent de pază într-un supermarket dintr-un orășel de pe granița româno-ungară. Zilele trec la fel, în zori pescuiește, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăiește împreună cu soția într-o casă izolată pe un câmp în afara orașului. Problema lor este repararea acoperișului. Într-o zi, Nelu pescuiește ceva neobișnuit, un emigrant care vrea sa treacă granița ilegal.

89. Moromeții 2 (2018)

Pelicula continuă povestea familiei lui Ilie Moromete și îl are în rolul principal pe Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să îl muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă deodată cu venirea noului regim care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers. Obsesia pentru pământ a lui Moromete a rămas exact la fel ca și înainte.

90. Muntele magic (2015)

Protagonistul este Adam, un polonez refugiat politic la Paris, care a luptat în Afganistan alături de mujahedini împotriva sovieticilor. Urmărind destinul lui Adam, o poveste în același timp tragică și sensibilă, filmul este centrat pe relația destinului individual cu istoria și a omului cu moartea.

91. No Festival (2020)

La începutul anului nimeni nu se gândea că vom rămâne fără festivaluri de muzică. Suntem în ultima lună din anul 2020 și cu toate că o adunare mare de oameni pare greu de imaginat în viitorul apropiat, există și motive de optimism. Vaccinurile sunt în ultima fază de testare, ceea ce înseamnă că până în vară ar trebui să avem o rată mare de imunizare în rândul populației.

92. Nu mă atinge-mă (2018)

Un regizor și personajele sale pornesc într-o cercetare personală despre intimitate. La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, filmul urmărește călătoriile emoționale cu o privire profund empatică. Prinși între dorința de intimitate și frica profundă de ea, Laura și Tomas încearcă să depășească vechi scenarii și mecanisme de apărare și să fie în sfârșit liberi.

93. Nu sunt faimos, dar sunt aromân (2013)

Lungmetrajul este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr este purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlnește cu fete din întreaga lume cu speranța că soarta îi va scoate în cale adevărul și femeia la care visează. Va reuși să își ducă planul la bun final?

94. Nunta mută (2008)

Pelicula reprezintă un film despre cât de absurdă poate fi istoria și cum destine individuale pot fi distruse de societate, despre cum cea mai plină de viață comedie poate degenera într-o tragedie. O echipă de jurnaliști merge într-un oraș izolat pentru a filma un reportaj despre fenomenele paranormale. Satul este populat doar de femei în vârstă. Primul le povestește întâmplarea care a avut loc în anul 1953, atunci când Mara și Iancu au decis să se căsătorească.

95. O lacrimă de fată (1980)

Găsirea cadavrului unei fete înecate declanșează ancheta autorităților locale, care ajung la concluzia că este vorba despre un accident nefericit. Dialogul dintre cele două priviri, cea cu ochiul liber și privirea cu lupa telescopică a aparatului, dialogul dintre cele două mijloace de cercetare, constituie adevărata dramaturgie, sursa tensiunii din subtext, a unui interes care depășește curiozitatea pentru poveste.

96. O lună în Thailanda (2012)

Filmul spune povestea lui Radu, care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu este mulțumit de viața lui sentimentală și decide să se despartă de prietena sa, Adina. Pornește într-o călătorie prin cluburile și petrecerile bucureștene în căutarea fostei iubite. Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

97. Occident (2002)

Pelicula reprezintă o privire ironică asupra situațiilor hazlii, alteori ridicole și de cele mai multe ori fără soluție în care ne aruncă viața în România de azi. Este o poveste despre întâmplare, despre coincidențe, despre surprize ale căror trasee în viață se întretaie, se suprapun și se condiționează, cel mai adesea mai presus de voința lor. Personajele care sunt principale într-o povestire devin secundare.

98. Octav (2017)

Când farmecul României interbelice începe să renască în amintirile lui Octav, o fetiță ce i se pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei pentru a îl ajuta să își redescopere bucuria de a trăi.

99. Oh, Ramona! (2019)

Filmul urmărește transformarea lui Andrei dintr-un adolescent într-un adult care își trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, dar incapabil să facă o alegere. Pelicula este realizată după o carte de Andrei Ciobanu.

100. Orizont (2015)

Încercând să își găsească norocul, Lucian și Andra, soț și soție, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munții Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ceea ce se întâmplă pe munte și la cabană este controlat de Zoli, un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

101. Perfect sănătos (2017)

Andrei este un tânăr avocat cu sentimente contradictorii pentru tatăl său, Toma, un judecător respectat. Moartea suspectă a acestuia din urmă îl va face pe tânăr să înceapă o investigație pe cont propriu, parcurgând fiecare pas făcut de tatăl său de-a lungul ultimei sale zile. Această investigație se transformă într-o călătorie a maturizării pentru că Andrei va ajunge să își definească poziția față de tatăl său.

102. Planșa (2013)

Alex, fost campion la scrimă, retras din activitatea competițională din cauza unui accident la genunchi, primește șansa de a își relua activitatea sportivă din postul de antrenor. Anda este nou venită în echipa lui de scrimă și, prin prisma pasiunii comune pentru sport, cei doi dezvoltă o relație care trece dincolo de barierele profesionale. Martorul acestei povești este Mircea, iubitul și colegul de club al Andei. Gelozia lui o va aduce pe Anda în fața unei alegeri între carieră și relație.

103. Poarta Albă (2014)

Adrian și Ninel se numără printre deținuții înghesuiți în vagoanele de marfă care tocmai au sosit într-unul din lagărele de muncă zilnică de la Canalul Dunăre-Marea Neagră. În lagăr, periplul lor este dramatic. Printre cei condamnați alături de ei se găsesc profesori, avocați, poeți, filozofi, țărani, artiști și oameni de știință. Cu toții își dau seama treptat că munca forțată la canal nu are scopul construirii unei căi de transport între Dunăre și Marea Neagră, ci crearea unui loc al suferinței organizate unde cei indezirabili regimului comunist trebuie exterminați.

104. Pororoca (2017)

Filmul spune povestea lui Tudor și a Cristinei, doi tineri care duc o viață de cuplu obișnuită, fără griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creșterea și educația celor doi copii, Maria și Ilie. Într-o duminică, Tudor iese cu copiii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenție a tatălui, Maria dispare.

105. Poveste de dragoste (2015)

Pelicula prezintă povestea de iubire dintre doi tineri artiști. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu este atât de simplu precum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați, Aprilia este nevoită să își găsească echilibrul interior.

106. Povestea iubirii (2016)

Filmul urmărește povestea de dragoste dintre Leo și Alma, doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-Al Doilea Război Mondial par să îi despartă pentru totdeauna, iar „The History of Love” este titlul cărții pe care Leo o scrie pentru Alma. După mulți ani, apariția ei misterioasă ajunge să conecteze oamenii.

107. Povestea unui pierde-vară (2018)

Petru este profesor de matematică la Politehnică și, în ciuda celor 42 de ani împliniți, duce o viață lipsită de griji. Serile lui se împart între ieșitul la bere cu băieții și vizitele la Irina, cu care este într-o relație pe care nu și-o asumă decât pe jumătate. Când Irina rămâne însărcinată, Petru este forțat să își schimbe stilul de viață și să se maturizeze în sfârșit pentru a putea da o șansă relației sale.

108. Poziția copilului (2013)

Filmul vorbește cu emoție, dar și cu umor, despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul ei. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității copiilor. În același timp, filmul este o radiografie de clasă înaltă, vorbind despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem social și economic din România.

109. Pup-o, mă! (2018)

Pelicula reprezintă o comedie de situație în care urmărim trei ciobani trecuți de vârsta însurătorii, dar care în niciun an de Ziua Lânii nu au avut prilejul să coboare de la stână în sat și să pupe și ei o mândră. Ținuți din scurt de un baci obsedat de avere, cei trei își petrec această zi cu oile și câinii. Când își pierd orice urmă de speranță, două fete de la București își proptesc mașina în gardul stânii lor.

110. Puzzle (2013)

Valorile au suferit o schimbare dramatică și au determinat transformarea multor destine individuale. Un executor judecătoresc frustrat de existența solitară și lipsită de pasiune își dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât să se folosească de el. Deși are o familie frumoasă și este căsătorit de mulți ani cu Lena, realizează că singurul prieten îi este un bătrân scriitor pe care îl cunoaște când ajunge să îl evacueze din propria locuință.

111. Rocker (2012)

Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său depășește limitele a ceea ce este social și moral acceptabil. Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a îi asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi unește pe cei doi este muzica.

112. România neîmblânzită (2018)

Dincolo de forfota orașelor există o viață naturală fabuloasă. Puțin cunoscute, mii de plante și animale oferă un spectacol plin de măreție, grație, ferocitate, candoare și umor. Documentarul este o incursiune în acest univers uimitor, zonele de interes major prezentate fiind Munții Carpați, Delta Dunării și Transilvania.

113. Ryna (2005)

Într-o comunitate mică din Delta Dunării, în care tradițiile sunt greu încercate de aspirații materialiste, o tânără încearcă să devină femeie. Pelicula prezintă povestea Rynei, o fată de 16 ani care lucrează ca mecanic auto în Sulina și care se zbate să își găsească identitatea lângă un tată care îi anulează feminitatea.

114. Secretul fericirii (2018)

Într-o seară petrecută între prieteni, Tom își împinge soția și amicul în situații mai mult decât absurde și caută să îi dezvăluie secrete bine păzite. Cei doi prieteni descoperă că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit pentru că resursele de fericire sunt extrem de limitate în societatea noastră.

115. Selfie (2014)

În loc să stea acasă și să învețe pentru examenul de Bacalaureat, trei absolvente de liceu decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel. Iasmina, Roxana și Ana sunt hotărâte să se distreze și să uite de responsabilități în ultimele două zile dinainte de examenul maturității, iar asta înseamnă să încalce orice regulă și să facă tot ce le trece prin cap, fără să țină cont de consecințe.

116. Selfie 69 (2016)

Ce se întâmplă când amesteci filozofia de viață cu starea poetică? Rezultă o poveste de iubire plină de adrenalină, senzualitate și umor. Filmul spulberă mitul potrivit căruia căsnicia nu aduce fericirea. Dar pentru a ajunge la această concluzie, Roxana, Iasmina și Ana trebuie să treacă prin capcanele și pericolele care apar în urma unui pariu: care dintre ele se mărită prima în trei zile?

117. Sieranevada (2016)

Acțiunea are loc la trei zile de la atentatul de la Charlie Hebdo și la 40 de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua însoțit de soția sa în sânul familiei reunite cu ocazia comemorării celui dispărut, dar evenimentul nu se derulează conform așteptărilor.

118. Soldații. Poveste din Ferentari (2017)

Filmul spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlnește pe Alberto, un rrom sărac, fost pușcăriaș, care promite să îl ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

119. Străjerii (2018)

Aflați în vacanță în tabăra Străjerii, copiii trec printr-o mulțime de peripeții. Cei mici învață orientarea, escaladează munți, construiesc diguri, spun povești de groază la focul de tabără și ajung să se îndrăgostească.

120. Să nu ucizi (2019)

Pelicula spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr și ambițios, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenții de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia și cariera pentru a descoperi adevărul. Regizorii spun că este povestea unui Don Quijote care se luptă cu fața umană a unui sistem care există pentru că este acceptat.

121. Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012)

Filmul prezintă o poveste despre iluzia de îmbogățire. Într-o țară în care poveștile izbitoare de a te îmbogăți se găsesc la fiecare pas, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, ci și realizabil. Scenariul urmează două destine, cel al unui cuplu care ar fi putut deveni bogați și cel al unor adulți care din cauza lipsei de cunoștințe cu privire la tehnologia modernă sunt păcăliți pe e-mail, intră într-o loterie online falsă și își pierd toate economiile.

122. The Wanderers (2017)

Louis, un faimos vânător de fantome, și Robert, un jurnalist israelian, ajung într-un sat din Transilvania și se află pe urmele unei misterioase povești sângeroase petrecute într-un castel. Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist și care are în grijă și o echipă de coreeni care se află în căutarea unui subiect senzațional pentru o emisiune de televiziune.

123. Un etaj mai jos (2015)

După ce are ghinionul de a fi martor la o altercație domestică care se sfârșește cu o crimă, Pătrașcu trebuie să înfrunte doi vecini foarte apropiați. Unul se dovedește a fi chiar bizarul ucigaș, în timp ce celălalt se dovedește a fi propria sa conștiință.

124. Un om la locul lui (2018)

Petru este inginer într-o companie și se pregătește să se căsătorească cu iubita sa care este însărcinată. Viața sa aparent liniștită este dată peste cap atunci când o colegă cu care Petru are o relație adulteră suferă un accident grav de muncă. Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe în timp ce a ei pare a se fi sfârșit. Având în vedere că situația este în mod obiectiv iremediabilă, Petru își asumă riscul de a căuta un echilibru imposibil între cele două relații.

125. Un pas în urma serafimilor (2017)

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. După un timp, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

126. Un prinț și jumătate (2018)

Trei prieteni nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, prietenia celor trei aproape că se destramă.

127. Urma (2019)

Anton, un pianist celebru, este dat dispărut. Polițistul care preia cazul află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale dincolo de limitele iubirii fraterne.

128. Ursul (2011)

Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituției prin vânzarea singurului urs, bătrân și pe moarte, unui vânător german. Mânați de pasiunea pentru meserie și de dragostea pentru urs, artiștii circului se împotrivesc și îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacția.

129. Vara s-a sfârșit (2016)

Acțiunea filmului se desfășoară pe fondul eclipsei totale de soare ce a avut loc în anul 1999 și surprinde începutul prieteniei dintre Mircea și Alex, doi puști care își petrec vacanța de vară la Cernavodă, pe malul Dunării. Pe măsură ce legătura dintre cei doi devine din ce în ce mai strânsă, Mircea acceptă să îl ajute pe Alex să își șantajeze tatăl absent și îl sprijină în înscenarea propriei răpiri.

130. Videograme dintr-o revoluție (1992)

Documentarul regizat de Andrei Ujică și Harun Farocki evocă, prin fragmente filmate în acele zile fierbinți și din mărturiile celor care au participat la evenimente, Revoluția din decembrie 1989. De la premiera la Festivalul Internațional de Film de la Locarno și până astăzi, documentarul a adunat un număr mare de aprecieri și difuzări pe mai multe posturi de televiziune din mai multe țări europene.

131. YouTube Bazaar (2015)

Bahoi are propriul său canal de YouTube. Lucrează în Olanda pentru a putea să își permită să cumpere computere la mâna a doua, iar apoi trimite calculatoarele în satul său natal de lângă Constanța pentru ca oamenii să îi poată vedea videoclipurile pe care le realizează. După fiecare videoclip pe care îl încarcă pe YouTube, Bahoi își roagă vecinii să intre pe internet și să îi vizioneze filmele.

132. Zavera (2019)

Ștefan, inginer de profesie, are un blocaj existențial la moartea celui mai bun prieten al său, arhitectul Nic Papahontu, de care este legat prin tot ceea ce a făcut până acum în viață. Nic reprezintă tot ceea ce își dorea Ștefan de la viață, și anume carismă, talent, dezinvoltură, o mare cultură și o știință a oamenilor. Ce se întâmplă în clipa în care Nic moare accidental, iar Ștefan este obligat să deschidă ochii asupra vieții din jurul lui și să ia o serie de decizii importante?

Recomandare Articol pe aceiasi temaCum poti vedea filme sau TV online in grup sau retea online in format UHD

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.