Home Aplicatii Aplicatii din PlayStore infectate cu Malware

Aplicatii din PlayStore infectate cu Malware

3 min read
0
0
169
2

3


Inca o zi, Inca un malware Android care vizeaza clientii Magazin Play. De data asta, Insa, malware-ul are drept scop deturnarea conturilor Facebook si Google Play.

Cercetatorii Trend Micro au identificat un nou malware Android numit GhostTeam. Este capabil sa fure datele Facebook dupa infectarea dispozitivelor. Malware-ul este atat de bine ascuns, Incat utilizatorii nu suspecteaza nimic cand Il instaleaza. Cercetarile sugereaza ca In prezenta virusul exista In 53 de aplicatii diferite. Una dintre aceste aplicatii infectate are peste 100.000 de descarcari.

Obiectivele proeminente ale GhostTeam includ utilizatorii din Brazilia, India si Indonezia, dar cercetatorii considera ca aceasta campanie se va raspandi si In alte regiuni, probabil In SUA, considerand ca Magazinul Google Play a gazduit, fara sa stie, aplicatii rau intentionate din aprilie 2017.

Ca si alti malware Android, GhostTeam este, de asemenea, capabil sa efectueze o varietate de sarcini. In principiu, fura datele Facebook, fapt care cercetatorii Trend Micro cred ca ar putea fi o Incercare de a construi asa-zisa “armata zombie”. Obiectivul lor, speculeaza cercetatorii, este raspandirea articolelor de stiri neasteptate, false, raspandirea malware-ului de minare crypto si afisarea de anunturi pe dispozitivele vizate pentru a genera venituri din click-uri.

Aplicatiile In care este ascuns acest program malware ascuns si daunator sunt aplicatii care par a fi obisnuite, cum ar fi app ce te ajuta sa descarci poze si video din retele de socializare, lanterne, scanere QR si multe altele. Trebuie remarcat faptul ca malware-ul nu se descarca odata cu instalarea acestor aplicatii, ci, la fel ca si alte programe malware , implica un proces de atac In mai multe etape, astfel Incat sa pastreze ascunse sarcinile si in final lovitura de gratie.
Load More Related Articles
Load More By alexhardy
Load More In Aplicatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sitemap plugin pentru Google News

Daca vrei sa iti adaugi site-ul in Google News si sa iti cresti sansele de acceptare este …