16 decembrie 2016

Facebook cumpara continut video unic

Facebook a anuntat ca incepand din 2017 va incepe sa cumpere continut video unic care nu exista pe alte surse. Au luat aceasta decizie pentru ca vor sa monetizeze continutul video si in acest moment 99% din acesta este copiat de pe alte surse, in special youtube.

Facebook nu au spus inca cat va oferi si care va fi metoda prin care cumpara, cum va alege continutul unic. Presupun ca vor cauta conturile de facebook care au trafic si apoi vor analiza continutul video daca exista si in alta parte pe net.
Problema aici este ca nu poti avea continut unic, indiferent ce reguli va impune facebook. Chiar  daca tu faci continut video unic si-l urci pe facebook, cineva il va copia si urca pe alte surse.

Oricum e bine sa va pregatiti, cine stie poate primiti o oferta.

Cel putin pentru inca doi ani, facebook nu va fi un concurent la youtube. In acest moment majoritatea clipurilor au auto play e mute, fara ca userul sa execute nici o actiune. Am testat in aceasta saptamana cateva lucruri si un video care are 15000 vizionari, are doar 5-10% click pe play sau orice alta actiune la video.
Apoi clipurile care merg foarte bine sunt cele de 10-30 secunde si nu vad cum ar putea baga o reclama pe astfel de clipuri.

Daca vrei sa fii la curent cu toate postarile de pe acest blog, te rog sa te abonezi folosind formularul de mai jos.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Iti Multumesc pentru abonare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *