28 iunie 2020

ITHUB Romania – Dece a prelungit guvernul perioada de inscriere?

Cred ca toata lumea a auzit despre initiatia Guvernului Romaniei cu ITHUB, unde vor angaja 10 persoane cu salariu de 2000 euro pe luna timp de 6 luni si alti 100 de voluntari care vor lucra gratis.

Conform anuntului oficial data de inscriere maxima era 13 septembrie si rezultatele erau publicate pe data de 5 septembrie 2016.
Pe 15, adica ieri am intrat pe site sa vad ce echipa a ales si spre surprinderea mea vad ca data pentru rezultate a fost amanata pana pe data de 19.09.2016.

Uite ce scrie pe site si vedeti ca nu se leaga una cu alta.

Q: Care este calendarul pentru înscrieri în GovITHub?

A: Pentru pozițiile de membri (fie în regim fellowship, fie în regim voluntar cu un minim de 8 ore/saptamână), competiția este deschisă până la data de 5 septembrie 2016. Rezultatele vor fi anunțate pe 19 septembrie. Dupa acea dată, GovITHub va ramâne în continuare deschis celor cu cunoștințele necesare care vor să participe voluntar la implementarea proiectelor – prin evenimente de tip hackaton, pe platforme dedicate de tip GitHub, ș.a.

Q: De ce a fost prelungit termenul limită de înscrieri cu 2 zile?

A: Termenul limită de înscrieri a fost prelungit cu două zile pentru a le oferi zilele de weekend celor care planificau să se înscrie, dar nu apucaseră încă în cursul săptămânii.
Pai din data de 05 si pana pe 19 sunt 14 zile si nu doar 2 asa cum spune mai sus.
Oare specialistii din Romania din domeniu tech nu aratat interesul pe care guvernul il spera?
Din moment ce au adaugat 2  zile in plus pentru inscriere, fie nu s-au inscris destule persoane, ori le-a fost lene sa verifice si sa aleaga o echipa pana acum.
Am intrebat cativa aici daca au aplicat la acest program si au inceput sa rada cu hohote. Pai ce frate eu am relatii, generali in spate sa pot avea macar o sansa sa intru in acest program? Mai bine fac altceva decat sa imi pierd timpul.
Din pacate este foarte adevarat si daca chiar se ofera cei 2000 euro pe luna, cu siguranta locurile sunt deaja ocupate de cei cu pile bine ascutite si care nu au treaba cu programul.
Vom vedea ce anunta pe data de 19.09.2016 guvernul.

Daca vrei sa fii la curent cu toate postarile de pe acest blog, te rog sa te abonezi folosind formularul de mai jos.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Iti Multumesc pentru abonare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *