Home Sugestie Calculatorul meu nu functioneaza bine desi are configuratie buna

Calculatorul meu nu functioneaza bine desi are configuratie buna

3 min read
0
0
124
2

Acum ceva timp cineva mi-a pus intrebarea din topic, la care am dat raspunsul norml sa spun asa, plus unitatea scoatea foarte mult zgomot. La inceput am crezut ca sunt ceva probleme de hddware dat dupa ceva research am descoperit o chestie micuta care nu prea dam importanta, dar care poate face diferenta mare.

Se numeste Sura de Alimentare si majoritate nu dam importanta cand cumparam o unitate, pentru ca ne uitam la CPU, RAM, HDD si desigur brandul. :D

Persona respectiva avea o sursa de 300W si dupa ce i-am recomandat sa verifice ce consum are fiecare componenta a ajuns la unul de peste 600W. Dupa ce a cumparat unitatea la cateva luni a adauga inca doua HDD si 2 ventilatoare si o plata video dedicata.

Cand cumperi o unitate desktop gata facuta, majoritatea producatorilor adauga o sursa care sa poata oferi consumul minim de putere si adauga un plus de 50-200W in cazul ca adaugi si alte componente.

O sursa de mica putere iti va cosuma mult mai mult curent decat una mare si iti va ingreuna cu mult functionarea unitatii.

Dupa ce persona care m-a contactat a schimba sursa de 300W cu una de 800W, a simtit diferenta imediat in performanta si zgomotul generat de componente a scazut la aproape zero, fata de cum era inainte.

Deci daca cumparati o unitate desktop si apoi vreti sa adaugati o noua componenta verificati daca sursa de alimentare poate duce, mai ales daca adaugati placi video foarte performante.

Daca va faceti o configuratie desktop pe genunchi, atunci sa adaugati un plus de 150-300W pe langa maximul consumat de compoenente, asta pentru a fi sigur ca totul va functiona bine.

O sursa de alimentare mare nu inseamna automat un consum mare de energie pentru ca unitatea desktop isi va lua atat cat are nevoie. Va consuma mai mutl cand trage din greu decat atunci cand merge la relantiu. :D

 

Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Sugestie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …