Saifedean Ammous The Bitcoin Standard The Decentralized Alternative to Central Banking-2

Saifedean Ammous Standardul Bitcoin Alternativa descentralizată la banca centrală. 

Feb 15, 2022 - 02:59
 0  623
Saifedean Ammous The Bitcoin Standard The Decentralized Alternative to Central Banking-2

Saifedean Ammous Standardul Bitcoin Alternativa descentralizată la banca centrală. 

Când un programator pseudonim a introdus „un nou sistem electronic de numerar care este complet peer-to-peer, fără terți de încredere” într-o mică listă de corespondență online, în 2008, foarte puțini au acordat atenție. Zece ani mai târziu, și împotriva tuturor pronosticelor, acest software descentralizat autonom parvenit oferă o alternativă de bani dur de neoprit și accesibilă la nivel global la băncile centrale moderne. 


Standardul Bitcoin analizează contextul istoric al ascensiunii Bitcoin, proprietățile economice care i-au permis să crească rapid și implicațiile sale economice, politice și sociale probabile. În timp ce Bitcoin este o nouă invenție a erei digitale, problema pe care intenționează să o rezolve este la fel de veche ca societatea umană însăși: transferul de valoare în timp și spațiu. 

Ammous îl duce pe cititor într-o călătorie captivantă prin istoria tehnologiilor care îndeplinesc funcțiile banilor, de la sistemele primitive de tranzacționare cu calcare și scoici, până la metale, monede, standardul aur și datoria guvernamentală modernă. Explorarea a ceea ce le-a dat acestor tehnologii rolul lor monetar și modul în care majoritatea l-au pierdut, oferă cititorului o idee bună despre ceea ce generează bani sănătoși și pregătește scena pentru o discuție economică a consecințelor acesteia asupra orientării către viitor individuale și societale, acumulării de capital. , comerț, pace, cultură și artă. 


Convingător, Ammous arată că nu este o coincidență faptul că cele mai înalte realizări ale umanității au venit în societăți care se bucură de beneficiile unor regimuri monetare solide și nici nu este o coincidență că colapsul monetar a însoțit, de obicei, colapsul civilizației.

Cu acest fundal, cartea continuă să explice funcționarea Bitcoin într-un mod funcțional și intuitiv. Bitcoin este o piesă software descentralizată, distribuită, care convertește energia electrică și puterea de procesare în înregistrări indiscutabil precise, permițând astfel utilizatorilor săi să utilizeze Internetul pentru a îndeplini funcțiile tradiționale ale banilor fără a fi nevoiți să se bazeze sau să aibă încredere în orice autorități sau infrastructură din lume fizică. Bitcoin este astfel cel mai bine înțeles ca fiind prima formă implementată cu succes de numerar digital și bani tari digitali. 

Cu o politică monetară automatizată și perfect previzibilă și capacitatea de a efectua decontarea finală a sumelor mari în întreaga lume în câteva minute, avantajul competitiv real al Bitcoin ar putea fi doar un depozit de valoare și o rețea pentru decontarea finală a plăților mari. formă digitală de aur cu o infrastructură de decontare încorporată.

Înțelegerea fermă de către Ammous a posibilităților tehnologice, precum și a realităților istorice ale evoluției monetare oferă o explorare fascinantă a ramificațiilor monetare voluntare ale pieței libere. Pe măsură ce provoacă cel mai sacru dintre monopolurile guvernamentale, Bitcoin îndepărtează pendulul suveranității de la guverne în favoarea indivizilor, oferindu-ne posibilitatea tentantă a unei lumi în care banii sunt complet eliberați din politică și neîngrădiți de granițe. 


Ultimul capitol al cărții explorează unele dintre cele mai frecvente întrebări despre Bitcoin: Miningul Bitcoin este o risipă de energie? Este Bitcoin pentru criminali? Cine controlează Bitcoin și îl pot schimba dacă dorește? Cum poate fi ucis Bitcoin? Și ce să facem din toate miile de imitații Bitcoin și multele presupuse aplicații ale „tehnologiei în lanț de blocuri” a Bitcoin? Standardul Bitcoin este resursa esențială pentru o înțelegere clară a creșterii alternativei descentralizate, apolitice și de piață liberă a internetului la băncile centrale naționale.

Vezi / Asculta aici.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.