15 iunie 2020

Publica un advertorial

Daca ai beneficiat recent de optimizare on page, ai o afacere sezoniera si doresti sa incepi o campanie de optimizare, dar nu stii daca promovarea prin advertoriale SEO sunt alegerea potrivita pentru atingerea obiectivelor pe care ti le-ai propus te vom ajuta cu drag sa flii tot ce este necesar sa stii despre acestea, respectiv necesitatea acestora, ce reprezinta, tipurile de advertoriale, avantaje si dezavantaje.

 

Ce este un advertorial SEO?

Definitie: Un advertorial este o forma de publicitate intr-o publicatie online, ziar sau orice alt tip de site web, care are intentia de a promova anumite produse sau de a servi la o campanie de linkbuilding pentru o campanie SEO,  sub forma unui articol. De obicei o anumita firma sau un brand care vrea sa se faca mai cunoscuta, plateste un editor sa scrie si sa publice acest advertorial.

Ca sa facem o descriere mai simpla, putem spune ca un advertorial este un articol platit, care apare in anumite ziare online, blog-uri sau alte site-uri de continut prin care se urmareste promovarea unui produs sau plasarea unor linkuri in scopuri SEO.

Pentru partea de seo, un advertorial este util atunci cand se muleza pe subiectul site-ului respectiv. Un exemplu bun este ca daca tu vinzi biciclete, spre exemplu, cel mai indicat ar fi sa aduci link-uri din site-urile in care se vorbeste despre biciclete, aceasta fiind cele mai puternice pentru nisa ta, din punct de vedere SEO. Bineinteles ca si advertorialele pe site-urile generale sau cele de stiri ajuta, acestea fiind foarte bine vazute de google.

Un advertorial SEO  este mult mai detaliat decat un simplu anunt, ceea ce ajuta consumatorii sa inteleaga mai bine detaliile despre produsul sau serviciul despre care se vorbeste.

 

Tipuri de advertoriale

Advertorialele pot fi clasificate în trei categorii:
– Advertoriale de imagine: organizația care publică reclama dorește să producă o viziune favorabilă a organizației sau a produselor sale în rândul cititorilor.
– Advertoriale de sustinere: organizația dorește să explice punctul sau de vedere asupra unui subiect controversat.
– Advertoriale jurnalistice: organizația dorește să atragă atenția mass-media asupra unui subiect sau asupra ei insăși. Scopul lor poate fi să inspire povești scrise în mod independent despre aria lor de interes, să fie citate în alte subiecte conexe sau să influențeze modul în care jurnaliștii vor scrie despre un subiect în viitor.

Advertorialele diferă de reclamele tradiționale prin faptul că sunt concepute pentru a arăta la fel ca articolele care apar în publicație. Majoritatea publicațiilor nu vor accepta reclame care arată exact ca articolele din ziarul sau revista în care apar. Diferențele pot fi subtile, iar exonerările – cum ar fi cuvântul „reclamă” – pot să apară sau pot să nu apară. Uneori se folosesc termeni care descriu reclama, cum ar fi „funcție promoțională specială” sau „secțiune specială de publicitate”. Tonul reclamelor este de obicei mai apropiat de cel al unui comunicat de presă decât al unei știri obiective.

 

Cum facem corect o campanie SEO prin publicarea de advertoriale?

 

Google nu este de acord cu acest timp de promovare, insa, daca acesta se face corect, putem evita potentialele penalizati din partea celor de la google. Cateva puncte importante prin care putem evita aceasta problema:

1. Trebuie sa diversificam cat mai mult. Cu toate ca definitia advertorialului ne spune sa scriem in mod direct despre asta, ar fi ideal sa evitam acest lucru, iar articolul sa fie unul util in care sa fim doar mentionati undeva intr-un paragraf.

2. Trebuie sa folosim partea de linkbuilding cat mai inteligent, iar acest lucru inseamna ca din nou trebuie sa diversificam. Sa spunem ca vrem sa promovam “pantofi de vara”, asta nu inseamna ca in toate linkurile pe care le postam sa apara acest termen, putem diversifica prin “click aici” sau “acest site” sau chiar cu naked link (punem link pe numele siteului direct), iar pentru google eeste suficient acest link incat sa inteleaga ca site-ul unde m postat advertorialul SEO vrea sa ne recomande.

3. Incercati sa aveti subiecte diferite intre articole. Daca postam 5 advertoriale cu acelasi subiect, chiar daca linkul este diferit, nu dam prea bine in ochii celor de la google

4. Perioada de timp dintre publicarea advertorialelor ar trebui sa fie cat mai mare, de preferat un maxim de 1-2 de publicari pe saptamana.

Cu toate ca google este imprevizibil, combinand toate aceste puncte va poate feri de penalizari si va poate duce catre o campanie SEO de succes.

 

Avantaje advertorial

 

eși advertorialele sunt bine cotate și sunt prezente în majoritatea campaniilor de optimizare, e bine să se cunoască de la început avantajele și dezavantajele sau riscurile care trebuiesc asumate. Iată principalele avantaje:

 

  • Captarea atenției – Însuși David Ogilvy scria că dacă publicitatea are aspectul unui articol obișnuit al unui editorial în care apare (astăzi e valabil și pentru online), va fi citită de șase ori mai mult. Acest lucru se datorează faptului că oamenii citesc cu mai mult drag un articol informativ și interesant, decât un simplu anunț sau text al unui banner.

 

  • Credibilitatea – Advertorialele au prioritate la acest aspect față de multe alte tipuri de publicitate. De ce? Pentru că, de cele mai multe ori, redau o poveste bine închegată, gândită, în care sunt enumerate subtil calitățile unui produs sau brand. Să nu ignorăm faptul că astfel de articole pot (sau nu) câștiga din autoritatea sursei în care sunt publicate. Articolul plătit va fi mult mai credibil dacă va apărea pe un site notoriu.

 

  • Efectuarea procesului de link-building în mod natural, agreat de motoarele de căutare. Cele mai valoroase backlinkuri vin din postări și articole publicate pe site-uri (cu o mai mare autoritate), acestea ajută la creșterea vizibilității în căutări.

 

  • Stimulează procesul de indexare a paginilor, fapt care duce la creșterea vizibilității și poziționării cât mai sus bazată pe anumite cuvinte cheie în căutări.

 

 • Creșterea vizibilității și o poziționare mai bună în rezultatele organice sunt, în ultimul timp, scopuri primordiale pentru proprietarii multor site-uri. Sigur, o vizibilitate mai bună reprezintă o autoritate mai mare, dar și posibilitatea creșterii ratei de conversie, ce se soldează cu un venit sporit.

Toate aceste avantaje pot fi obținute doar dacă avem advertoriale exemplare, cu un conținut scris nu pentru motoarele de căutare, ci, în primul rând, pentru publicul țintă.

 

Cat costa un advertorial SEO si unde va fi publicat?

 1. Advertorialul va fi publicat aici pe Alex Hardy Oficial Blog si va avea Tag-ul ”S” = Sponsorizat  la inceput de titlul 
 2. Costul unui advertorial este de 10 euro. Poate va intrebati de ce un pret atat de mic cand alte bloguri pe aceiasi nisa au un cost de 5-10 ori mai mare?  In primul rand doresc sa ajut webmasterul pentru asi promova produsul sau face cunoscut site-ul. Pentru firmele mare pretul este de 50 euro per advertorial.
 3. Advertorialul trebuie scris de tine iar daca nu stii cum sau vrei un advertorial scris bine atunci iti recomand pe Anca F care este experta in domeniu.

 

Termeni si Conditii pentru publicarea unui Advertorial

 

 1. Se face plata prin paypal – Acceseeaza https://www.paypal.me/AlexHardyGB/10 si alege modeda euro, cea default este in lire
 2. Trimite un email la support [@] alexhardyoficial . com care sa includa id la tranzactie si advertorialul
 3. Advertorialul trebuie sa contina atasat sau link catre imaginile (cel putin o imagine) si video care vrei sa le incluzi
 4. Trebuie sa ne furnizezi titlul la advertorial, atentie sa nu fie gen Clickbait.
 5. Nu se face Refund la plata in caz ca te-ai razgandit. Toate platile sunt finale. 
 6. Raspunderea legala pentru toate informatiile publicate apartin persoanei care a comandat publicarea advertorialului
 7. Nu se accepta advertorial cu link sau despre adult content, scam, sisteme piramidale, virusi, oferte fake.
 8. Este obligatia Ta sa trimiti un advertorial care sa corespunda cerintelor scrise aici
 9. Un advertorial trebuie sa aiba cel putin 650 cuvinte si minim o imagine
 10. Stilul recomandat este cel ”Personal” insa nu este obligatoriu. Recomand acest tip de articol pentru ca asa scriu pe blog.

 

Foloseste formularul de mai jos pentru a ma contacta daca ai intrebari sau o poti pe Reddit.

[everest_form id=”288″]

 

Extra Bonus Advertorial

Fiecare Advertorial primeste afisare gratis timp de 30 zile in retea unde poate fi vazut de aproximativ 30.000 persoane zilnic. Afisarea se face doar la titlul, iar daca userul respect este interesat da click unde poate citi toate informatiile.