Home Facebook Facebook fake news – Ce se ascunde in spatele acestei decizii

Facebook fake news – Ce se ascunde in spatele acestei decizii

4 min read
1
0
176
2

Cred ca ati auzit despre ultima decizie facaebook legat de fake news pe platforma.  Era de asteptat sa apara asta dar de data asta au fost foarte inventivi si facut in asa fel incat nimeni sa nu spuna nimic si chiar sa salute decizia facebook.

Personal ma asteptam ca guvernul SUA sa intervina si cu ajutorul facebook sa stearga orice stire falsa. De analiza si clasificare a unei stiri ca fiind falsa se vor ocupa cateva ONG care si-au depus cererea de a participa. Pana aici nimic deosebit, doar ca majoritatea ONG-urilor mari sunt conduse de servicii speciale si de aici apar probleme.

Lumea ar fi sarit in sus, daca auzea ca FBI sau alta institutie va incepe sa analizeze continutul, asa ca au venit cu ideea ONG, ca lume ale iubeste. Vedeti si noi in tara cata putere au aceste ONG-uri, care au facut ca USR sa urce destul de sus.

Cu aceasta decizie serviciile speciale vor avea acces direct si legal la continutul postat pe facebook si in functie de agenda fiecaruia va pune tag de fake news la stirile postate pe facebook.

Daca ne gandim ca tot in aceasta saptamana facebook a anuntat ca AI (inteligenta artificiala) se va ocupa de administrarea si moderarea continutul pe facebook, putem vedea intreaga imagine.
Plus de acum facebook va iesi basma curata din orice scandal legat de invazia intimitatii sau ca pune tag abuziv pe stiri. va da vina pe un ONG care oricand poate fi schimbat cu altul, sau acesta isi poate schimba numele, asa ca facebook iese curat dint oata povestea.

Ca sa intelegi mai bine situatia.
La orice postezi de acum, cineva dintr-un ONG va vedea si analiza postarea ta si in functie de agenda sau cum se simte acesta in acea zi sau moment va pune tag pe postarea ta.
Acum nu va ganditi ca analizeaza 100% continutul postat si vor rula pe tag/keyword sau conturi care sunt deaja in blacklist (vezi contul meu). Ma intreb cineva va plati pentru aceste servicii pentru ca e nevoie de sume uriase pentru a plati tot acest personal sa modereze continutul.

Am vazut cu totii ca facebook nu prea imparte banii generati cu altii, asa ca este aproape imposibil sa plateasca ei tot acest personal. Si daca nu o fac ei, atunci cine?

Pentru cine vrea sa inteleaga poate vedea declaratia lui Denzel Washington.

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Facebook

One Comment

  1. […] doua zile Facebook mi-a trimis o notificare ca din toti care discuta despre Laura Bretan eu sunt fanul numarul 1. Stiu ca este doar o […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …