Home Erou Cine este eroul acestei povesti?

Cine este eroul acestei povesti?

8 min read
0
0
131
2

Se spune ca drumul catre IAD este pavat cu intentii bune. Ceea ce este corect sa faci, nu inseamna ca este si legal din punct de vedere al legii. 

Un barbat si o femeie s-au intalnit la o petrecere care erau narcomani de profesie. Amundoi erau super beti, plini de droguri si se intelege ca au facut sex nebun in acea noaptea. Dupa aceasta noapte de amor nebun, femeia a ramas insarcinat dar nu a stiu asta si a aflat cu cateva zile inainte sa nasca. 
Cand a nascut in dreptul la Tata, a trecut necunoscut, pentru ca nu stia cine este, cum s-a intamplat.

Fetita a crescut si acum are 5 ani, iar mama este mai tot timpul drogata si beata, iar aceasta sta singura si uneori nemancata cu zilele, pentru ca mama uita ca exista o fetita mica in casa.

Intr-o zi barbatul cu care a avut acea noapte buna a aflat ca el ar putea fi tatal si cand a vazut in ce conditii traieste fetita, a decis impreuna cu sora lui (amundoi erau narcomani) sa o ia din casa mamei. Oricum mama fetitei nu a aflat decat dupa 2 saptamani ca fetita nu mai este in casa.

Timp de cateva saptamani tatal a tinut fetita in casa lui, dar a ajuns la concluzia ca in situatia in care se afla nu`i poate oferi un viitor. Asa ca a contactat pe cineva care se ocupa cu adoptii. Cum nu era trecut ca fiind tatal in certificat si nu avea bani de un teste de paternitate, a vorbit cu cineva sa faca un certificat fals ca este fica lui.

Fetita a fost adoptata de o familie buna unde avea totul, viata frumoasa, educatie, dragoste si cel mai important o sansa la un viitor mai bun.

Au trecut 15 ani de atunci si politia a inceput sa investigheze avocatul care a falsificat certificatul de nastere, asa ca toate cazurile la care a lucrat au fost luate la puricat. In acest fel s-a aflat povestea. 

Mama fetitei intre timp a renuntat la droguri, la fel si barbatul cu care a avut acea aventura nebuna. 
Desigur ca politia a contactat pe mama legat de acest caz si Ea imediat si-a dorit fata inapoi, pentru ca legal parintii adoptivi nu aveau nici un drept din cauza ca certificatul de nastere folosit la adoptie era unul fals. 

Fetita nu voia sa mearga cu mama ei naturala si voia sa stea cu parintii adoptivi.

In final dupa cateva discutii dintre mama naturala si fetita, a hotarat ca aceasta poate ramane cu parintii adoptivi si a semnat noul act de adoptie.
Tatal a ajuns la inchisoare pentru rapire de minor si falsificare de documente.
Mama este vazuta ca o eroina care a castigat lupta cu drogurile si a decis in final ce este mai bine pentru fetita, pe cand tatal in ochii la toti este vazut ca un infractor de cea mai joasa speta si care va sta restul vieti la inchisoare.

In opiniea mea tatal este eroul acestei povesti care s-a ganditi la viitorul fetitei atunci cand conta si se putea facea ceva si nu mama. Care daca fetita ramanea cu ea, nici nu pot sa imi imaginez unde era acum.

Voi ce parere aveti?

Intrebat de ce a facut asta tatal raspunde:

Imi aduc aminte cum stateam in salon cu berea si tigara mana + eram drogat si imi vad fetita cu sta pe canapea. Nu aveam nimic in casa de mancare sau ce are nevoie un copil si tot ce aveam erau ceva droguri si bautura.
Am stiu in acel moment ca nu`i pot oferi nimic acelui suflet care sta pe canapeaua mea. Asa ca am decis sa o dau un adoptie in speranta ca noua familie ii va putea oferi o sansa la un viitor.
Avocatul mi-a aratat imagini cu familia care vrea sa o adopteze si pareau oameni foarte buni.
Daca ar fi iau aceiasi decizie iar, as face exact la fel, pentru ca viitorul acelui sufletel este mult mai important decat mine.

Vei sta restul vieti la inchisoare acum. Crezi ca a meritat?
Acesta raspunde.
Fetita este bine nu? Are o familie frumoasa nu? Este iubita nu? Este sanatoasa nu?
Raspunsul politistului la toate este DA.

Atunci a meritat.

 

DA – Valoarea si puterea unui singur cuvant

Doar pentru ca ai dreptate…

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Erou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …