27 iunie 2020

Ambasadorul Klemm invitat la MAE pentru a da explicatii

 

Cum a sărbătorit ambasadorul Klemm cei 5 ani de parteneriat strategic româno-american
Mesajele americane indirecte din ultima vreme mi se par ciudate. Ele au vizat principalele “sensibilităti” românesti – unirea cu Basarabia si problemele legate de solicitările autonomiste din Ardeal.
Mai intâi, ambasadorul american de la Chisinău a făcut afirmatii brutale legate de perspectivele reunificării iar, apoi, in Covasna, ambasadorul Klemm s-a fotografiat cu steagul “Tării secuilor”
Putem să punem in context si să adăgăm recentul interviu al lui Putin care intreba retoric dacă ar trebui rediscutată situatia (teritoriilor) României si Ungariei, de după război.
 
In această situatie, cred că ambasadorul Klemm ar trebui invitat la MAE pentru a da explicatii iar ambasadorul român la Washington, George Maior, ar trebui să meargă la Departamentul de Stat pentru a cere explicatii in legătura cu pozitia guvernului american.
Mai există o variantă. S-ar putea ca Hans Klemm să convoace la ambasadă un număr de oficiali români si să le explice că “statul de drept” nu este in mod necesar un stat unitar si independent, conform “valorilor si principiilor occidentale”.

Daca vrei sa fii la curent cu toate postarile de pe acest blog, te rog sa te abonezi folosind formularul de mai jos.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Iti Multumesc pentru abonare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *