Întrebări frecvente despre protecția cumpărătorului Aliexpress, dispută și rambursare

Întrebări frecvente despre protecția cumpărătorului Aliexpress, dispută și rambursare - Tot ce trebuia sa stii despre cumpararea in siguranta pe Aliexpress.

Feb 10, 2022 - 19:09
Feb 10, 2022 - 19:11
 0  565
Întrebări frecvente despre protecția cumpărătorului Aliexpress, dispută și rambursare

Protecția Consumatorului Aliexpress


Protecția cumpărătorului este garanția pe care o obțineți de la Aliexpress la toate achizițiile dvs. Protecția cumpărătorului vă oferă practic 2 garanții:

- primiți o rambursare dacă pachetul nu ajunge într-o anumită perioadă de timp

- primiți o rambursare dacă articolele nu sunt așa cum este descris (rupte, deteriorate sau nu așa cum este descris în lista produselor)

Puteți verifica perioada de protecție a cumpărătorului în detaliile comenzii. În aplicație, veți vedea un contor în roșu, care spune „veți primi comanda dvs. în termen de XXX zile”. Pe site veți vedea „Dacă comanda dvs. nu ajunge la ”.

Nu te uita la termometrul verde cu avionul în urmărirea aplicației. Acesta nu este altceva decât o oră estimată de sosire și NU este protecția cumpărătorului dvs.

Perioada de protecție a cumpărătorului este de obicei de 60 sau 90 de zile, începând cu ziua în care a fost expediat articolul. Odată expirat, mai aveți 15 zile pentru a deschide o dispută.

Aceasta înseamnă, de asemenea, că garanția produsului dvs. este limitată la acele 15 zile, deci verificați imediat după sosire dacă totul este în regulă.

Dispute Aliexpress


Litigiile sunt singura modalitate de a obține o rambursare dacă ceva nu merge în regulă cu comanda dvs. Nu este posibil să obțineți o rambursare fără a deschide un litigiu.

Puteți deschide un litigiu în una dintre aceste 2 condiții:

- perioada de protecție a cumpărătorului a expirat și nu ați primit coletul (*)

- pachetul a sosit, dar nu a fost așa cum este descris. Aceasta include și pachetele sparte sau deteriorate.

(*) În majoritatea cazurilor, nu veți putea deschide un litigiu dacă protecția cumpărătorului nu este încă încheiată. Deci, aveți răbdare și așteptați.

Evitați să deschideți prea multe dispute pe Aliexpress


Dacă deschideți prea multe litigii, Aliexpress vă va interzice pentru abuzul sistemului de litigii. Așadar, încercați să deschideți cât mai puține dispute.

Deoarece majoritatea pachetelor sunt întârziate în prezent din cauza pandemiei, se recomandă extinderea protecției cumpărătorului cu cel puțin 30 de zile pentru a permite mai mult timp pentru sosirea pachetului. Multe dispute pot fi evitate făcând acest lucru. Puteți extinde la max. Protecție totală a cumpărătorului de 120 de zile.

Reguli în timpul unei dispute


Regula 1: nu vă închideți niciodată disputa

Regula 2: vezi regula numărul 1, chiar dacă vânzătorul te roagă să o faci

Regula 3: Nu acceptați o rambursare pe Paypal. Ați putea fi înșelat dacă vânzătorul face o rambursare paypal care nu vă lasă nimic. Obțineți întotdeauna rambursarea dvs. printr-o dispută, care este singurul mod oficial de a obține o rambursare.

Întrebări frecvente

Am comandat 10 bucăți, dar am primit doar 5. Cum dovedesc asta?

Realizați întotdeauna un videoclip în care vă dezabonați pachetul. Începeți prin filmarea etichetei și deschideți pachetul într-o singură fotografie neîntreruptă.

Vânzătorul promite să-mi trimită un nou articol dacă îmi închid disputa

Practica arată că mulți vânzători nu retrimit de fapt. Deci, dacă închideți disputa și protecția expiră, nu veți mai putea deschide o dispută mai târziu.

Dacă doriți cu adevărat ca vânzătorul să trimită din nou, nu deschideți o dispută și trimiteți un mesaj vânzătorului și întrebați. Și păstrați-vă protecția împotriva expirării în cazul în care mai trebuie să vă contestați mai târziu.

Ali propune o rambursare integrală, dar trebuie să returnez marfa. Ar trebui să accept?

Trimiterea articolelor înapoi poate fi foarte costisitoare, pentru articolele mai mici de multe ori mai mult decât valoarea lor.

Deci, este mai bine să alegeți o rambursare parțială și nici o returnare.

Cât timp pot deschide un litigiu?

Puteți deschide un litigiu pentru o perioadă de două săptămâni după expirarea protecției cumpărătorului sau livrarea pachetului. Aceasta înseamnă, de asemenea, că garanția pentru orice produs durează doar 2 săptămâni.

Cât durează să primesc rambursarea mea?

Poate dura până la 20 de zile. Membrul cu un rang mai înalt îl poate obține mai devreme

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.