Home Posta Romana Posta Romana – O gaura neagra care distruge afaceri si elimina Romanii pe pietele externe

Posta Romana – O gaura neagra care distruge afaceri si elimina Romanii pe pietele externe

5 min read
0
0
139
2
3


Daca vrei sa comanzi ceva de pe un site exten, mai bine te apuci sa faci altceva pentru ca sansele de succes sunt aproape nule.

Ne intrebam dece sunt priviti rau Romanii pe marile magazine online extern, chiar daca platesc si sunt buni clienti. Ei bine motivul este Posta Romana care pur si simplu nu da doi bani pe coletul tau din USA, China si chiar pe cele din Europa.

Majoritatea dintre voi ati auzit de site-ul Aliexpress.com unde poti cumpara ieftin aproape orice produs doresti. E si normal ca tot romanul a inceput sa faca comenzi fie pentru consum personal, sau pentru a mica afacere.

Totul este  ok pana la primirea coletului acasa, care se lasa asteptat, pana la un moment uti de el, deschizi disputa pentru ca vanzatorul nu a livrat comanda si daca esti norocos iti primesti banii inapoi. Uneori dupa 3-5 luni de la comanda vine postasul la usa si iti spune ca ai un colet, mergi la posta vamala care nu este mereu aproape, unde trebuie sa faci N dovezi ca acel colet iti apartine si pe langa toate acestea trebuie sa platesti taxele vamale si taxa de depozit pentru cateva zeci de zile.

Cand te uiti le taxele care trebuie sa le platesti iti vine sa iti dai cu ceva in **** pentru ca valoarea la colet este de 10 de cateva ori mai mica.

In generala un colet din China si pana in Romania face 10-14 zile, iar timpul de livrare setat de vanzator este undeva intre 30 si 65 zile pentru a avea timp sa-l primesti. Insa pentru Posta Romana, nu este destul si unele colete stau in procesare peste 6 luni.

Asa ca dupa ce trece perioada de 60 zile, deschizi disputa pentru a primi banii inapoi, doar ca exista o mica problema. Vanzatorul face dovada ca a trimis coletul si tu pierzi disputa, la fel si banii platiti pe produs.

In unele cazuri primesti castig de cauza si in 10 -30 zile bani sunt in contul tau.

Din aceasta cauza multi vanzatori evita sa mai trimita colete in Romania pentru ca ajung foarte tarziu sau chiar deloc si nu este vina lui.

In Spania sau UK, un colet ajunge in 14-21 zile acasa, fara sa platesti taxe sau sa mergi la posta vamala pentru ridicare.

Solutii

Pentru a primi coletul mai repede singura solutie testat de mine este sa ajunga prima data la cineva in Spania sau Uk, apoi acea persoana sa-l trimita catre tine. Te costa cu 5-20 euro in plus, dar macar esti sigur ca iti ajunge coletul acasa si este mult mai rapid.

Daca doresti sfaturi sau trucuri cum sa comanzi acceseaza unul din link de mai jos:
http://comenzialiexpress.com/cat/blog/
https://www.facebook.com/groups/ComenziAliexpress/

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Posta Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …