Home Wordpress Cum optimizezi un articol cu Rank Math – Tutorial WordPress

Cum optimizezi un articol cu Rank Math – Tutorial WordPress

7 min read
5
0
807
1

Cu Rank Math poti optimiza un articol foarte usor daca tii cont de cateva detalii si acorzi putina atentie, asta daca iti scrii tu articolele, care este un avantaj, insa merge si pe copy/paste foarte bine, pentru cei care se ocupa cu asta.

 

Cum optimizezi un articol cu Rank Math.

 1. titlul este foarte important care trebuie sa fie relevant cu articolul si daca e posibil sa fie prezent in textul articolului.
 2. articolul este recomandat sa aiba un minim 600 cuvinte
 3. textul trebuie impartit in paragrafe scurte si unul sau doua spatii intre acestea, depinde de thema care o folosesti.
 4. marimea la text (font size) 12-14
 5. articolul sa includa cel putin o imagine
 6. articolul sa contina cel putin 1 link extern, acolo unde se cere si relevant cu textul scris, iar acesta sa fie unul cu autoritate mare
 7. daca este relevant atunci recomandat ca articolul sa contina un video
 8. articolul trebuie sa contina link intern catre articole relevante cu textul scris. Daca nu stii care si articolele sunt bine scrise poti folosi doar Pillar Content despre care vorbim mai tarziu.
 9. descrierea la articole trebuie sa contina keyword principal

In imaginea de mai jos am pus numere la fiecare sectiune si voi explica fiecare in parte cum se face.

 

optimizare articol rank math wordpress

 

Acum sa explicam fiecare in parte.

Keyword pricipal trebuie sa fie pe cat posibil unic pentru ca nu-l poti folosii  la mai multe articole

 

 1. titlul – trebuie sa contina keyword principal
 2. url – trebuie sa contina keyword principal
 3. descrierea o faceti manual. In functie de thema si setari poate lua except din articol si daca nu e facut cum trebuie nu aduce multe beneficii. Eu aleg sa scriu manual aceasta descriere care include titlul si alte cuvinte.
 4. focus keyword – aici puneti keyword principal urmat de un alt keyword daca aveti sau vreti, dar nu mai mult de 3 keyword.
 5. pillar content – recomand sa bifati la toate articolele. Atunci cand publicati un articol pluginul Rank Math analizeaza titlul si continutul pentru a sugera articole care sunt pe aceiasi tema. Aceste link 5 la numar le gasiti in sidebar la sectiunea Link Suggestions. Pentru a le adauga in articol click prima data unde vreti sa fie adaugate in articol, apoi click pe fiecare link si le va adauga cu titlu si link. Aceste link-uri nu apar cand scrii articolul ci dupa publicare pentru ca abia atunci poate face analiza. Dupa ce le adaugi, click update sau publicare iar la articol.

 

Sugestii / Explicatii.

-tag – recomand sa adaugati la fiecare articole tag relevante. Stiu ca google nu le mai baga in seama insa sitemap facut de Rank Math face sa fie indexate bine si daca sunt setate cu cap la fiecare articol iti poate aduce foarte mult trafic din google

 

-link interioare sa nu fie pe un simplu cuvant, gen <SEO> si link catre un articol relevant cu seo. Va fi foarte greu sa primesti trafic pe acest cuvant, insa daca folosesti <Cum faci SEO la wordpress> ai sanse mai mari sa ajungi in cautari si sa primesti trafic.

 

-social media – uneori pe social media dorim alta descriere pentru a atrage vizite. Rank Math va permite acest lucru si chiar sa setati imagine custom special pentru social media pentru un ctr mai mare.

 

-imaginea reprezentativa si orice alta imagine din articol trebuie sa aiba numele relevant cu articolul + alt text. Eu folosesc ca nume si alt la poze titlul la articol.

 

Pe limba Romana sunt slabe sanse sa scoateti un scor de 100%, asa ca nu va stresati prea tare. Un scor de 60-75% va este destul, insa daca reusiti sa scoate mai mult e si mai bine.

 

Cum setezi pluginul Rank Math pentru o optimizare mai buna – Tutorial WordPress

Cum adaugi Fonts personalizat in editorul wordpress

Cel mai bun plugin seo wordpress

Web 2.0 backlink gratis – Metoda de testat

[SEO]Greseala care o fac majoritatea cand vine vorba de Google

 

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Wordpress

5 Comments

 1. […] Cum optimizezi un articol cu Rank Math – Tutorial WordPress […]

  Reply

 2. […] Cum optimizezi un articol cu Rank Math – Tutorial WordPress […]

  Reply

 3. […] prima data citeste acest articol https://alexhardyoficial.com/cum-optimizezi-un-articol-cu-rank-math-tutorial-wordpress/ […]

  Reply

 4. […] Cum optimizezi un articol cu Rank Math – Tutorial WordPress […]

  Reply

 5. […] first read this article https://alexhardyoficial.com/cum-optimizezi-un-articol-cu-rank-math-tutorial-wordpress/ – go to each old article, check Pillar Content and after saving see what link appears on Link […]

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …