Home backdoor Intel CPU backdoor

Intel CPU backdoor

5 min read
0
0
182
2

3Subiectul Intel CPU backdoor nu este unul nou, dar nu multa lumea stie despre acest lucru. Conform informatiilor din mediul online se pare ca Intel face acest lucru de foarte multi ani pentru a oferi full acces la un calculator care foloseste procesoare Intel.

Acum 2 ani mai multe firme care produc laptop si telefoane au fost descoperite si acuzate public ca livreaza produse cu spyware Built in, care nu pot sterge ca un spyware normal pentru ca se afla direct pe placa de baza sau alta componenta din laptop sau telefon.


Acest lucru le permite celor care au instalat spyware sa va spioneze la tot ce faceti si chiar sa aiba full acces la device. Unele firme au negat acest lucru si au spus ca acest spyware este adaugat de alte firme dupa ce produsele au plecat din fabrica lor.

Intel insa merge si mai departe, pentru ca CPU backdoor le da acces la device chiar daca acesta este inchis si atat timp cat este conectat la la priza, se poate citi informatia si folosi fara voia ta.

Problema penru un user normal poate nu este asa mare, insa pentru cei care fac minare este una mare pentru ca informatia procesata este interceptata, decodata si chiar manipulata.

Este un grup online care incerca sa contracareze actiunile Intel dar pana acum nu au resit mare lucru, pentru ca CPU backdoor instalat este bine codat si exista contra masuri, care duc pana la arderea calculatorului daca incerci sa-l decodezi.

Google isi face propriul CPU.


Acum cateva zile google a anuntat ca pentru noul Pixel va face propriul CPU si nu cred ca decizi vine din cauza ca Qualcomm® Snapdragon nu este de calitate ci pentru a evita problemele si a nu pune userii in pericol. Sau poate vor sa iti faca propriul CPU backdoor.

Chiar daca este mai scump sa iti faci propriul CPU, pe termen lung e mai bun sa rulezi pe propriile produse, decat pe cele facute de alte firme. 

AMD face acelasi lucru.


Poate va ganditi ca AMD este curat si nu face nimic de genul asta. Ei bine amundoua firme sunt acuzate public ca instaleaza CPU backdoor si ofera acces agentiilor de informatii.

Daca cautati pe google Intel CPU backdoor veti gasi destule informatii despre acest subiect.


Exista o metoda prin care poti scapa/sterge Intel CPU backdoor.


Metoda este doar pentru avansati si sunt sanse destul de mari ca dupa ce terminati calculatorul vostru sa nu mai functioneze.

Recomandat este sa nu aveti incredere in programele gasite online, pentru ca este posibil sa faca mai mult rau decat bine. Daca aveti cunostinte avansate de BIOS si un calculator/device de test puteti incepe singuri sa inchideti acel backdoor.
Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In backdoor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …