Home Google Ce a spus google ieri la Pubcon legat de SEO

Ce a spus google ieri la Pubcon legat de SEO

6 min read
0
0
163
2

3
In mare pe puncte ce a spus google ieri la Pubcon legat de SEO. Le stiti si la majoritatea am repetat de multe ori importanta lor.

1. Canonical meta tag neaparat setat si sa apara pe toate paginile
2. Nu exista o limita oficiala la numarul de caractere pentru meta descriptions.

Aici veste buna dar si rea pentru ca nu ofera mai multe detalii. Vestea buna este ca pot folosi cate caractere vrei pentru a ajuta pe google sa inteleaga despre ce este vorba in pagina. Vestea rea este ca nu specifica daca meta descriptions o facem pentru google sau user si spuna asta ca uneori descrierea pentru a da bine in google nu da bine si la citire pentru user. De asta unele pluginuri seo folosesc meta descriptions special pentru social media si una pentru google pentru ca atunci cand dai share pe facebook sau alta retea userul sa inteleaga despre ce este vorba.

3. Structured Data (“Rich Snippets”) (https://www.google.com/webmasters/tools/structured-data?hl=ro&siteUrl=https://sitetau.com) este neaparat si daca este valid, facut bine iti poate creste traficul intre 300 si 500%. https://www.google.com/webmasters/tools/data-highlighter?hl=ro&siteUrl=https://sitetau.com

Desi problema este veche multe pluginuri de SEO inca nu au implementat acest lucru. Un plugin care ajuta cu asta dar nu total este acesta https://www.roforum.net/threads/seo-rank-math-plugin-in-premiera-pe-roforum.6632/

4. Viteza de incarcare este foarte importanta. 
Un element importanta aici care da scor rau la load oricat ai optimiza thema este http request si theme care sunt noi si se lauda ca sunt super optimizate au 50-100 http request unde google spune clar ca trebuie mentinuta aceasta valoare sub 20. Deci cu cat este mai mica aceasta valoare cu atat mai bine, un scor mai bun.

5. Mobile-friendliness este important daca vrei sa urci in rank pe mobile device si desigur ca site-ul sa fie responsive. Poti avea si subdomeniu separat pentru mobil insa nu conteaza cum este facut (asa cum spun unii), tot ce conteaza este sa fie Mobile-friendliness si responsive.

6. Sitemap ajuta ca google sa indexeze paginile tale dar nu este obligatorie pentru ca acest lucru sa se intample. Insa aici face o nota foarte importanta legat de link-urile interioare care sunt foarte importante (Proper internal linking is crucial.). Daca vrei ca link-urile, site-ul sa fie indexat mai bine atunci acorda atentie la cum faci schema la link interioare. 

Adica ca faci un articol sa pui link catre alte articole interioare si sa folosesti exact keyword sau relevant si toate link interior incluse sa fie relevante cu continutul la articol.
Despre acest lucru am vorbit foarte mult si am spus cat de important este pentru o indexare mai buna. 

7. Evita pe cat posibil orice popup sau code care impiedica userul sa vada contintul bine. Aici multi dintre voi aveti probleme grave.

8. Evita pe cat posibil sa folosesti orice tip de javascripts daca nu este absolut necesar. O problema poti vedea aici https://www.roforum.net/threads/hack-wordpress-recomand-sa-verificati-site-urile.6753/ care te poate declasa imediat pentru javascript sau chestii ascunse in sursa.

Ce parere aveti?
Ceva ati putea adauga?
Cat respecta site-ul vostru din aceste reguli?
Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …