Home Guvernul Romaniei De ce insista guvernul pe votul prin corespondenta

De ce insista guvernul pe votul prin corespondenta

4 min read
3
0
123
2

Nu am inteles de ce guvernul Romaniei insista atat de mult pe  votul prin corespondenta, cand nimeni nu-l cere. Prin presa au aparut tot felu de stiri ca diaspora vrea  votul prin corespondenta dar nu este adevarat.

Sunt in diaspora si discut zilnic cu romani care traiesc in afara Romaniei si nici unul nu a spus ca ar vrea sau l-ar interesa  votul prin corespondenta.

Chiar daca guvernul a alocat fonduri destul de mari la promovarea acestui timp de vot, din cele 2 milioane de semnaturi asteptate doar 100.000 persoane sau inregistrat.

Pe facebook si google adword guvernul a cumparat reclama si a fost destul de agresiva, dar fara prea mare succes.

3

Ma intreb ce anunt vor face pe 14 septembrie 2016 cand se inchide procesul de inscriere la  votul prin corespondenta. Pentru a da bine la interesele lor, cu siguranta vor anunta ca minimul de semnaturi a fost realizat, asa ca legea pentru aprobarea acestui tip de vot va trece si promulgata.

Votul prin corespondenta este una dintre cele mai nesigure metode de vot care poate fi fraudata usor de oricine pentru a iesi cine doresc cei din grupurile de interese.

Daca se anunta ca numarul de semnaturi a fost realizat, as vrea ca listele sa fie facute publice si cineva din afara guvernului sa verifice random sau pe fiecare in parte sa vada daca intradevar au trimis formularul pentru  votul prin corespondenta.

La ultima votare a trebuit sa merg 2 ore cu autobuzul pentru a vota presedintele romaniei, dar au fost altii care au mers si mai mult.

Asa ca solutia nu este  votul prin corespondenta ci instalarea de mai multe sectii de vot pentru ca Romanul din Diaspora sa voteze mai usor si fara sa mearga cu autobuzul sau alt mijloc de transport ore intregi.

Plus la  votul prin corespondenta va fi si mai greu pentru ca Romanul in general este comod. Va imaginati ca trebuie sa descarce formularul online, apoi sa-l  printeze, dupa care sa mearga la posta si sa-l trimita, unde trebuie sa plateasca minim 5.50£ din propriul buzunar si asta pentru fiecare membru al familiei.

Comunicat de presă


https://www.mae.ro/parlamentare-2016#null
https://londra.mae.ro/local-news/1907

 

Ar putea Romania urma exemplu Hong Kong?

Nem tudom romano

Blogger trimis in judecata

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Guvernul Romaniei

3 Comments

  1. […] De ce insista guvernul pe votul prin corespondenta […]

    Reply

  2. […] ascutite si care nu au treaba cu programul. Vom vedea ce anunta pe data de 19.09.2016 guvernul. De ce insista guvernul pe votul prin corespondenta […]

    Reply

  3. […] De ce insista guvernul pe votul prin corespondenta […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …