Home Facebook Manipularea in cazul Oprea si unde sunt milioanele de oamenii de pe facebook

Manipularea in cazul Oprea si unde sunt milioanele de oamenii de pe facebook

6 min read
6
0
119
3

Balamuc mare pe facebook dupa ce parlamentul a respins cererea de eliminarea a imunitatii parlamentare a lui Oprea.

Pe facebook si alte retele sociale sute de mii de oameni discutau si faceau planuri pentru a iesi in strada, doar ca din cei foarte multi la fata locului a fost mai nimeni.

In afara de Bucuresti prezenta a fost aproape nula si vedea cum se intrebau cei prezenti pe facebook, dece nu este nimeni.

Acum ceva timp FBI a descoperit o firma de PR and Lobbying din USA care avea peste 5 milioane de coturi false pe retelele sociale, facebook, twitter, google plus, tumblr, etc.

Aceste conturi erau folosite pentru a aduce in discutie subiecte sau pentru a ascunde prin aducerea in trend sau realizarea de evenimente fictive.

Cam acelasi lucru se intampla si acum in Romania pe facebook in cazul lui Oprea si a altora. Se folosesc conturile false pentru a face cunoscut subiectul si a da senzatia ca toata lumea vorbeste despre el.
Apoi se foloseste de media pentru a face si mai legitim eventimentul. Daca te uiti la situatia de ieri, unde erau doar cateva zeci de persoane in strada, mullte site de stiri si posturi Tv anuntau ca sunt mii de persoane.

Asta a facut ca si mai multa lume sa iasa afara in strada si cand au ajuns acolo si-au dat seama ca nu sunt mii de persoane, dar daca tot au ajuns, macar sa stea putin ca oricum nu au ce face acasa.
O metoda buna de a face rost de cateva selfi si comenturi pe facebook.

Cine nu ma crede si are timp de pierdut, va rog sa luati la puricat conturile care discuta foarte aprins peste tot sau dau share pe N grupuri. O sa vedeti cat de reale sunt acestea.

Apoi mai sunt acele site-uri aparute peste noapte care pana acum nici ai auzit de ele, dar posteaza despre Cazul Oprea si cand ajungi pe site chiar vezi sute de comentarii.

Verificati cand au fost cumarate domeniile, cine le detine, hosting si alte date. O sa ramaneti surprinsi de ce o sa gasiti si marea revolutie online nu este chiar revolutie.

Nu va lasati prostiri de un grup de persoane care administreaza cateva zeci sau sute de mii de conturi online pentru a va duce in eroare.

Un mic exemplu aveti astazi pe Mediafax care prezinta intr-un articol o imagine facuta ieri in Craiova ca fiind din Bucuresti.

4

Postul Tv DIGI este cel care publica cele mai multe stiri false.

In articolu viitor voi discuta ce este Imunitatea parlamentara si dece parlamentarii au nevoie de aceasta.

Un alt lucru care ar trebui sa iti dea de gandit este faptul ca pe facebook sau twitter subiectul Oprea nu este in TREND. Daca va uitati la alte subiecte din Trend vedeti ca e nevoie de minim 3000 persoane sa discute despre subiectul respectiv ca acesta sa ajunga sus si recomandat de retea.
Daca ne luam dupa numarul celor care posteaza si discuta despre acest subiect, cu siguranta sunt peste 3000 de persoane.

Oare asta ce inseamna? Ca Facebook si Twitter sunt cu PSD si controleaza fluxul de stiri, sau numarul conturilor reale care discuta despre Oprea sunt multi mici decat vedem noi.

Gluma zilei vine din partea Guvernului Romaniei

Ce se intampla cu Facebook?

De ce insista guvernul pe votul prin corespondenta

Ar putea Romania urma exemplu Hong Kong?

Dacă un motociclist din coloana preşedintelui s-ar accidenta, ar fi acuzat preşedintele?

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Facebook

6 Comments

 1. Bogdan

  23 septembrie 2016 at 11:57

  Culmea eu sunt in acea poza si intradevar ai mare dreptate ..

  Reply

 2. Mirela

  23 septembrie 2016 at 13:13

  Pacat ca multi se lasa prostiti de rahaturile care apare pe facebook.
  Oare este o coincidenta ca mediafax a publicat un articol unde SRI spune ca romania este atacata in mediul online?

  Reply

 3. Rid Tube

  23 septembrie 2016 at 13:18

  Daca nu se intampla asta, poate nu ma credeai, dar vezi cu ochii tai.
  Plus ieri ai fost aproape singur in Piata, desi pe facebook multi au spus ca vor veni.

  Reply

 4. […] https://en.wikipedia.org/wiki/Parliamentary_immunity#United_States Manipularea in cazul Oprea si unde sunt milioanele de oamenii de pe facebook Gluma zilei vine din partea Guvernului Romaniei Daca se intampla asta in Romania sau alta tara cum […]

  Reply

 5. […] Manipularea in cazul Oprea si unde sunt milioanele de oamenii de pe facebook […]

  Reply

 6. […] din spatele acestei campanii Fake News Poate Facebook fi tras la raspundere pentru Fake News Manipularea in cazul Oprea si unde sunt milioanele de oamenii de pe facebook […]

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …