Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște a fost salvat de investiția unei firme private

Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște a fost salvat de investiția unei firme private

Mar 25, 2022 - 01:54
Mar 25, 2022 - 03:33
 0  389
Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște a fost salvat de investiția unei firme private
Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște a fost salvat de investiția unei firme private, după ce Claudiu Nasui, fostul ministru USR al Economiei, a făcut față presiunilor politice ca fabrica să fie naționalizată și să devină o gaură neagră.
COS Târgoviște a fost preluat recent de grupul italian Beltrame. Noul proprietar vrea să facă o investiție de vreo 6 ori mai mare decât a dat pe combinat și să angajeze încă 1.000 de oameni.
Salvarea combinatului a fost posibilă cu implicarea fostului ministru USR al Economiei Claudiu Năsui și a deputatul USR de Dâmbovița Daniel Blaga, care s-au opus ca fabrica să devină o sursă de sinecuri de partid și au monitorizat de la fața locului tot ce se întâmpla la COS Târgoviște.
Anul trecut, PNL, PSD și AUR au făcut presiuni asupra lui Claudiu Năsui să naționalizeze combinatul pentru a șterge datoria acționariatului rus la ANAF.
„Au vrut să mă forțeze să semnez o hârtie scrisă de eternul ministru al energiei Virgil Popescu, prin care o firmă privată devenea de stat și o datorie dispărea pentru totdeauna. În loc să producă pe bune, COS Târgoviște ar fi fost transformată într-o gaură neagră care maschează un aspirator de sinecuri pentru activul partidelor aflate la putere”, spune fostul ministru al Economiei.
Claudiu Năsui a refuzat să semneze naționalizarea și a căutat activ investitori gata să facă treabă acolo. A purtat discuții cu cinci firme private care erau interesate de preluarea combinatului. Vestea s-a dus în piața reală și rezultatul este că, acum, compania și-a găsit un viitor sigur.
Acest articol face parte din Arhiva social Media, postarea originala aici.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

AlexH Merg pe strada catre mine.