Home Alegeri 2016 Cum se fac Sondajele de opinie in Campanie

Cum se fac Sondajele de opinie in Campanie

5 min read
0
0
150
2

Este campanie electorala si cu totii am vazut zeci de sondaje electorale si in fiecare sunt rezultate total diferite. Fiecare partid anunta ca este pe primul loc in sondaje, lucru care pare putin cam ciudat si chiar imposibil. Cu siguranta v-ati intrebat dece si am sa va raspund eu mai jos.

1. Totul se rezuma la bani si nici o firma care realizeaza sondaje electorale nu va oferi rezultate proaste sau prea proaste la client.
2. Minciuna este la oridea zilei in orice partid politic sau candidat. Nici un partid politic sau candidat nu vrea ca sustinatorii sa devina debusolati ca nu au sanse de castig. Asa ca fac afiseaza rezultate fake pentru a mari entuziasmul sustinatorilor, a celor care dau bani la partid, etc.
3. Marile firme de sondaje stiu exact unde predomina sustinatori a unui partid politic sau candidat. Asa ca atunci cand acesta comanda un sondaj de opinie, firma merge si face pe un esalon de cate sute sau mii de persoane din zona care predomina sustinatorii acelui partid. Asa ca la final este un rezultat real si nu chiar. Real pentru ca a fost realizat pe esalonul cumparat de partid si facut pe oamenii reali si fake pentru ca a fost facut in zone unde predomina sustinatori ai partidului.
4. Sondajele independete facute de partide politice. Aici este cea mai mare smecherie de a atrage bani, pentru ca majoritatea sunt fake. Am participat personal si chiar coordonat zeci de sondaje de gen si stiu cum se face. Chiar daca le faci cum trebuie si prezinti rezultatele, partidul in sedinta sau adunare va prezenta alte rezultate pentru a face lumea sa creada ca totul este ok si vor castiga.
5. Perioada de campanie cu ajutorul acestor sondaje este o sursa su metoda buna pentru orice partid sa atraga fonduri si va asigur ca se atrag destul de multe.

Toata lumea stie ca sunt fake si se imbata cu apa rece, dar atat timp cat banii curg ce mai conteaza? Plus majoritatea sondajelor atat independente cat si cele facute de firme mari sunt cu dedicatie politica, adica banii adunati se invart si ajung la o singura persona sau grup de persoane.

Cei care ati activat sau activati in politica stiti reactia de la final de campanie si vot cand nu castiga. 

Sondajele inteligente se fac cu intrebari capcana pentru a vedea daca persoana respectiva va vota sigur cu cine spune sau ce intentie are. Cine a facut sondaje stie ca majoritatea persoanelor nu sunt sincere si o fac pentru acei 10-50 ron primiti pentru timpul acordat. Chiar daca nu primesc nimic, tot nu vor spune exact cu cine vor vota si fara un chestionar bine realizat nu vei avea un rezultat relevant.

Cam asta sta treaba cu sondajele de opinie in campanie. 

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Alegeri 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …