Home Idei Cum poti face bani cu o retea de cartier

Cum poti face bani cu o retea de cartier

5 min read
1
0
141
2

Desi din titlu se intelege ca veti gasi o metoda de facut bani, dar nu este asa, ci un semnal de alarma pentu toata lumea.

Informatia despre ce face fiecare utilizator este foarte importanta pentru firmele mari de publicitate si sunt dispusi sa plateasca bani foarte multi. Se spune ca anual se plateste peste 2 miliarde de dolari doar pe aceste informatii cumparate de la retelele de cartier.

Google este acuzat in ultimele ziile ca a unit sistemul de traking de la cautari , g+ si alte servicii cu DFP. Asta inseamna ca in baza de date nu mai esti doar un numar acolo, ci acum ai si fata, locatie, ce iti place, full info, lucru ilegal in foarte multe tari.

Dar sa revin la subiectul acestui topic.

Cum functioneaza?

1. providerul tau de net este obligat prin lege sa salveze orice activitate online timp de 6 luni. Asta include ce site ai vizita, de cate ori l-ai vizitat, unde ai dat click, ce ai descarcat, ce app folosesti, etc, etc.
2. pe extern aceste date sunt salvate si apoi vandute catre marile firme de publicitate. Pretul este in functie de numarul de utilizatori, zona, informatiile oferite/salvate de la fiecare utilizator.
3. in Romania nu prea se practica, adica stiu proprietari de retele de cartier care nici nu le-a trecut prin minte asa ceva, dar providerii mari o fac.
4. exista diverese programe de monitorizare, analiza, salvare a informatiei din retea. 

Informatia bulk nu valoreaza asa mult, dar cu un program bun, pretul poate ajunge in unele cazuri la cateva zeci de dolari per utilizator. 
Trebuie inteles ca informatia de la orice user este importanta si chiar daca crezi ca esti neinsemnat, te sigur ca nu esti la analiza finala.

Cum te poti proteja?

Pai nu prea exista metode 100% sigure, mai ales pentru cei cu activitate normala care cred ca nu fac nimic rau sau nu valoreaza nimic. Singura metoda care o vad in acest moment este sa folosesti TOR Browser + un vpn pentru ca providerul tau va salva doar conexiunea dintre calculatorul tau si vpn, apoi ce faci pe aceasta nu poate vedea.

Ce parere aveti?

Pentru cei care nu cred, le recomand sa caute si instaleze un program de analiza la retea, apoi va conectati la wifi din casa cu un alt device, calc, laptop, mobil si vedeti singuri.
Nu mai spun ca puteti face routare dns pentru orice vreti voi si chiar dupa la un interval de tip userii online sau cand sunt online sa acceseze automat un link sau sa deschida un popup.

Stiu pe cineva din care locuieste in centru madridului si are wifi pus la liber dar monitorizat, care la prima conectare se incarca o pagina/link predefinit de el si dupa un interval de timp sau anume consum de trafic te pune sa platesti. Face destui bani cu metoda asta.

Nota:
Informatiile de mai sus sunt oferite pur informativ sa stiti la ce riscuri va expuneti si nu sunt responsabil daca folositi aceste informatii in scop ilegal.

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Idei

One Comment

  1. […] Cum poti face bani cu o retea de cartier […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …