Home Asigurari Asigurari de viata – Atentie mare ca iti vei lua teapa mare

Asigurari de viata – Atentie mare ca iti vei lua teapa mare

7 min read
1
0
133
2

Cele de mai jos sunt doar cateva suspiciuni din partea mea si recomand sa aveti grija pe viitor cand faceti orice tip de asigurare.

Lumea ma contacteaz apentru diverse lucruri, iar de ceva vreme sunt intrebat despre asigurarile de viata, daca sunt ok, daca nu cumva si-au luat teapa. Nu voi folosi nume de firme sau banci pentru ca nu detin informatii pentru a pune tag scam/teapa.

Cum functioneaza?

Fie ca esti la banca si functionara iti sugereaza sa faci o asigurare de viata, sanatate, pensie privata sau esti pe strada si esti acostat de un agent de asigirari, ori chiar te viziteaza acasa. Acestia iti vor proprune sa iti faci un tip de asigurare si daca esti greu de convins iti vor proprune chiar toate la un loc, pentru o suma destul de mica.

Orice persoana cand aude ca poate primi intre 25000 si 100000 Ron cu doar 1.5 si 5 Ron pe luna, se lasa convinsi pentru in in general nu este un efort mare suma platita lunar.

Problema este ca nimeni nu iti spune care este minimul de plata in ani pentru a beneficia de acea suma si daca la un moment dat nu mai poti plati sau nu vrei pierzi banii. Un alt amanunt care agentii sau doamenele de la banca nu spun, e faptul ca in primele 12 luni suma platita lunar este mica, iar dupa aceasta perioada in majoritatea cazurilor este chiar si de 10 ori mai mare.

Asta s-a intampla acum cateva zile cu o persoana care a mers la banca sa faca o plata, iar domana de la ghiseu i-a recomandat sa faca o asigurare de viata. La inceput nu a fost de acord, dar domana de la ghiseu a ridicat oferta la asigurarea de viata, sanatate, asigurare in caz de accident si multe altele. Totul pentru 4.1 Ron pe luna iar in caz de deces va primi suma de 57000 Ron si daca ajunge in spital sau are un accident ii vor fi platite toate facturile. Suna bine nu?

Dupa discutia cu mine s-a uitat pe documentele primite de la banca la asigurarea tocmai facuta. Nicaieri nu se spunea perioada minima de plata sau daca se va mentine aceiasi suma platita luna pe toata perioada si in caz de neplata ce se intampla cu banii.

A doua zi a fost la aceiasi domana sa ceara explicatii, iar raspunsul acesteia nu a mai fost unul foarte amabil si i-a recomandat sa citeasca documentele primite la semnare. Doar dupa ce a inceput sa faca ceva scandal cineva din staff a vorbit cu ea.

1. Minimul de plata era tip de 15 ani
2. In caz de neplata nu primea nimic
3. Era obligata sa plateasca minim 1 an si daca nu platea trebuie sa suporte comisioane foarte mari
4. Dupa primele 12 luni, suma lunara se ridica la 28 ron pe luna, care inainte era doar 4.1 Ron
5. A cerut imediat sa se anuleze asigurarea pentru a fost dusa in eroare, dar Banca a spus ca nu poate si conform contractului trebuie sa plateasca minim 12 luni sau plateste comisioane sau cum le numesc ei.
6. Plata la facturi in caz de spitalizare se face in anumite conditii si pentru o anumita suma
7. Chiar si suma in caz deces avea foarte multe clauze legat de plata catre beneficiarul pus in asigirare.
8. Chiar daca toate aceste informatii nu erau de gasit in actele primite cand a facut asigurarea, nu a reusit sa-i convinga sa fie anulata.

La final femeia a fost nevoita sa isi retraga toti banii din cont si sa isi deschida altul la alta banca. Cand a cerut retragerea la intreaga suma din cont a trebuit sa ofere N explicatii si aproape ca nu voiai sa-i dea banii.

Aveti grija cand faceti o asigurare si intrebati toate cele de mai sus, pentru ca e posibil sa va trezititi cu surprize.

Pe firma de asigurari si agenti ii intereseaza ca numarul sa fie cat mai mare si chiar daca nu platesti intreaga perioada amundoi ies in profit si singurul care pierde esti tu.

 

Ghid de supravietuire la CUTREMUR

Ce este Imunitatea parlamentară

Daca se intampla asta in Romania sau alta tara cum ar fi reactionat America

De ce insista guvernul pe votul prin corespondenta

Ar putea Romania urma exemplu Hong Kong?

 

  • Scam Black Friday si Cyber Monday

    Pentru Black Friday e putin cam tarziu dar depinde unde locuiesti pentru ca este chiar acu…
Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Asigurari

One Comment

  1. […] nu inseamna ca amazon a trimis acel e-mail. In header la e-mail puteti vedea datele la sender. Asigurari de viata – Atentie mare ca iti vei lua teapa mare   TagsscamScam Black Fridayteapa […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …